Absurdalne ceny za piłkarzy!

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2011, 21:31    Pytanie
Witam. Jak wiadomo seria Football Manager dąży do statusu idealnego managera piłkarskiego, który bedzie (jak to tylko możliwe w kwestii gier) odzwierciedlał realny świat piłki nożnej. Czekałem z ogromnym podnieceniem na FM 2012, po tym jak zakochałem się w mojej pierwszej grze z serii Football Manager - FM 11 spędzając przy nim wiele godz. FM 12 bardzo mnie oczarował zmienionym wyglądem, opcjami itp (kwestie błędu z ustawianiem bramkarzy pomine) Lecz przeżyłem szok gdy chciałem kupic dwóch piłkarzy których zawsze kupowałem w FM 11 do swqojego Realu. Chodzi tu o Ganso i Neymara. Ceny jakie zażądał sobie Santos za tych wspaniałych playerów sprawiły ze spadłem z fotela. 74 mln funtów za Ganso i 82 mln za Neymara. W FM 11 przychodzili za odpowiednio 20 i 25 mln. Jeśli popatrzymy na realny świat to Neymar ma przeciez klauzule 45 mln euro a Ganso myśle że wart jest ok 25 mln. Wiec pytam się gdzie tu realizm??? Podobnie z innymi piłkarzami. Mario Goetze - 80 mln - absurd! Eden Hazard - 50 mln - kpina! Ramsey - 110 mln - bez komentarza! I przez takie sytuacje ludzie potepiają innych za uzywanie jakiegos edytora, nie dziwie się tym którzy chcą zrobić gre bardziej realną skoro SI tego nie potrafi w 100% wykonać. Dodam ze dopiero rozpocząłem taki testowy sezon i jestem w okienku transferowym. Jak te ceny przedstawiają sie u was w następnych sezonach?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.11.2011 21:37    #1
No ale to są wstępne oferty? Próbuj negocjować, i głównie przekonaj gracza. Potem on naciska na klub i tak się zbija. Czasami transfer negocjowałem sezon, a czasem podchodziłem 2,3 sezony. A Neymara się zazwyczaj brało w ramach końca umowy. Na początku zawsze wielkie kwoty. Potem potulnieją.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Mar1992 Przodownik pracy

0
01.11.2011 21:47    #2
Może niższa półka i mniejsze kwoty, ale 3 mln Euro za Słowika to chyba za dużo? :)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
01.11.2011 22:13    #3
Neymar ma klauzulę coś koło 96 mln euro.

Zwróć uwagę, że w wersji 2011 czyli w zeszłym roku wszyscy wymienieni przez Ciebie gracze byli mniej znani, więc ich reputacja była niższa, a jak wiadomo to ten wskaźnik najbardziej wpływa na wartość graczy.

U mnie Ganso poszedł do City za 26 mln euro. Ja na Neymara poluję, na razie ofertę ok. 30 mln odrzucili, teraz zobaczę jak gra na żywo i określę czy warto negocjować dalej, czy szukać kogoś innego.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.11.2011 22:23    #4
Grając Realem w demie wytargowałem 42 mln € za Goetze- czyli połowę mniej niż podałeś. Poza tym poczekaj trochę- na początku gry wiadomo, że niektóre ceny są z kosmosu- założę się, że w drugim sezonie będzie można wiele talentów z najwyższej półki wyciągnąć za ok. 20 mln €. Dlatego właśnie najczęściej pomijam pierwsze okno transferowe- nie da się ani nikogo sprzedać, ani nikogo kupić za normalną cenę.
Darkness... for me is where I shine

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
0
01.11.2011 22:49    #5
W demie Ganso kupiłem do Arsenalu za 35 mln Euro.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

hapek Partyzant

0
01.11.2011 23:06    #6
bo ja grałem chwile w managera 12 . to teraz można namawiać piłkarza do zmiany klubu? bo pamietam ze11 było tylko ze wyrazasz zainteresowanie i podziwiasz.

majcherczyk Partyzant

0
01.11.2011 23:35    #7
Te ceny są jak najbardziej zgodne z rzeczywistością. Klub który dostaje ofertę za gwiazdę, której NIE chce ani nie musi się pozbyć rzuca cenę zaporową. Zwłaszcza kiedy ta gwiazda jest zadowolona z życia w danym klubie.

booyak Partyzant

0
01.11.2011 23:37    #8
Po 2 sezonie Juve, dotarciem do półfinału Ligii Mistrzów i wygraniu Serie A Borussia wreszcie przyjęła moją ofertę za Goetze. 20 mln już + 20 mln w ratach przez 12 miesięcy. Co z tego jak zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojego klubu. Woli gnić w Borussi która odpada w fazie grupowej Ligii Mistrzów. Realizm? Chyba nie bo renoma Juve stoi tak samo po tych, jakby nie patrzeć osiągnięciach po latach posuchy w turyńskim klubie jak w momencie rozpoczęcia rozgrywki. Dodam że również dochodzę do wniosku że ceny za piłkarzy w 12 są mocno wygórowane. Żeby kupić Romario - osiemnastoletniego prawego obrońcę z Brazylii musiałem wydać 9 mln Euro a typ ma dopiero 18 lat i wg moich scoutów jest jednogwiazdkowym zawodnikiem mającym potencjał zostać cztero i pół gwiazdkowym. Dochodzę więc do wniosku że dużą role w cenie zawodnika w grze odgrywają jego potencjalne umiejętności co w realnym futbolu ma małe odzwierciedlenie. Kluby raczej nie wydają dużych pieniędzy za bardzo młodych, anonimowych jeszcze piłkarzy którzy 'tylko' nieźle się zapowiadają.

LOLECZeX Młody aktywista

0
01.11.2011 23:45    #9
[quote=booyak] Woli gnić w Borussi która odpada w fazie grupowej Ligii Mistrzów. Realizm?[/quote]
No chyba tak, w końcu nie bez powodu Bundesliga ma więcej miejsc w pucharach niż Serie A... Może nie chcę iść do gorszej ligi.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution