"Kill-rogi" w meczowej taktyce

slake1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.05.2010, 20:07    Pytanie
Witam. W jednej z poprzednich wersji (08 lub 09) popularna była taktyka w której dużą skuteczność miały rzuty rożne wykonywane przez naszą drużynę. Jeżeli posiadało się zawodnika dobrze grającego głową (domyślnie środkowy obrońca) można było zdobywać w ten sposób wiele bramek. Spróbowałem użyć takich parametrów w FM 2010. Z tego co pamiętam, wystarczyło "główkowego" gracza ustawić przy bramkarzu. Niestety w tej wersji takie ustawienie skutkuje niewiele. Czy należy dokonać jeszcze jakaś zmianę?

parachutes Młody aktywista

0
19.05.2010 20:13    #1
Nie kill-rogi, bo to znaczy "zamorduj rogi" :) Killer-rogi - też kretyńsko to brzmi - w FM 2010 na patchu 10.3 polegają na ustawieniu jednego zawodnika (najczęściej DP, z silnym strzałem) przed polem karnym. Dwóch ustawiasz z tyłu. I parami resztę: po 2 krótki słupek, po 2 długi słupek, po 2 gdzieśtam w polu karnym. Ustawiasz, żeby były "w pole karne" rzuty rożne wykonywane. I mając bramkarza z tyłu, dwóch na tyłach, DP przed polem karnym, dośrodkowującego w rogu z piłką i resztę w polu karnym na średnio 20% rożnych to gol. Piłka leci do DP i on z całej siły lutuje w światło bramki.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2010 o godz. 20:30

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

K0ras Młody aktywista

0
19.05.2010 20:19    #2
Po co sie tak bawic? Zasada jest taka, ustawić 8 chlopa by nabiegalo na słupki i na bramkarza (tak po polowie) i jednego z sila ~15 lub wiecej i strzałem z dystansu 18 lub wiecej za polem karnym. On bedzie nie kryty bo braknie zawodnikow komputerowi. Gracz wykonujacy podaje temu za pole karne i juz.

Jak nie zawodnik za polem karnym strzeli to bedzie samobój i tyle.

Craxa fan Młody aktywista

0
19.05.2010 20:27    #3
[quote=K0ras]Po co sie tak bawic? Zasada jest taka, ustawić 8 chlopa by nabiegalo na słupki i na bramkarza (tak po polowie) i jednego z sila ~15 lub wiecej i strzałem z dystansu 18 lub wiecej za polem karnym. On bedzie nie kryty bo braknie zawodnikow komputerowi. Gracz wykonujacy podaje temu za pole karne i juz.

Jak nie zawodnik za polem karnym strzeli to bedzie samobój i tyle. [/quote]
Taaa, a później w razie kontry nie ma kto bronić, bo ośmiu chłopa jest pod bramką przeciwnika :-)
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

0
19.05.2010 20:29    #4
[quote=K0ras]Po co sie tak bawic? Zasada jest taka, ustawić 8 chlopa by nabiegalo na słupki i na bramkarza (tak po polowie) i jednego z sila ~15 lub wiecej i strzałem z dystansu 18 lub wiecej za polem karnym. On bedzie nie kryty bo braknie zawodnikow komputerowi. Gracz wykonujacy podaje temu za pole karne i juz.

Jak nie zawodnik za polem karnym strzeli to bedzie samobój i tyle. [/quote]
No ja bym 8 w polu karnym nie dawał, bo co drugi rożny by się kończył kontrą sam-na-sam dla przeciwnika ;) Wydaje mi się, że powinien mieć dobry parametr "gra z pierwszej piłki" (który jest źle przetłumaczonym IMO w grze), bo wtedy mu piłka nie odskakuje. No i wykonawca rożnego musi naturalnie dobrze wykonywać rożne :)

EDIT: uprzedził mnie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2010 o godz. 20:30

K0ras Młody aktywista

0
19.05.2010 21:20    #5
Konta nie wyjdzie ;) Nie zdarzyło mi sie przy takim ustawieniu stracic ani 1 bramki z kontry nigdy.

Choc przesadziłem, 6 graczy, 2 zostaje z tylu, 1 przed polem i 1 wykonawca :]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2010 o godz. 21:21

0
19.05.2010 21:26    #6
[quote=K0ras]Konta nie wyjdzie ;) Nie zdarzyło mi sie przy takim ustawieniu stracic ani 1 bramki z kontry nigdy.

Choc przesadziłem, 6 graczy, 2 zostaje z tylu, 1 przed polem i 1 wykonawca :] [/quote]
Mi się parę razy zdarzyło mając 6 graczy w polu karnym, więc z 8 może być jeszcze gorzej :)

K0ras Młody aktywista

0
19.05.2010 21:32    #7
Przecież napisąłem, że o 6 chodzi nie o ośmiu. Nie ma z czego wyjśc kontra przy takim ustawieniu po prostu. Albo inaczej, nie ma kto wyjśc z kontrą.

Craxa fan Młody aktywista

0
19.05.2010 21:58    #8
No ja w taki sposób zrzucilem kiedyś Atletico Madryt do segunda division, więc nie polecam;-]
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

0
19.05.2010 22:06    #9
[quote=Craxa fan]No ja w taki sposób zrzucilem kiedyś Atletico Madryt do segunda division, więc nie polecam;-][/quote]
Co Ty tak zrzucasz kluby? Jeśli Cię z kimś nie pomyliłem, kiedyś prowadziłeś Wisłę, żeby ją zrzucić ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.