Cena

EnsiferuM Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.08.2010, 17:31    Pytanie
Witam, po raz kolejny bawilem sie w FMRTE i stworzylem 2 zawodnikow ktorzy potwierdzili mi blad.
1 zawodnik: wyedytowany na max 20 all, ca/pa 200/200, jego wartosc 32miliony zł
2. zawodnik: wyedytowany od 18-19 all, ca/pa 200/200, jego wartosc 200mln zł.

Dlaczego tak sie dzieje? czy to wina zawodnika ktorego edytuje czy cos innego? dlaczego zawodnik ktory ma gorsze atrybuty jest drozszy i lepszy?

kaka222 Partyzant

0
18.08.2010 18:05    #1
Z tego co wiem przy cenie ważna jest także reputacja zawodnika.Możliwe, że zależy to też od pozycji na której gra no i oczywiście od występów.

EnsiferuM Partyzant

0
18.08.2010 18:13    #2
Co do reputacji to nie wiem. Ale zawodnik nr 1 i 2 wystepuja w kazdym meczu, ich ustawienie to: N i Lewy, Prawy, Srodkowy Pomocnik.
u zawodnika nr 1 umiejetnosci po wyedytowaniu po miesiacu wszystkie spadaja o 5/7 u zawodnika nr 2 umiejetnosci nie spadaja, CA/PA maja takie same ;/

elsiete Młody aktywista

0
18.08.2010 18:46    #3
W FMRTE mozesz podniesć reputacje zawodnika. Pod atrybutami w FMRTE masz trzy reputacje: world, home, current - maksymalna wartosc dla kazdej z nich to 10000. Im wieksza reputacja (szczegolnie world) tym wieksza cena zawodnika.

Co do CA i PA to wszystko zalezy od procentu w jakim zawodnik wykorzystuje swoje umiejetnosci. Ktoś jak ma powiedzmy strzał na 19 i wykorzystuje swój talent na "70%" będzie słabszy niż człowiek obdarzony strzałem na 16 ale grający na "95%" swoich umiejętności.

A tak pozatym to niewiem czy nawet przy PA i CA = 200 realne jest (nawet w fmie) by zawodnik miał same 20. Moze zawodnik ma za słaby trening albo trenerów i dla tego mu spadaja staty. Tak przy okazji to w FMRTE mozesz zamrozic atrybuty

"nie ma prostej wykładniczej matematycznej pomiędzy przyrostem punktów bieżących umiejętności a wzrostem poszczególnych atrybutów, algorytm jest znacznie bardziej skomplikowany. Zwróć uwagę, że wysokość niektórych atrybutów nie zmienia się przez całe życie zawodnika. To właśnie te atrybuty są również wykładnią tempa oraz dynamiki wzrostu CA zawodnika, czyli nie każdy zawodnik będzie się podobnie rozwijał. Z tego właśnie powodu możemy w grze spotkać zawodników, którzy mają różne CA a jednak umiejętność gry na danej pozycji (czyt. wysokość atrybutów) podobną."

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 18.08.2010 o godz. 18:52

EnsiferuM Partyzant

0
18.08.2010 19:08    #4
Co daje mi zamrozenie atrybutow ?
I jakie "Ukryte atr" ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.