Strona

CM Rev 4.0 - błędy i niedociągnięcia

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.07.2012 22:22    #171
@Gilbert, sprawdzimy to i damy znać tutaj - gdzieś jest chochlik.

natomiast, generalnie rzecz biorąc, aby zwiększyć ilość odsłon swojego Manifestu, warto:
- opisywać najważniejsze wydarzenia w dziale Kariera (moje konto -> zarządzaj karierą))
- wrzucać trofea, krotkie opisy sezonów + skriny także do Galerii
- od czasu do czasu pyknąć może i nawet jakąś brameczkę (film), choć z Twoim FM 2010 chyba to więcej zachodu
- każdy manifest przypisywać do kariery

Dlaczego? Już wkrótce (następny tydzień) powstanie bowiem nowa strona główna SPOŁECZNOŚCI, gdzie będą te wszystkie aktywności wynotowane. Dojdzie dodatkowo możliwość subskrybowania wybranych autorów (wszystkich jego materiałów), im więcej subskrypcji uda się dostać, tym większa poczytność danej kariery/profilu/bloga. Idea jest taka, że sercem jest moduł kariery, do którego "spinamy" wszystko pozostałe.

Przykładowo, @Gilbert, jak wrzucisz skrina/skriny do Galerii, to ktoś wejdzie w nią i poklika po obrazkach. Jeśli skriny go zainteresują, stwierdzi, że zobaczy coś więcej o Twojej karierze ("dowiedz się więcej o karierze";). Jeśli zobaczy tam skrótowy, fajny opis + linki do powiązanych Manifestów - jest duża szansa, że taki gracz przeczyta także i ten Manifest/Manifesty.

Docelowo, dopracujemy jeszcze mechanizm wrzucania skrinów do manifestów oraz możliwość wykorzystania łatwieszego skrinów z galerii w manifestach/na forum (może też nast. tydzień). Póki co można łatwo upladować obrazki do galerii po 10 sztuk jednocześnie.

Enjoy!

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 14.07.2012 o godz. 22:25

Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
15.07.2012 07:23    #172
Jeśli chodzi o przypisywanie manifestu do kariery, to jak dla mnie poważnym niedociągnięciem
jest fakt, że można to zrobić tylko z poziomu edycji manifestu (chyba, że o czymś nie wiem).
Wchodzenie teraz w około setkę tekstów i dodawanie tej jednej opcji naprawdę do wygodnych nie należy.

Aż się prosi rozwiązanie aby z poziomu kariery po prostu zaznaczać, które manifesty jej dotyczą.
…(…)…

hurriicanee Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
15.07.2012 10:10    #173
Witam,

mam takie pytanie jak to jest z silnikiem na tej stronie ? Mam internet 100mb/s, wszystkie strony otwierają mi się błyskawicznie, natomiast cmrev.com zawsze otwiera się długo i poruszanie się po serwisie również jest mozolne. Korzystam z Opery, wszystkie wtyczki mam zaktualizowane, a i tak nadal strona otwiera się wolno..

Pozdrawiam
Jan.

stefan1984 Młody aktywista

0
15.07.2012 10:44    #174
Da się jakoś szybko sprawdzić, czy ktoś dopisał coś nowego pod moja opinią/ komentarzem/ zapytaniem? Jest lista odpowiedzi do suflera i na forum dyskusyjnym, ta w prawym górnym rogu strony, ale wskutek sporej aktywności użytkowników te siedem "kopert" szybko przestaje być aktualne, a nie zawsze się jest w stanie wszystko spamiętać, czy szybko znaleźć interesujący nas post. Bo przy zakładce "Mój profil" w "donosach" czy innej Skrzynce Odbiorczej nic takiego nie występuje =/

Speed El Commendante

0
15.07.2012 11:33    #175
@Gilbert, to jest wbrew pozorom wygodne rozwiązanie, ale... dla nowych manifestów. Każda nowa notka od razu może zostać "spięta" z karierą podczas jej dodawania, ale niestety, starsze manifesty trzeba edytować ręcznie. Jest tak dlatego, że po prostu kariery dodaliśmy jako moduł niedawno, a manifesty są od kilku lat.

