baardzo słaba forma

ktos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.12.2011, 23:10    Pytanie
Witam,
Mam taki problem, że od kilku meczy moi kopacze przestali cokolwiek grać(Aston Villa)...
Wcześniej w LE ogrywałem zespoły po 3-1, arsenal 2-1 itd
Teraz przegrałem na wyjeździe z boltonem 2-1, tottenhamem 4-1, u siebie fartowny remis z west brom, w LE z fenerbahce 3-1 w plecy.

Nic im nie pomaga(motywacje, rozm. indywidualne, zebrania zespołu). Mecz z kogutami próbowałem powtórzyć i niezależnie od taktyki, nastawienia itd zawsze dostawałem w plecy po 3/4-0/1.

Czym jest to spowodowane? Jest możliwość, że zajmowałem za dobre miejsce w lidze (2), a w przedsezonowych deklaracjach ustawiłem górną połowę tabeli? Wkurza mnie taka zniżka, bo ja rozumiem z przegrać 1/2 mecze, ale nie z jakimiś bananami ze strefy spadkowej. Co najgorsze mój zespół praktycznie nie istniał w tych meczach - nie potrafili odebrać, podać na 3 metry, że o górnych piłkach nie wspomnę. Defensorzy zamiast kryć, to stali jak kołki (strefa oraz 1on1). Jak już coś się udało wypracować, to albo spalony, albo mój napastnik (wyk na 18) nie mógł z 10m 1on1 na bramkę trafić. Strzały z daleka - hah ha ha 40m nad bramką(albo obok) - kolesie mają po 15 pkt na strzał z dystansu

Za to przeciwnicy - ho ho, gośc z wykończeniem na 7 wali bramy jak messi, inny typ ze strzałem z dystansu na 12 sadzi mi bomby niczym carlos z 30 metrów

jestem już tym mocno, naprawdę mocno zirytowany. Wy tu piszecie, jak to wszystkich ogrywacie beniaminkami, a ja czuję, że gra próbuje mnie oszukać...

Jakieś rady? Bo jeszcze trochę pogram, to będę zmuszony coś zniszczyć. Aha, przed tą serią nie majstrowałem w taktyce.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.12.2011, 23:40

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

0
12.12.2011 23:47    #1
Z chęcią poznam odpowiedź na Twoje pytanie jeśli ktokolwiek potrafi to rozwiązać.
We właśnie zakończonym sezonie do marca byłem liderem Serie A bez porażki, a potem ni z tego ni z owego 6 porażek z rzędu. I marzenia o mistrzostwie się rozwiały. Po porażkach nagłe przebudzenie w derbach Rzymu (od 2:0 dla Romy po 10 minutach do 5:2),a potem już tylko porażki przerywane sporadycznie zwycięstwem czy remisem i w rezultacie 5 pozycja.

rodem Młody aktywista

0
13.12.2011 07:05    #2
Musiałeś coś powiedzieć do prasy. Niestety FM12 tak ma że bardziej się liczą konferencje prasowe niż atrybuty zawodników. Zespół zareaguje negatywnie i kupa przez kilka-kilkanaście meczy ;(
Z moich doświadczeń wynika żeby nie udzielać się prasie ani nie robić zebrań zespołu, natomiast indywidualne rozmowy (karanie ostrzeżeniami i finansowe, upominanie i chwalenie) są pomocne. Powodzenia.

ktos Partyzant

0
13.12.2011 07:32    #3
hmm, tylko, że konferencje raczej w tym sezonie sobie odpuściłem, bo imo są zbyt powtarzalne.
Zorganizowałem wczoraj chłopakom sparing z jakimiś cieniasami z ostatniej ligi - wygrana 12-0. Morale teraz u każdego jest znakomite.
więc raczej
Następny mecz mam z chelseą, więc raczej znów raczej strata punktów. Zobaczymy co zagrają.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.12.2011 o godz. 07:34

turbo0 Partyzant

0
13.12.2011 08:20    #4
Ja bym tego raczej na konferencje prasowe czy zebrania zespolu nie zwalal. Ja w prasie czasem zjade jakiegos zawodnika czy druzyne, ale w nastepnym meczu zazwyczaj daja z siebie wiecej. Zebrania zespolu sa bd dobre, tylko musisz trafic z tym co zawodnikom powiedziec. Sprobuj odeslac 2-3 do rezerw, albo chociaz zagrozic kilku z pierwszej 11 ze na lawce usiada jak sie nie poprawia.

ktos Partyzant

0
13.12.2011 13:33    #5
po rozegranym sparingu wygląda na to, że jest ok.

Chelsea wygrała 1-0, ale mecz był baardzo wyrównany. W LE ze heerenveen wygrałem 3-1.

Zobaczymy co będzie później.

jacekzielinski Partyzant

0
13.12.2011 14:33    #6
To ze gosc ma wykonczenie na 7 nie swiadczy ze nie umie w ogole grac jak Messi. Owszem zdarzy mu sie to rzadziej niz u wspomnianego mikrusa, ale tak jak w realnym swiecie kazdemu graczowi zdarza sie grac fenomenalny mecz badz miec wysoka forme (kto by przypuszczal ze taki Rudnev zasadzi 3 bramki Juventusowi?). Widocznie musisz dokładniej przyjrzeć się rozwojowi sytuacji na boisku i zastosować odpowiednie środki. Na prawdę uważam, że tak prostego jak Fm12 managera jeszcze nie było. W każdym razie ogrom pomocy ze strony twórców jest wręcz porażający (choć z drugiej strony może to dobrze bo gra zyska więcej fanów, którzy chcą po prostu wygrywać swoimulubionym klubem bez jakiejś wilekiej spiny). Rozmowy motywacyjne, polecenia indywidualne oraz koszmarne konferencje powierzyłem asystentowi. Grając dobrym klubem bez problemu znajdziesz takiego co ma wysoki poziom motywowania, wiedzy taktycznej, a i w mediach jakoś się wypowie. Sobie zostawiam tylko taktykę i przygotowania meczowe. Efekt - 15 pkt przewagi nad drugim Śląskiem na półmetku.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.12.2011 o godz. 14:35

PanMagik Młody aktywista

0
13.12.2011 15:38    #7
Co w tym dziwnego? To samo dzieje się teraz z United, na początku jechali każdego 5:0, a teraz dostają baty od ogórów z Bazylei, czy innych miszczów ze Stoke.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.