[EDYTOR] Pensje i budżet płacowy

YNWA Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.09.2011, 15:03    Pytanie
Co pozmieniać w edytorze, żeby klub zaraz po załadowaniu, nie przekraczał budżetu płac. Chodzi o to, żeby te zespoły nie generowały długów i pozostawały w składach jakie są uaktualnione.
Przykład 1szej z brzegu drużyny:

Avia Świdnik
Finanse 86 000
Klub wydaje 176 000
Budżet płacowy 100 000
Kontrakt najlepiej zarabiającego zawodnika 11 000

W edytorze:
Stan konta: 86 000 (tyle od sponsorów, z dotacji dostają)
Budżet transferowy i pozostały budżet płacowy są nieaktywne.
W kontraktach zawodnicy (22 ich jest) mają 0 ustawione.
Oczywiście rocznie wszystko.

Jak gra ustala ten budżet płacowy i ile klub wydaje na pensje? Zależy od finansów, ilości prawdziwych zawodników i ich reputacji, reputacji klubu, ligi w której gra, cen biletów czy jeszcze czegoś innego?

Co zmieniać, żeby budżet płacowy, nie przekraczał drastycznie finansów i był zrównany mniej więcej z tym ile klub wydaje na pensje przynajmniej na początku gry?

Z góry dzięki za pomoc

Drinkwater Partyzant

0
05.09.2011 15:15    #1
Te nieaktywne funkcje, po kliknięciu w nie, powinny się aktywować. Ja w ten sposób ustawiłem sobie odpowiednią wartość pozostałego budżetu płacowego i było po kłopocie.

Niestety ten feler z budżetem dotyczy chyba prawie każdego dodatku ligowego.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.09.2011 o godz. 15:21

Użytkownik uznał post za pomocny

The only person standing in your way is you.

YNWA Partyzant

0
05.09.2011 16:06    #2
Dzięki Drinkwater, przynajmniej budżet płac z pensjami będzie się zgadzał.

A co jeszcze zrobić, żeby budżet płac nie przekraczał finansów? Teraz już budżet płacowy ponad 200 000, a finansów nie przybędzie, bo niby jak ma klub w IV lidze zarobić. Nagrody im poustawiać za miejsca w lidze? Np. 50 000 za każde miejsce w IV lidze.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Drinkwater Partyzant

0
05.09.2011 16:20    #3
Graj sparingi z zespołami z Bazylii, Argentyny czy Australii. Pamiętaj by wybierać mecz na wyjeździe. Ja w ten sposób zwiększyłem wartość Hutnika W-wa z 50 tys. eurasów, do 650 tys.

Więcej na ten temat pisał zachi: http://www.cmrev(...)wa_.html

Oczywiście nie w ciągu jednego sezonu, a czterech ale to gra warta świeczki.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.09.2011 o godz. 16:23

YNWA Partyzant

0
05.09.2011 16:29    #4
Nie chodzi o mnie, ja to własny klub stworzyłem, po przejęciu licencji od SMS Łódź ;). YNWA Płock. Data powstania 2010. Inaczej, ze swoim doświadczeniem, nawet w klasie C, nie dostałbym zatrudnienia;)

Nie chcę, żeby połowa klubów, w grze miała kłopoty z finansami i szukam sposobu, jak to poprawić. A na edytorze to ja mało się znam, dlatego liczę na pomysły innych.

Drinkwater Partyzant

0
05.09.2011 16:34    #5
Nagrody to jest jakiś pomysł i o wiele prostszy niż dobieranie sponsorów każdemu klubowi z osobna (ewentualnie poprzez opcje masowej edycji ustalić każdemu taki same wpływy do budżetu na poziomie IV ligi itd.).

Z ciekawości grasz na dodatku z CMRev? Jeśli tak to w nadchodzących sezonach dobrze przyglądaj się newgenom, u mnie w gdy grałem Hutnikiem większość nowych pojawiających się w grze była w wieku 18,19 lat. Naliczyłem w polskich klubach (5 poziomów rozgrywkowych!) około 30 16 i 17 latków.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.09.2011 o godz. 16:35

YNWA Partyzant

0
05.09.2011 16:44    #6
Wisłą Płock na dodatkach Cmrev.

Ten w którym chcę finanse zmienić, to z połączenia 3 róznych update (dodającym polskie ligi, tym zmieniającym CA/PA). Mam tu tylko 5 lig, bez żadnych grup. Bazy też zmienione na nowe.

Mam nadzieję, że jeszcze ktoś mi te finanse pomoże ogarnąć.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution