Milionerzy w FM 2005
Barton 16.09.2004 18:20 65 czytelników 0 komentarzy
Czy grając w poprzednie wersje CeeMa nigdy nie marzyliście o tym, by w Wasz zespól zainwestował bogaty sponsor, milioner przekazujący kilkaset milionów zielonych papierków? Teraz te marzenia mają szansę się urzeczywistnić!
Jak poinformował polski dystrybutor, firma CD Projekt, producenci FM 2005 postanowili wprowadzić do gry wirtualnych milionerów, którzy w każdej chwili mogą zainwestować w prowadzony klub! Taka akcja wiązać będzie się naturalnie z ogromnym zastrzykiem gotówki do klubowej kasy. Dzięki temu możliwe stanie się sprowadzenie wielkich gwiazd do choćby hiszpańskiego drugoligowca. Z drugiej jednak strony wiemy, że duże pieniądze to duża presja wyniku. Według rodzimego wydawcy bogaty właściciel będzie nie tylko wymagał na managerze wyników, ale również dokonywał transferów bez wiedzy trenera! W najgorszym wypadku może również odejść odcinając pieniądze i pogrążając nie tylko klub, ale i gracza jako sternika klubu. Z innych informacji podanych przez CD Projekt dowiedzieliśmy się, że prace mające na celu polonizację FMa zbliżają się ku końcowi. Te wspaniałe wieści potwierdzają tylko zapowiedzi SI, że FM będzie jak najbardziej zgodnym z realiami. Trzeba przyznać, że twórcy konkurencyjnego CM5, czyli Eidos i BGS będą mieli ogromne problemy ze zdobyciem fanów - jeżeli SI rzeczywiście umieści w grze wszystkie zapowiadane nowinki... >>> Oryginalna treść wiadomości