Poblemy z pressingiem ( GPP )

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.04.2008, 18:56    Pytanie
Czy macie jakieś problemy z GPP (gra przy przeciwniku) czyli pressingiem.
Bo mi coś nie pasuje. Zwróciłem na to uwagę w sumie od nie dawna.
Robiłem takie swoje eksprerymenty typu oglądając cały mecz i bawiąc sie ustawieniami GPP. Przykładowo jednemu stoperowi dałem GPP na maks ( całe boisko) zaś drugiemu dałem na minimum ( tylko w polu karnym) oglądając ten mecz dokładnie sie przyglądając o dziwo nie zauważyłem różnicy w grze przy przeciwniku jednego i drugiego z moich obrońców. Grali praktycznie tak samo ten który miał ustawione minimum też wychodził daleko za pole karne do zawodników przeciwnika. Bardzo mnie to niepokoi. Robiłem takie różne zestawienia i różne tego typu eksperymenciory i przyznać muszę że byłem zasmucony i zawiedziony. Czy ustawiłem wszystkim na maks czy na minimum praktycznie zawsze wyglądało to tak samo.!. Nie wiem o co tak naprawdę biega. Gram na wersji 8.0.2. zniechęca mnie to muszę przyznać bo jak mam grać dobrze w obronie gdy moi obrońcy tak jakby, robili, bronili sie po swojemu. ...Oczywiście swoboda na minimum nastawienie na minimum.
Wszystko sprawdzałem rozkminiałem i odpowiedzi na moją bolączke nie znalazłem... Grając strefą robią się luki gdy zawodnicy wychodzą za wysoko do napastników. Dziwnie sie zachowują. Przy indywidualnym kryciu tzw.( plaster) tymbardziej biegają za napastnikiem i GPP nie ma tu ponoć nic do rzeczy z tego co się dowiedziałem.
Już sie w tym wszystkim gubię muszę przyznać.... Nawet dawałem przez chwile gre strefą a po chwili 1 na 1 w obronie i też nie dostrzegłem różnicy. Nie no zaczełem się w tym gubić to fakt. Wszystko mi się zaczęło już mieszać. W szczególności niepokoi mnie ten pressing...GPP...
Także zadam pytanie czy WY macie jakieś problemy( doświadczenia) z tymi sprawami i czy ktoś może mi spróbować wyjaśnić to wszystko...

Pozdrawiam.
i przepraszam "CZŁONKÓW RZĄDU" za moje zachowanie przy zakładaniu moich wcześniejszych wątków, tematów pod wpływem emocji i złego nienazewnictwa i dublowaniu tematów za co zostałem ukarany dopiskiem REAKCJONISTA. Były to moje pierwsze chwile tu na forach... Przepraszam jeszcze raz:) po prostu nie wiedziałem że panują tu takie w porządku zasady i taki fajny klimat.no i coś takiego jak "CZŁONKOWIE RZĄDU" hehe.:) Cała ta stronka jest naprawdę wypasiona i ludzie którzy nad nią czuwają, prowadzą i pilnują porządku ...
SZACUNEK I POZDROWIONKA!!!!!!!!!

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 24.04.2008, 16:01

0
26.04.2008 17:28    #20
Nie wiem dlaczego napisałem tu przed chwilka kolejny tekst, zatwierdziłem i go nie widać. :0 ???

Nie wiem, nie ważne, napisze jeszcze raz w skrócie.

Ustawiałem przed chwilką w meczu w ustawieniach dotyczących rywala PRESSING na NIGDY i co???.....TO SAMO!!!

Dziękuję!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.04.2008 o godz. 17:30

omega Młody aktywista

0
26.04.2008 18:35    #21
widze ze nie rozumiesz pewnych rzeczy...
wyobrazmy sobie taka sytuacje 4 obroncow w linni atakuje ich 2 napastnikow
Obrony albo graja srefa albo indwiwidualnie Odnoszac to do twojego przypadku graja strefowo Skoro w strefie nie ma nikogo to naturalne jest ze rusza 1 z orboncow do tego ktory ma pilke... Chcesz aby jak najpozniej to miala miejsce to kazesz grac cofnieta linia obrony z nastwieniem max defensywnym z wylaczonymi raidami etc Ale zawsze dojdzei do sytuacji ze wkoncu obronca ruszy do napastnika widac nie znasz pewnych mechanizmow.

0
26.04.2008 19:53    #22
Rozumiem Omega. Wiem o co Ci chodzi i co masz na myśli.
Ale w zupełnie innych sytuacjach obrońcy sie tak zachowują wychodząc wysoko do napastników. Czy strefą czy 1 na 1 i tak jest tak samo. To nawet nie chodzi o taki przykład jaki podałeś ale też o zupełnie inne sytuacje w których po prostu takie zachowanie przy takich a nie innych poleceniach nie powinno mieć miejsca.
Po to są polecenia by zawodnik sie do nich podporządkowywał.
Brakuje mi większej posłuszności moich zawodników w obronie.
Po prostu od jakiegoś czasu bacznie sie temu przyglądam rozgrywając całe mecze i śledząc te zachowania przy różnych ustawieniach. I jestem niezadowolony z tego co widzę.

Brakuje mi w tej grze poleceń typu kryjesz tego ale nie w ten sposób że np. On dostaje piłkę a Ty zaczynasz nagle na niego biec a że przeciwnik jest 3 razy lepszy , szybszy z lepszym przyspieszeniem, driblingiem to oczywiście mija Cię .... i wiadomo co dalej. By można było ustawić do właśnie takiego polecenia by krył ale na dystans bez pressingu bez podbiegania daleko za pole karne do tego właśnie zawodnika nie grając przy nim tak blisko z wyjątkiem oczywiście pola karnego. Ale w tej grze tak się nie da i to mnie bardzo boli.

SPRAWDZAŁEM NA WIELE SPOSOBÓW, WYPRÓBOWAŁEM WSZYSTKO.

Temat myślę można już zakończyć.

Dziękuję Wam wszystkim.

Pozdrowionka!

Mimo to......MIŁOŚĆ DO FM-a NIE UMIERA NIGDY!:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.