Jak dobrze trenować zawodnika?

mrjonhs Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.07.2008, 11:37    Pytanie
Witam...Kolejne pytanie z serii głpich problemów- Otóż mam w Celticku paru obiecujących newgenów, u których sprawdziłem potencjał i wynosi około 170-190(!) i chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mógłbym osiągnąc taki potencjał, bo u niektórych po pół sezonu ledwo co się ruszyły statystyki :( Większośc newgenów trzymam w drużynie U19 i stosuje na nich trening TUG's z moim małym ulepszeniem. I teraz pytanie- co zrobić, zeby ci zawodnicy mi się zaczeli ładnie rozwijac? Czy to może być sprawa tego, że nie am zadnego trenera juniorów, tylko wszyscy zajmują sie zarówno młodyki i starszymi, czy jest jakiś inny tego powód? (prosiłem klub o rozbudowe bazy treningowej, ale żydy się nie zgadzają :( )

Maksymilian Partyzant

0
11.07.2008 14:10    #10
prawda jest taka , że taki talent przede wszystkim powininen dużo grać. Ja stosuje takie coś , że jak mam utalentowanego zawodnika to go od razu do pierwszego składu i jedną zmianę mam zarezerwowaną specjalnie dla niego:) jakoś nie żałowałem bo często zdarzało się tak , że ten gnojek mecze mi wygrywał w 30 minut ;/;/ dobrze co radze zrób jak mówie a każda statystyka powinna mu podskoczyc w ciagu sezonu o dwa oczka albo chociaz o jedno na sezon :) lepszego sposobu nie ma ;/

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.07.2008 14:17    #11
[quote=Maksymilian]prawda jest taka , że taki talent przede wszystkim powininen dużo grać. Ja stosuje takie coś , że jak mam utalentowanego zawodnika to go od razu do pierwszego składu i jedną zmianę mam zarezerwowaną specjalnie dla niego:) jakoś nie żałowałem bo często zdarzało się tak , że ten gnojek mecze mi wygrywał w 30 minut ;/;/ dobrze co radze zrób jak mówie a każda statystyka powinna mu podskoczyc w ciagu sezonu o dwa oczka albo chociaz o jedno na sezon :) lepszego sposobu nie ma ;/[/quote]
Zdecydowanie kolega ma racje , nic tak nie wspomaga w rozwoju piłakrza jak regularne występy

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.07.2008 o godz. 14:17

boro92921 Przodownik pracy

0
11.07.2008 14:30    #12
Dokładnie ja zauważyłem że jak zawodnik dużo gra to staty mu szybciej rosną więc jeśli chcesz żeby gość miał dobre staty to daj mu grać najwięcej ile się da ewentualnie możesz też go wypożyczyć.

Mazur Partyzant

0
11.07.2008 14:56    #13
wydaje mi się że dobrze zrobić przegląd wsród sztabu wyrzucić najsłabszych i zainwestować w fachowców , zwróci się jeśli masz takich piłkarzy

Robi2009 Młody aktywista

0
11.07.2008 21:59    #14
I ja dorzucę mój kamyczek:) Ja stosuję taką metodę: do 17 roku życia gra w juniorach, potem idzie do rezerw, gdzie gra rok, lub idzie na wypożyczenie do jakiegoś nisko-ligowego klubu. Po osiągnięciu 18 decyduję: albo jest już na tyle dobry i gra w I składzie, albo znowu an wypożyczenie, tym razem do jakiegoś silniejszego klubu (staram się zawsze mieć kilka filii w różnych krajach i ligach). Juniorzy na wypożyczeniu najszybciej osiągają wysokie atrybuty, choć w 07 jakoś to lepiej wyglądało - swego czasu trafił mi się napastnik, którego wziąłem z juniorów od razu do i składu - normalnie drugi Lubański :)

Użytkownik uznał post za pomocny

There's nothing to fear except the fear itself

najdi013 Partyzant

0
12.07.2008 14:14    #15
Jeśli gra w U-19 to niech dogra do limitu wieku... potem najlepiej wypozyczyc do klubu takiego gdzie gralby w pierwszym skladzie.. jesli nie chcesz wypozyczac to niech gra w rezerwach

Robi2009 Młody aktywista

0
12.07.2008 21:35    #16
Ale to szkoda trzymać zawodnika do limitu wieku. Jak masz zespół np. U-20, to oznacza ze 3 lata trenuje na treningu juniorskim, na mniejszych obciążeniach, niż na seniorskim. Ja dla takich zawsze robię dodatkowy trening "przejściowy" - seniorski, ale skupiający uwagę na aerobiku i technice, bo potem to trudno wytrenować. Chyba, że ktoś poda jakieś argumenty które wyprowadzą mnie z błędu ;)

Tofu Młody aktywista

0
13.07.2008 10:01    #17
Ja Gdy widzę Młodego dobrego (albo kilku) To wysyłam ich wszystkich do jednego klubu na wypożyczenie. Najlepiej jakiegośsłabego, w którym sąsame szaraki (Bo po prostu będą grać!). Nie dość że będą regularne występy to grając razem mogą zrodzic się sympatie, zgranie między zawodnikami. W wiśle tak zrobiłem swego czasu, wysłałem 7 Juniorów du Hutnika i tam grali w meczach coraz dłuzej, coraz częściej. Gdy wrócili miałem za kilku oferty za granicę, nie do odrzucenia, pozostałych po wprowadzeniu do 1. składu obserwowałem ze wzruszeniem...Moi mali tak pięknie grają... < chlip > :D

Robi2009 Młody aktywista

0
13.07.2008 21:07    #18
Hehe, niezła metoda. Kiedyś grając Ajaxem, miałem za filię belgijskie Rosaelare. Ale za mocny klub, bo moi juniorzy przegrywali rywalizację z szarakami ;) a w dodatku jeśli już grali to mieli noty 4-5, rzadko 6 czy 7...Od tamtej pory silne filie mam tylko w silnych klubach

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.