Problem z grą.

Mrożon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.07.2008, 03:26    Pytanie
Nie wiem co się dzieje gram sobie gram, aż tu nagle gra zaczęła mi szwankować.
Najpierw zaczęło pojawiać się takie coś
http://www.wgraj(...)le=25905
Ale po kliknięciu ok dało się grać tylko niedługo po pojawieniu się problemów zaczął się problem z zapisem. Po każdym zapisie wyskakiwał komunikat że zapis zakończony niepowodzeniem. Ale gra się zapisywała tylko zamiast do jednego pliku z nieznanych mi powodów zaczęły się tworzyć całkiem osobne savey jeden za każdym razem ten nowy był trochę większy od poprzednich.
Mnie to nie przeszkadzało wiec grałem dalej ale potem pojawiło sie nagle to
http://www.wgraj(...)le=25907
I tu po daniu ok wyskakuje raport o błędach typowy dla xp i gra się wyłącza więc przy tym komunikacie z drugiej foty jest podana ścieżka do folderu w którym ma być coś szerzej o tym błędzie niestety we wskazanym folderze nie ma nawet jednego pliku.
Re instalacja gry pomogła, ale częściowo jak zaczynam gre od nowa nic mi się nie rozczepia nie wyskakuje słowem gra chodzi normalnie, ale ten zapis po wczytaniu dalej sie zachowuje tak jak opisałem. Próbowałem nawet nieco się cofnąć ale dochodzi do magicznej daty gdzieś pod koniec sezonu w 2010 i dzieje się to samo.
Właśnie ten drugi komunikat wyskakuje zawsze przy jednej dacie.
Chyba maju 2010. Znaczy tego dnia niby wszystko jest normalnie mogę wykonywać wszystkie czynności ładowanie wygląda też normalnie na początku,ale w trakcie ładowania podczas zmiany dni wychodzi do Windowsa wyskakuje drugi komunikat i jest po zawodach.
Miał ktoś kiedyś takie problemy?
Proszę pomóżcie.
Bardzo mi zależy
Jak to naprawić?
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na tego typu temat, ale musiałem go założyć bardzo mi zależy na uratowaniu tej gry.

Dziecko12 Młody aktywista

0
13.07.2008 07:53    #1
jak dla mnie, to powinieneś skasować folder crush dumps (mogę się mylić, ale tak sądze) :)

Tofu Młody aktywista

0
13.07.2008 09:51    #2
fajna Tapeta ;) I niezły syf na pulpicie :D

1. Zobacz czy masz wystarczająco dużo miejsca na dysku. Powinieneś mieć około 500 Mb, tak dla pewnosci.
2. Spróbuj zapisać grę pod inną nazwą niż dotychczas.
3. Powiedz nam jeszcze dane gry: Ile Krajów, lig, dodatkowych państw, rozmiar bazy danych, wersja gry
4. Jeśli to zadziała, usuń zapisy stare, zachowaj ten pod inną nazwą.
5. Jak to nie pomoże to ja nie bardzo mam pomysły :P

Dereds Przodownik pracy

0
13.07.2008 10:03    #3
[quote=Tofu]fajna Tapeta ;) I niezły syf na pulpicie :D

1. Zobacz czy masz wystarczająco dużo miejsca na dysku. Powinieneś mieć około 500 Mb, tak dla pewnosci.
2. Spróbuj zapisać grę pod inną nazwą niż dotychczas.
3. Powiedz nam jeszcze dane gry: Ile Krajów, lig, dodatkowych państw, rozmiar bazy danych, wersja gry
4. Jeśli to zadziała, usuń zapisy stare, zachowaj ten pod inną nazwą.
5. Jak to nie pomoże to ja nie bardzo mam pomysły :P[/quote]
Jak nie pomoze to co napisał Tofu to po sejwie. Tzn. mozesz jeszcze spróbować Save Cleanerem odchudzic sejwa, ale to chyba nic nie zmieni.

Mrożon Partyzant

0
13.07.2008 12:44    #4
Zrobiłem wszystko, sprawdziłem ilość miejsca starczy wywaliłem folder. zapisałem pod inna nazwą nic nie działa:(
Baza darnych duża włączone 3 ligi Niemiecka Angielska i Polska a ta data na której się tak robi to 15 maja 2010

mrjonhs Młody aktywista

0
13.07.2008 13:09    #5
Powodem tego błądu jest za mała ilośc ramu uzywana podczas przeskoczenia tej daty.Sam osobiście miałem ten problem na starym komputerze i nic nie pomogło, musiałem uznać save za stracony :( Ten komunikat, który wyłancza grę jest zabójczy, a czasem powodem tego też może być złe spolszczenie w grze(mojemu koledze takie coś wyskakiwało, jak nie miał orginalnej gry i wgrał spolszczenie z FM-a 2007)...

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.07.2008 18:15    #6
Też pojawiał Mi się ten błąd, ale pomogła reinstalacja gry, i już się nie pokazuje :)

Tofu Młody aktywista

0
13.07.2008 18:31    #7
A włąśnie ile masz RAMu w Komputerze?

flyingmisiek Partyzant

0
13.07.2008 18:40    #8
Swoją drogą masz za dużo aplikacji otwartych na komputerze w czasie gry w FM, może to być niewątpliwie przyczyną opisanego wyżej problemu. Radziłbym Ci zrobić porządek na komputerze i w czasie gry nie korzystać z innych aplikacji. Masz pewnie też rejestr zapchany więc musisz przeczyścić.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution