FM a Vista
Grzechoo 20.02.2007 16:37 113 czytelników 0 komentarzy
Firma Microsoft wypuściła na rynek nowy system operacyjny Windows Vista. Może to stwarzać problemy z instalacją niektórych programów, ponieważ większość z nich nie była na nowym Windowsie testowana. Co więc z fanami Football Managera?
Również twórcy serii zadali sobie to pytanie. Instalator FM powinien (z mocnym akcentem na "powinien") się uruchomić na nowym systemie, jednak istnieje zagrożenie niesprawnego działania programu. SI Games nie chciało pozostawić graczy samych z tym problemem i podało czynności, które należy wykonać, gdy instalator nie będzie się uruchamiał. Po pierwsze należy zmienić wygląd Windows Vista na klasyczny. W tym celu klikamy prawym przyciskiem myszy na obszarze pulpitu i wybieramy "Właściwości", a następnie z listy zakładek "Wygląd" i zmieniamy styl Windowsa. Teraz możemy przystąpić do uruchomienia instalatora. Klikamy "Start", później "Uruchom", wpisujemy cmd i klikamy Enter. Naszym oczom ukaże się okienko, przypominające stylowo DOS. Teraz należy wpisać nazwę dysku, w jakiej znajduje się płyta z grą (D:, E:, F:, itd.). Ponownie klikamy Enter i wpisujemy w jednej linii, jednym ciągiem, z zachowaniem wszystkich znaków: "Setup FM2007 PC.exe" i akceptujemy Enterem. W tym momencie powinien się uruchomić instalator i postępujemy tak jak w przypadku każdego instalowanego programu.