2 pytania

mateuszmc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.07.2010, 22:56    Pytanie
Witam mam 2 pytania :

1.Jak wygląda taktyka Catenaccio,i jakiej mentalności użyć w niej do FM 2010 ?
2. Czemu po wgraniu FakePatcha nie mam reprezentacji Helmutów ? Zdaje mi się że to trza wkleić do folderu 1030,a ja wkleiłem do 1000...ale co do tej sytuacji nie mam pewności

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2010 23:18    #1
1. temat rzeka. w dużym skrócie - zależy od rywala, ale ja bym dał defensywną lub kontrę

2. tak - do folderu 1030.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

mateuszmc Partyzant

0
08.07.2010 23:25    #2
dzięki za odpowiedz ale z pytaniem "Jak wygląda Catenaccio ?" chodziło mi raczej o ustawienie piłkarzy,ile obrońców,pomocników,napadziorów ;p

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2010 23:42    #3
Catenaccio to raczej filozofia, niż taktyka. Chodzi o maksymalne skoncentrowanie się na obronie, więc możesz mieć 4-4-2, albo nawet 4-3-3, ale tylko napastnicy mają zadania ofensywne, a reszta zupełny defens, krótkie podania i wolne tempo. Ale tu niech się lepsi ode mnie wypowiedzą :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
09.07.2010 07:43    #4
Catenaccio wygląda tak

br - obrona
lb - obrona
wol - auto
oś x2 - obrona
pś prawy - pom. odbierający piłkę - wsparcie
pś lewy - cofnięty rozgrywający - wsparcie
opl - defensywny skrzydłowy - auto
opś lewy - wysunięty rozgrywający - atak
opś prawy - schodzący napastnik - atak
nś - środkowy napastnik - atak

filozofia - bardzo sztywna
podania - domyślne
swoboda taktyczna - bardziej zdycyplinowana
pressing - większy pressing
odbiór - domyślnie
krycie - 1 na 1
dośrodkowania i swoboda pozycyjna - domyślnie
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

mateuszmc Partyzant

0
09.07.2010 18:11    #5
Kolazontha a mentalność drużyny to defensywa czy kontratak ?

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
09.07.2010 18:28    #6
Jeśli chodzi o mentalność to zależy od rywala imo. Jeśli grasz przeciwko ofensywnie grającej drużynie to lepszy jest kontratak - łatwiej Ci będzie wykorzystać luki, które powstaną u rywala. Jeśli rywal jest ustawiony defensywnie to Ty przy swoim defensywnym ustawieniu krzywdy mu nie zrobisz - wtedy opłaca się standard albo kontrola.

Defensywę wybieraj tylko przeciwko silnemu rywalowi, który gra ofensywnie.
Ale to tylko moje skromne zdanie, oparte trochę na rzeczach typu tirt :)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.07.2010 o godz. 18:32

You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.