Linia obrony

Kołek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2008, 23:16    Pytanie
Witam, zakładam temat, bo nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Jeżeli takie pytanie już było zadane - przepraszam

Mianowicie mam kłopot z ustawieniem linii obrony - chodzi mi o suwak cofnięcia/wysunięcia bloku defensywnego. Zazwyczaj gram mocno cofniętą obroną (delikatnie reguluje w zależności od rywala), lecz przynosi to średni skutek. Próbowałem też normalne ustawienie, ale nie za bardzo mi to wychodziło. Czy może mi ktoś poradzić jak skutecznie to zrobić?

I drugie pytanie - także do obrony: przeciwnik potrafi kilkoma prostymi podaniami rozmontować moją obronę, tzn. do pewnego momentu gdy rywal jest przy piłce defensorzy kryją skutecznie napastników, lecz w miarę upływu akcji ślepo patrzą gdzie jest piłka, nie zwracając uwagi na piłkarza, którego powinien kryć i po chwili zawodnik staje oko w oko z bramkarzem... Czy z tym też można coś zrobić?

Z góry dzięki za pomoc.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.07.2008, 23:17

geba90 Młody aktywista

0
02.07.2008 23:21    #1
1. jezeli grasz z defensywnym pomocnikiem bo ustaw obrone lekko cofnieta, jezeli bez defensywnego pomocnika to mozesz ja wysunac lekko do przodu, tak aby miedzy obrona a 2. linia nie bylo za duzej przerwy.

2. sprawdz czy Twoi zawodnicy kryja indywidualnie, czy strefowo (ja radze krys strefa, a dodatkowo defensywny pomocnik indywidualnie kryje najgrozniejszego napastnika, ale to juz ustawiam bezposrednio przed meczem.

Użytkownik uznał post za pomocny

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2008 23:24    #2
1. najlepiej zostawić go w spokoju ;p możesz trochę ich cofnąć jeśli przeciwnik ma szybkich napastników, lepiej u środkowych obrońców ustawić bardzo defensywny styl gry
2. najlepiej w ustawieniach osobistych ustaw dwóm środkowym obrońcom 1:1 zamiast strefowego, tylko jest to uciążliwe gdy przeciwnik zmienia napastników

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2008 23:24    #3
Ustaw linię obronną normalną,a bocznym obrońcom daj polecenie biegania do przodu.Jeśli środkowi są wysocy i w miarę szybcy ustaw im bieg pod pole karne przy rożnych.Możesz też grać z DP,będzie asekurował obrońców... Co do drugiego - może gracze mają słabą koncentrację ? Ustaw częstą grę przy przeciwniku w taktyce

Arko Młody aktywista

0
03.07.2008 01:04    #4
Ja gram obroną wysuniętą najbardziej jak się, z kryciem strefowym i łapaniem na płapki ofsajdowe i trace najmniej bramek z ligi :P Tobie też polecam

Kołek Partyzant

0
03.07.2008 01:33    #5
A co z krotkim kryciem?

zenekrolnik Młody aktywista

0
03.07.2008 08:34    #6
Krycie 1 na 1 się nie sprawdza dla środkowych obrońców, bo chociaż jak napastnik będzie wolniejszy to i tak ucieknie obrońcy. Ja stosuję krycie 1 na 1 dla bocznych obrońców i działa to bardzo dobrze.
Dodatkowo sprawdź jak wygląda GPP dla OŚ, czy czasem nie jest za duża, powinna być na własnej połowie.

Arko Młody aktywista

0
03.07.2008 09:49    #7
[quote=Ko?ek]A co z krotkim kryciem?[/quote]

Przy moim ustawieniu obrony krycie indywidualne odpuszczam całkowicie

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.07.2008 10:54    #8
najlepiej skorzystać z tego co zaoferował nam FM i sam dobrał ustawienia osobiste dla danych piłkarzy;) jedynie nastawienie piłkarzy można trochę zmienić i można grać i wygrywać :)

n1u5 Partyzant

0
03.07.2008 12:31    #9
ja gram ustawieniem 4-1-3-2 a wiec z defensywnym pomocnikiem linie obronna mam lekko cofnieta krycie u srodkowych obroncow najlepiej jest miec strefowe a u bocznych jak kto lubi ( ja mam 1na1 )
jeszcze ustaw w poleceniach idywidualnych agresywny odbior i nikt cie nie przejdzie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.