@hurriicanee, to kwestia serwera, który okazuje się zbyt słaby na rosnące grono Czytelników. Od sierpnia zmieniamy providera i serwer na szybszy. Istotny jest tu także fakt, że obecny serwer stoi w USA, a nowy będzie w Europie - będzie także szybciej dzięki temu. Te częste "pady", czyli okresy niedostępności strony to także efekt tego, ze aktualny serwer po prostu nie wyrabia. Naszym celem jest sprawienie, aby strona ładowała się bardzo szybko i będziemy tak długo optymalizować całość, aż osiągniemy świetny czas ładowania.
Prosimy o jeszcze odrobinkę cierpliwości.

@stefan1984, dokładnie tak, dlatego pracujemy nad kilkoma rzeczami jeszcze:
1) nowa strona główna społeczności

będzie to "feed" aktywności wszystkich użytkowników, ale nie tylko! będzie tutaj także lista aktywności tylko osób subskrybowanych. Podobna lista z aktywnościami znajdzie się w profilu każdego użytkownika.

To powstanie już w przyszłym tygodniu.

2) również w następnych dniach powstaną Depesze, czyli eFeMowy Twitter - będą to krótkie notki przypisane do kariery

3) odnośnie powiadomień co do komentarzy w Twoich materiałach, to tutaj są w planach trzy udogodnienia:
a) po zalogowaniu, w MOJE KONTO będzie coś na wzór "dashboardu", czyli kokpitu - tam będą ostatnio dodane przez Ciebie materiały z gry, a także komentarze i oceny do nich
b) możemy także pomyśleć o wysyłaniu donosów z powiadomieniami, to fajny pomysł i sugestia :) tutaj od razu zrobimy, żeby nowy donos był jeszcze bardziej "zauważalny", a także samo czytanie donosów było wygodniejsze.
c) w dalszym etapie (jesień/zima), planujemy jeszcze wprowadzić opcjonalne powiadomienia mailowe na wybrane przez użytkownika aktywności, np. Powiadom mnie, jeśli pojawi się nowy komentarz, itd.

// Edytowano 9 razy, ostatni raz 15.07.2012 o godz. 11:47

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
15.07.2012 11:42    #176
Czy te subskrypcje to będzie dodatkowa opcja - w sensie kogo ja sobie teraz (kiedyś) zaznaczę czy jakoś powiązane z towarzyszami?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Speed El Commendante

0
15.07.2012 11:45    #177
@Pucek, dodatkowa opcja. Możesz kogoś subskrybować, nawet jeśli nie jest Twoim znajomym.
Towarzysze to moduł dla osób, które chcą mieć ze sobą lepszy/częstszy kontakt.

Subskrybować będzie można wszystkie aktywności użytkownika, lub wybrane, np. tylko manifesty i depesze.

stefan1984 Młody aktywista

0
15.07.2012 14:12    #178
@El Commendante - no to fajnie, będzie nieco łatwiej poruszać się po forum. Oprócz tego jeszcze zauważyłem brak treści FAQ, i po logowaniu/edycji profilu nie robi się widoczne to, co wpiszemy w niektóre rubryki - np ulubiona literatura ENG, muzyka ENG, ulubiony sport ENG, ulubione gry zagraniczne, kino i programy TV zagraniczne, czy sukcesy w grze za granicą - tak jakby skasowano te części nazwijmy to "kwestionariusza osobowego" gotowego, ale podczas wypełniania go przez użytkownika są one nadal dostępne.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.07.2012 o godz. 14:16

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

0
15.07.2012 14:45    #179
@Pucek & Speed - dościślę - ponieważ w pewnym sensie punktem wyjścia do subskrypcji są towarzysze - po wpięciu tej funkcjonalności automatycznie obecni towarzysze użytkownika będą jednocześnie subskrybowani. Potem będzie można oczywiście w wygodny sposób sobie te subskrypcje zaktualizować wg swoich preferencji. Uznaliśmy, że to jest lepsze niż opcja zero, bo łatwiej jest usunąć niechciane nadwyżki (z poziomu jednej strony) niż dodawać w kilkudziesięciu miejscach subskrypcje osób.

Oczywiście to będzie mieć miejsce TYLKO w momencie startu działu, więc potem dodanie kogoś do towarzyszy NIE BĘDZIE oznaczać, że jednocześnie się treści danego użytkownika subsrybuje.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

krzan20 Partyzant

0
15.07.2012 16:11    #180
Mam problem z Operą. Kiedy się wyloguję i włączę np. ten temat to cmrev mnie wylogowuje.
Amen

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution