Analiza meczu

wojciech1505 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.10.2007, 17:54    Pytanie
Chciałem się dowiedzieć jak wy analizujecie mecz.?
1 .Oglądacie cały mecz, czy tylko momenty kluczowe ?
2. Dokładnie analizujecie statystyki meczowe ?
3. wygrany to dobrze - przegrany "lece dalej "

szynaBKS Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.10.2007 18:19    #1
ja zadnej z twojej opcji bo ani nie ogladam poprzedniego meczu ani go nie olewam mysle nad tym co mozna poprawic

eMiKa Młody aktywista

0
20.10.2007 18:26    #2
U mnie to jest tak,ze najpierw czytam raport,pozniej sprawdzam statystyki zawodnikow,co jest mi bardzo pomocne przy wystawieniu skladu na nastepny mecz.To chyba wszystko...
" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.10.2007 18:27    #3
1. Ja oglądam tylko momenty kluczowe, bo w pozostałych sytuacja krąży wyłącznie w środku pola.
2. Czasem tak, tylko przy rażących zmianach. Gdy widzę, że rywale mieli np. 70 procent posiadania piłki, bądź 20 celnych strzałów, a my z 3 to muszę z tego wyciągać jakieś wnioski.
3. Nie można jechać na samych zwycięstwach. Remisy i porażki były, są i będą, bo to właśnie na tym polega piękno futbolu.

Jeśli trochę pomogłem to fajnie :).

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
20.10.2007 19:28    #4
1. Oglądam tylko kluczowe. Czasami w jakiś finałach obejrze rozszerzone.
2. Zawsze oglądam statystyki meczowe. W trakcie meczu z pięć razy i po meczu raz. Często także zaglądam do statystyk szczegółowcyh dla każdego piłkarza aby popatrzeć ile zaliczył kluczowych podań, kto zaliczył asysty, jak moi walczą w powietrzu czy np. nie potrzeba zmiań w obronie.
3. Nie rozumiem za bardzo. Ale jeżeli nie przegrywasz nie wiesz jak smakuje zwycięstwo.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.10.2007 23:23    #5
1. Oglądam tylko kluczowe, gdyż nigdy bym nie odszedł od kompa, oglądając cały mecz
2. Ponadto co napisali poprzednicy sprawdzam formę kluczowych zawodników przeciwnika, a następnie przystosowuje do nich moją taktykę (jeśli jest taka potrzeba, ale nie zawsze) Być może trzeba przydzielić indywidualne krycie lub strefowe by lepiej upilnować napastników rywala.
3. Jeśli chodzi ci o to, to każdy przegrany mecz też analizuję (statystyki meczu, być może zła taktyka, zawodnicy bez formy, lub za słabi), żeby przekonać się co było nie tak. Potem wysnuwam jakieś wnioski i staram się to poprawić w następnym meczu.

Mattii Przodownik pracy

0
21.10.2007 11:09    #6
1.Kluczowe momenty.
2.Tak,posiadanie piłki jak dla mnie to podstawa,dlatego jeśli np. jest 55 minuta i ja mam posiadanie piłki 40% to staram się to naprawić,np. grać szerzej ale więcej krórkich podań,aby były dokładniejsze,a także próbuje zmian w taktyce np. wpuszam pomocnika z dobrymi podaniami i grą z pierwszej piłki.
3.Nie to nie tak "przegramy lecę dalej" ja tego nie stosuje.Przegramy oglądam całą sytuację rozważam gdzie zawodnicy popełni błąd i zmieniam szczegóły taktyki,np.nieudana pułapka ofsajdowa staram się cofnąć linię obrony i wyłączyć "pułapki ofsajdowe" czy pomoże przekonamy się w następnym meczu?Dlatego każdy błąd należy analizować,tak samo remisy może zamało akcji ofensywnych,to włączyć do gry ofensywnej bocznych obrońców.

Dlatego sparingi to podstawa 6 meczy powinno wystarczyć,aby opracować dokładną i świetną taxę.
Pozdro:)

MirekHeros Partyzant

0
21.10.2007 11:15    #7
Ja oglądam kluczowe sytuacje ( to pomaga w przekonaniu sie jak grają obroncy, pomocnicy, napastnicy. Np. Gram Wigan z Man Utd to wiadomo ze maja bardzo sielna defensywę więc wystawiam szybkich napastników a nie tych którzy dobrze grają głową bo to jest bez sensu.) 2.Patrze na statystyki głównie pod względem fauli i strzałów
3.Najczesciej jak przegrywam staram sie wyciagac wnioski i zmieniac cos w skladzie. Taktyki nie zmieniam bo piłkarze musza sie przyzwyczaic, stosuje max. 3-4 warianty na sezon.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.