pytanie o taktykę

orthieri Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.06.2008, 07:23    Pytanie
mam pytanko, jaka powinna być taktyka na zespół ustawiony 1-4-5-1, z bardzo defensywnym nastawieniem na grę, próbowałem już wielu taktyk, ustawień poszczególnych piłkarzy, ale nie daje to zbyt wielu porządanych efektów

szyba2008 Partyzant

0
13.06.2008 08:53    #1
Jeśli masz słabych piłkarzy to i dobra taktyka niewiele pomoże. Ja bym zagrał ofensywnie 1-4-3-3 ale to zależy czy grasz na wyjeździe czy u siebie. Nie da się odpowiedzieć, że na taką i taką taktyke to jak zagrasz odpowiednią to wygrasz ale widze, że skoro próbowałeś wielu taktyk to sporo razy powtarzałeś ten mecz:)

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2008 08:53    #2
Ja proponował bym taktykę nastawioną na grę skrzydłami (rywal ma gęsty środek dlatego, gra przez środek jest bez sensu), z nastawieniem ofensywnym. Propował bym też ustawienie 4-1-3-2 i ustawienie defensywnemu pomocnikowi indywidualnego krycia na jedynego napastnika rywali, bądź taktyke bardziej ofensywną 4-1-2-3 bez ofensywnego środkowego pomocnika, ale ta druga jest zdecydowanie bardziej ryzykowna. Oczywiście zakładam, że masz przynajmniej dobrych skrzydłowych, bo właśnie na nich spoczywałaby największa odpowiedzialność. Liczę, że pomogłem.

orthieri Partyzant

0
13.06.2008 09:01    #3
na tym polega spraw, że ekipę mam całkiem niezłą, w ataku Stancu i Zarate, w środku Gomez i Sanchez, na skrzydłach Torje i Aranquio (polecam relewacja), a pytam o to bo, denerwuje mnie sytuacja, kiedy wygrywam z Legią 5-0, a trzy dni potem męczę się w PLP ze Stalą Stalowa Wola, spróbuję zagrac tym własnie sposobem ... dzięki wielkie

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
13.06.2008 10:46    #4
Poczytaj poradniki taktyczne, przeszukaj Suflera - na pewno coś znajdziesz.

omega Młody aktywista

0
13.06.2008 12:31    #5
kazde ustawienie kuleczek na boisku moze byc dobre... najwazniejsze to indywidualne polecenia dla pilkarzy oraz to jacy zawodnicy realizuja to 4-5-1 a jacy zawodnicy realizuja twoja taktyke... poza tym jesli zmieniasz taktyke o 180 stopni przed meczem to z gory wiadomo jest ze zawodnicy nie do konca beda wiedziec jak maja grac. Proponuje przed sezonem dobrac takich przeciwnikow ktorzy wiadomo ze beda grali 4-5-1 i wtedy cwiczyc taktyke ktora ma zneutralizowac taka gre...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.