Taktyka

Romanek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2008, 12:49    Pytanie
1.Witam. Czy gracie z każdym rywalem, niezależnie czy silny czy słaby taką samą taktyką , czy w zależności od przeciwnika zmieniacie taksę? Może głupie pytanie, ale dla mnie istotne.
2. Jak grać takim np. Manchesterem City przeciwko Chelsea Londyn. Doprawdy nie wiem...Zawsze jestem od nich o wiele gorszy i mój zespół przeżywa oblężenie pod swoją bramką. Jak sprawić żeby mój zespół nawiązał jakąś walkę? Mam niezły skład: Issakson-Richards-Coloccini-Corluka-Atouba-Elano-Banega-Boateng-Petrov-Bianchi-Nihat.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2008, 12:49

patryk1121 Partyzant

0
17.06.2008 12:57    #1
1.Ja gram rozna taktyka ale to nie jest forum wiec ci tlumaczyc nic nie bede
2.To nie jest forum
przykro mi ale ci nie pomoge :-/

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.06.2008 o godz. 12:58

Użytkownik uznał post za pomocny

szyba2008 Partyzant

0
17.06.2008 12:57    #2
No radze Ci np. na wyjeździe zagrać z jakimś defensywnym pomocnikiem zagęścić środek pola itp. z "lepszymi" zespołami graj z kontry i na szpicy ustaw sobie jakiegoś silnego napastnika + szybcy skrzydłowi i to powinno troche pomóc.Pozdrawiam

simonek_tm Partyzant

0
17.06.2008 13:18    #3
ja gram zwykle cały czas tą samą taktyką i tylko zmieniam polecenia indywidualne i zespołowe na kazdy mecz ;P zasavuj przed meczem i pokombinuj rózne ustawienia (obrona cofnięta albo wysunięta, rózne tempa gry, gra od odgrywającego albo rozgrywającego, indywidualne krycia) i za którymś razem ci wyjdzie i bedziesz wiedział jak grać ;P

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
17.06.2008 14:20    #4
1. Ja zawsze gram taką samą taktyką, dostosowuję ją tylko do rywala (nie ważne czy mocny czy słaby) w pewnych aspektach na podstawie raportu skauta. Na przykład mogę więcej grać skrzydłami i górnymi piłkami, albo środkiem i z szybką wymianą piłek. Mogę też odpowiednio cofnąć obronę lub ustawić rajdy bocznym obrońcą. Wszystko na podstawie raportu dostosować trzeba do każdego rywala indywidualnie, a w trakcie meczu kontrolować taktykę rywala i korygować swoją.

2. Tak się składa, że również aktualnie gram Man City. Przepisu nie ma - możesz dostawić dodatkowego OŚ lub DM by przetrwać oblężenie, a do ataku wstawić szybkiego napastnika. Wtedy podania na długie, a podania do odgrywającego na dobieg. Bianchi jednak do takiej gry nie pasuje - on świetnie gra głową i jest przydatny jak grasz skrzydłami. Możesz więc w takiej taktyce szukać szczęście. Ciężej jeśli w planach masz przejąć inicjatywę.
Jeśli jednak nie jesteś zbyt dobry w ustawieniach taktycznych proponuję... wziąść urlop. Citizens mają dobrego asystenta, ze Szwecji bodajże. Zaufaj mu, nie ustawiaj mu składu ani taktyki. Wiele razy wygrywał dla mnie ciężkie mecze, gdy ja już nie miałem cierpliwości do drużyny a czekał mnie mecz z liderem.

resq Partyzant

0
17.06.2008 14:30    #5
Ja osobiście nie zmieniam samego ustawienia, cały czas gram 4-2-3-1, ciągłe zmiany mogą się negatywnie odbić na zespole. Dlatego wolę mieć podstawowych zawodników przypisanych tylko do jednej pozycji, nawet na środku obrony jeden gra ciągle bardziej z lewej a drugi z prawej, tylko rezerwowych czasem przerzucam zależnie od potrzeby. Modyfikuję tylko polecenia drużynowe i indywidualne, tzn cofam linię obrony, zwalniam tempo, zwiększam grę na czas. Odbieram też czasem zadania ofensywne moim bocznym obrońcom. Ale generalnie raczej rzadko to robię bo gram Chelsea :P chociaż jak prowadzę jedną bramką to ostatnie 15 minut cofam obronę, i gram na czas.

Arko Młody aktywista

0
17.06.2008 14:43    #6
1) Ja nie zmieniam taksy w zależności od przeciwników ( także prowadzę Man City, jak chcesz pogadać to pisz na gg ;]

2) Z silnymi przeciwnikami robię ustawienie (UWAGA) hiperofensywne i długie piłki, oczywiście ustalam też indywidualne krycie jednego lub dwóch wyróżniających się zawodników rywala. Nie zawsze skutkuje ale rozpędzone ManUtd (15 meczy 45pkt) rozwaliłem 4:0, niestety zdarzają się też porażki np, 3:1 z Arsenalem, ale ogólnie jest git

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2008 o godz. 14:44

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution