Brak możliwości zorganizowania sparingów

Derbak-MT Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.11.2009, 21:52    Pytanie
Witam mam pewien problem ponieważ nie mogę zorganizować sparingów miedzy rundami ( wiosenna, jesienna )

Wybieram terminarz zaplanuj sparing i widzę że wszystkie dni są zajęte ...
na poczatku sezonu nauczony doswiadczeniem postanowaliem poprosic asystenta o zorganizowanie sparingow. Co się okazalo znalazl on sparing partnerow lecz mimo że przyjeli oferte sparingu to w teminarzu nie bylo to uwzglednione i drugi raz ni udalo mi sie przygotowac do europejskich pucharów ktoś potrafi mi to wyjsnic ?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
12.11.2009 10:16    #1
Wszystkie terminy na rozegranie sparingu są zajęte wtedy gdy...w ustawieniach zespołu zaznaczysz by "twój asystent odpowiadał za sparingi" i wtedy to on tak jakby "rezerwuje" SOBIE wszystkie wolne terminy (te bez meczy) by móc sobie w któreś z nich wyznaczyć na rozegranie meczu towarzyskiego.
By mieć "wolne terminy" dostępne w kalendarzu to w ustawieniach zespołu odznacz asystenta jako odpowiedzialnego za organizowanie meczy towarzyskich.
Drużyny przeciwne czasem odmawiają rozegrana meczu (gdy np kilka dni po tym terminie same mają jakiś mecz lub gdy np dzień lub dwa wcześniej jakiś rozgrywały).
Odmowy zdarzają się czasem ale to nie powód do zmartwień. Gdy w sezonie przygotowawczym będziesz wyznaczał zespoły do rozegrania meczu towarzyskiego weź pod uwagę reputację klubów. Jeśli grasz jakimś zespołem światowej klasy (Manchester United, Barcelona, Real Madryt itp) to łatwiej ci będzie organizować mecze towarzyskie niż w przypadku średniaków lub słabych drużyn (oczywiście to nie jest niemożliwe bo nawet grając 5to ligowym klubem możesz organizować mecze towarzyskie).
Organizując mecze towarzyskie to oprócz reputacji zwróć także uwagę na miejsce rozgrywania meczu (dom/wyjazd). Jeśli prowadzisz jakąś potęgę to inne kluby chętniej/częściej zgodzą się na mecz na własnym stadionie (wpływy z biletów trafią do ich klubowej kasy) niż u Ciebie. (Wiadomo ze taka Barcelona nie przyjedzie do Polski żeby rozegrać mecz towarzyski z jakimś II ligowym polskim klubem).

Użytkownik uznał post za pomocny

Derbak-MT Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
12.11.2009 11:44    #2
Tak większość tego już wiedziałem lecz:

- Asystent zorganizował sparingi
- Drużyny przeciwne zgodziły się na rozegranie sparingu
- Mimo zgody drużyn przeciwnych nie pojawiły się w terminarzu jako sapringi.
- Po raz kolejny rozpoczynałem walkę w europejskich pucharach bez zimowego przygotowania :(

Mimo wszystko dzięki za chęci :)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
12.11.2009 11:49    #3
A gdy już odhaczyłeś by asystent nie odpowiadał za sparingi to próbowałeś OSOBIŚCIE je zorganizować? Powinno działać (ja w moim Belgrano nie mam kłopotów z organizowaniem sparingów nawet...w trakcie sezonu ;)
[bo przegrałem w lidze 3 mecze i morale zespołu podupadło więc rozegrałem 2 sparingi z "chłopcami do bicia" i po tych dwóch zwycięstwach morale w zespole się podniosło :) ]
Gdyby jednak zdarzyło ci się w przyszłości znowu (w co wątpię) że ustalone już mecze towarzyskie nie pojawiają się w kalendarzu to spróbuj wyznaczyć mecz towarzyski z twoją drużyną juniorów i twoimi rezerwami (nigdy nie odmawiają )

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.