CA, a atrybuty

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.06.2008, 18:58    Pytanie
Czy wie ktoś ile punktów do atrybutów dostaje piłkarz po wzroście CA o 1 pkt. czyli np. z 150 na 151?? Czy może ta sprawa jest losowa, albo zależy od czegoś. Czekam na odpowiedź.

Brazzo Młody aktywista

0
28.06.2008 19:04    #1
Wg mnie atrybuty wzrosną o 2-4 (zależne od treningu). Tak wynika z moich obserwacji.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
28.06.2008 19:18    #2
przy dobrym treningu np. Tug's Traning link -> http://www.cmrev(...)-08.html ok od 8-13 atrybutów idzie w górę o jeden na raz :) a na domyślnym też o jeden ale wolniej
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

najdi013 Partyzant

0
28.06.2008 19:21    #3
Zależy od piłkarza... np. weżmy takiego Drogbe CA 179 PA 180. Po wzroście tego CA o jeden nie zmienia mu się ŻADNA statystyka. A Kace który ma CA 191 PA 194 zmienia się 14 umiejętności. Tak jak mówię zależy to od zawodnika.

0
28.06.2008 20:21    #4
Ale też słyszałem opinie, że trening jest ukierunkowaniem umiejętnosci, które mają rosnąć, a nie, że czym lepszy trening tym bardziej wzrosną. A też np. miałem sytuacje, że dałem trenig, bardzo mocno nacechowany na strzały i jak Ca wzrosło o 1 pkt, to umiejetnosci strzeleckie podskoczyly o 2 pkt, a te, ktore "olałem" pozostały takie same. Ale też czy przy złym treningu, Ca nie będzie rosnąć? Czy po prostu punkty trafia do niepotrzebnych umiejętności i de facto się zmarnują (np. obrońcy wzrosnie umiejętności rzutów wolnych z 2 na 3) ?

0
28.06.2008 21:41    #5
Widać ciężkie pytanie, bo nie ma kto odpowiedzieć :).

Tzar Przodownik pracy

0
29.06.2008 00:40    #6
Weź FMM i pobaw się trochę. Pomoże to zrozumieć kilka aspektów mechaniki tej gry. A ta jest dosyć skomplikowana.

Co do pytania, to samo podniesienie CA o 1 pkt. nic nie da. Każda umiejętność w rzeczywistości jest z przedziału 1-100, tak więc przypada 5 pkt. na każdy jeden pkt. widoczny w grze (np. strzały na 70, a ty widzisz 14). Myśl o tym jak o procentach - 100% to 20 pkt., czyli max. Z tego co wiem CA nie zależy od atrybutów (wręcz odwrotnie), nie jest żadną sumą czy czymś tam. CA jest bardziej wyznacznikiem formy, to na tej podstawie trenerzy i scouci mówią czy ktoś się nadaje czy nie (sprawdź co powiedzą o grajku z CA 180, a potem obniż je do 140 i porównaj).

Jak sam się kiedyś bawiłem, to wychodziło, że podniesienie CA o 10 pkt. (FMM) dawało jednopunktowy przyrost wszystkich atrybutów (bez udziału treningu).
Oczywiście wszystkich determinowanych przez CA, czyli fizyczne i część psychicznych się nie liczą (budowa ciała i charaktrer nic nie mają do talentu).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.06.2008 o godz. 05:34

0
29.06.2008 08:32    #7
To się trochę pobawiłem i wyniki dużo mi nie powiedziały. Wzięłem podwyższyłem najpierw o 1 pkt. CA 2 zawodnikom, Jeden miał CA 110, a drugi 115. Mieli identyczne pozycje i co za tym idzie identyczny trening. Po wzroście o 1 pkt. CA, jednemu podrosło 8 atrybutów o 1 pkt., a drugiemu (temu z wyższym CA) podrosło tylko 6 atrybutów. Popróbowałem to później na kilku parach zawodników i zawsze, któremuś rozwinęło się więcej atrybutów i zazywczaj to był ten (choć nie zawsze), który miał mniejsze CA (zaznaczam, że wszystkie pary miały ten sam trening) Czyli wychodzi na to, że jest to sprawa losowa, tylko mam jeszcze pytanie czy ktoś wie jaki jest przedział tej losowości np. przedział ilości tych atrybutów byłyby np. 4-8, albo inaczej?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.