Sprostowanie do podpunktu 2:
Zgadza sie, ze otwieramy folder "data" w glownym katalogu gry. Archviverem jednak otwieramy plik panels, nie graphics. Nastepnie w rozpakowanym pliku "panels" szukamy pliku pod nazwa "team squad". Mam angielska wersje gry, wiec nie jestem pewien, ktory widok dokladnie zostal zmodyfikowany, ale to nie ma znaczenia. Ja u siebie zmodyfikowalem sekcje "selection" przestawiajac poszczegolne wiersze i kopiujac z innych sekcji, po czym plik zapisalem w katalogu "panels" skina, ktorego obecnie uzywam (moje dokumenty.....) . Nie wiem, jak dokladnie wprowadzic zmiany w glownym katalogu gry, lecz mysle, ze generalnie nalezy zapisac zedytowany plik "team squad" i spakowac wczesniej rozpakowany folder "panels", a nastepnie podmienic go z oryginalem w folderze "data".
Wazna uwaga: plik "team squad" zapisujemy jako "wszystkie pliki", nie .txt (notatnik)
P.S. Nie znam wspomnianego wyzej skina, ale jesli zawiera on w sobie folder "panels" i plik "team squad" ( a na pewno zawiera, skoro modyfikuje panele), to wystarczy plik "team squad" przekopiowac do katalogu "panels" naszego skina bez zmudnego edytowania pliku.
P.S.2 Dodatkowe kolumny nie zostana wyswietlone przy stosunkowo niskich rozdzielczosciach ekranu. Przy moim 20" monitorze (widescreen) i rozdzielczosci 1280x1024 kolumna "value" nie zostala ywswietlona. Musialem przelaczyc sie na 1680x1050 i wtedy moglem cieszyc sie z dokladnie takiego samego ukladu kolumn, jak na screenie. Spokojnie mozna by upchnac wszystkie kolumny w mniejszej rozdzialce, ale program wymusza bardzo szeroka kolumne "name". Mysle, ze mozna to gdzies edytowac, ale chwilowo nie wiem gdzie :-).
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.12.2008 o godz. 12:51
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty