Bariera językowa

lukaszasada Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.02.2008, 11:21    Pytanie
Witam, zastanawiam się nad tym, czy bariera językowa może wpłynąć na grę zespołu. Przykładem może być moja praca z reprezentacją Jordanii. żaden z zawodników nie potrafił mówić w językach które ja mam w profilu. Po przejęciu zespołu przegrałem 1-5 z Uzbekistanem i 0-6 z Indonezją, za kadencji poprzedniego managera wygrywali z tym drużynami. Taktycznie wyglądało to na wielki chaos, tak jakby nie docierało do zawodników polecenie taktyczne. Czy ktoś wie może coś więcej nt. tego? z góry dzięki za odp.
!

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
12.02.2008 11:26    #1
na pewno lepiej jest jezeli pilkarze znaja jezyk, ktory ty znasz. gdziesz czytalem, ze najlepiej do jakiejs tam ligi, zalozmy, ze do polskiej sprowadzac zawodnikow, ktorzy, albo cos umieja po polsku, albo chociaz dogadaja sie z innymi pilkarzami. albo np. jak sie kupuje brazylyjczyka to najlepiej 2 zeby mogli sie dogadac.
jak ci idzie reeditch?

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.02.2008 11:30    #2
mogę się mylić ale wydaje mi się że ma to wpływ na nowych zawodników których ściągamy do klubu, a dokładniej na ich ukryty atrybut adaptacji w nowym otoczeniu, i to jak szybko w komponują się w skład zespołu, nie sądzę aby opisana przez ciebie sytuacja miła jakikolwiek wpływ na wyniki prowadzonej przez ciebie reprezentacji/klubu ... ja przynajmniej takich nie zauważyłem.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
12.02.2008 13:18    #3
Wiadomo że ma to znaczenie. Przecież jak mają zrozumieć to co mówisz? W rzeczywistości jest tak, że jeśli gracz przychodzi do nowego, zagranicznego klubu, zwykle siedzi cicho w szatni. Potem stara się od jakiegoś kolegi z drużyny o przetłumaczenie.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.02.2008 13:54    #4
Jezyk ma bezposredni wplyw na stopien zgrania zespolu (jest w raporcie asystenta, sklada sie ze stopnia zgrania poszczegolnych zawodnikow). I tak pilkarze nie mowiacy w jezyku kraju, z ktorego jest klub beda grali slabiej niz ci ktorzy umieja (glownie taktyka). Mysle ze jezyk managera nie ma wplywu
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.