bankructwo, a punkty....

SeiDi Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.05.2008, 17:22    Pytanie
Czy bankructwo klubu i wprowadzenie zarządu komisarycznego zawsze wiąże się z utratą punktów? Grając Cardiff drugi sezon pod koniec sezonu pojawił się komunikat że Manchester United został bankrutem i przez to odebrano mu 9 pkt w tabeli.... zawsze tak jest??

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
12.05.2008 17:24    #1
Widziałem przypadki, że zarząd komisaryczny wkraczał i nie odejmowano punktów. Być może z bankrutcwem związane jest odejmowanie punktów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kubamaly93 Młody aktywista

0
12.05.2008 20:12    #2
Akurat w tej kwestii odpowiem Tobie na to pytanie:

-Zarząd komisaryczny szuka nowych rozwiązań, aby poprawić sytuację np. finansową klubu, nowe rynki zbytu, sponsorzy,
-Jeśli klub jest bankrutem UEFA przeważnie nakłada sankcję na związek sportowy w tym przypadku punktów ujemnych. Zarząd komisaryczny ma rolę wyprowadzenia klubu na prostą, lecz konsekwencje od głównych władz są nieuniknione. W większości przypadków kary są nakładane po kilka do kilkunastu punktów. Istnieją przypadki w których związek piłkarski umoży sprawę za odpowiednimi wnioskami Zarządu Komisarycznego.

Użytkownik uznał post za pomocny

SeiDi Młody aktywista

0
12.05.2008 20:25    #3
rozumiem... w sumie to że wkroczył zarząd komisaryczny nie jest dziwne bo to się bardzo często zdarza lecz pierwszy raz spotkałem się z tym że odejmowano punkty... o ile pamiętam w poprzednich wersjach była tylko opcja zarzadu komisarycznego...
w rzeczywisości ManU ma kłopoty finansowe i to w grze może mieć... przypadek ale ciekawy splot zdarzeń

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
12.05.2008 20:51    #4
Klub z największym przychodem na świecie ma problemy finansowe? Ciekawe.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kubamaly93 Młody aktywista

0
12.05.2008 20:57    #5
Potwierdzam, że Manchester United ma problemy finansowe. Największe zyski sponsoringu ma Real Madryt i on ma najbogatszą kasę klubową.

bartex55 Przodownik pracy

0
12.05.2008 21:30    #6
To wszystko zależy od tego, z której strony się na to patrzy. Według listy Forbes'a Man Utd jest najbogatszym klubem na świecie. Jednakże w tym wypadku podawany jest nie stan konta, lecz wartość całej firmy i to jeszcze bez zadłużeń, bo te nabyli wraz z kupnem zespołu Glazerowie.

Maksymilian Partyzant

0
12.05.2008 22:42    #7
zobacz w fm'ie jaka kosmiczną pożyczkę ma manu ;/ bedziesz ja spłacał do końca życia ale nigdy nie zbankrutujesz przynajmniej ja tak miałem ;/ dziwny ten manu

Sledziu Partyzant

0
13.05.2008 07:16    #8
Inwestycja się zwróci. Jeśli do Mistrza Anglii dołożą jeszcze Ligę Mistrzów to nie wiem czy ktoś będzie się przejmował zadłużeniami.
Fakt faktem, ma jedne z najlepszych przychodów (tudzież nawet najlepsze).
A co do MU w FM-ie. Przypomnij sobie za jaką sumę kupili zawodników w lecie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.05.2008 o godz. 07:17

Mally89 Partyzant

0
13.05.2008 10:11    #9
Ale co do zadłużenia to jest ciekawy wątek. Zobaczcie np. gram sobie Wartą Poznań i po pierwszym sezonie zajmuje fajne 8 miejsce budzetu na pensje nie przekraczam a i tak klub jest prawie milion w plecy. I tutaj rodzi się pytanie o to jak by sobie klub poradził gdybym nie sprzedał 3 kluczowych graczy? Fakt że dostałem za nich dosyć kosmiczne pieniądze bo aż 2.9 miliona. Ale wyobraźcie sobie że taki klub tylko może pikować w dół. Jakieś lekarstwo na to? Większy stadion!? Ale na to tez trzeba miec dużo $$. błędne koło. Co by było gdyby mnie tam nie było :]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.