Przecież tak zawsze było... Przed każdym sezonem ustalany jest wyjściowy budżet płac i budżet transferowy, które możesz w ograniczony sposób modyfikować. Barca B nie jest zbyt bogatym klubem, więc nie stać ich, by wyznaczyć Ci budżet 1.6 mln na transfery. 1.5 mln zabrali do kasy klubu, a zostawili Ci te 150k. Ponadto z każdego transferu i tak ściągają jakiś % do siebie, więc sprzedając zawodnika z 3 mln dostaniesz np. 2.6 mln, bo 400k wpłynie na konto klubowe, a to 2.6 zostawią Ci na transfery. To również możesz modyfikować prosząc zarząd, by zostawiał Ci więcej pieniędzy z transferów. A to, że Ci po zakończeniu sezonu 'zakosili cały hajs' to nic nowego, zawsze tak było, odkąd pamiętam, więc wydawaj kasę, póki ją masz. Sam pamiętam jeszcze w CM 03/04 tak miałem, że na koniec sezonu miałem jeszcze 30 mln, rozpoczęły się nowe rozgrywki i dali mi jedynie 12 mln. Dlatego zawsze na to uważam, jeśli mogę spożytkować jakoś swój budżet to kupuję póki mam kasę, bo potem może być lipa, szczególnie w tak biednych klubach i ligach.
Najnowsze posty