1. Większa możliwość interakcji z zawodnikiem / klubem - można by ciekawiej negocjować kontrakty np. obiecać gościowi "u mnie w Southampton będziesz regularnie grał, a w takim ManU pójdziesz na wypożyczenie albo będziesz zatrudniony po to by Tomek Kuszczak miał z kim na lawie gadać
![;) ;)](/upload/emots/mrugniecie.gif)
"
2. Większe możliwości budowania "potęgi" - chciałbym aby drużyna której dobrze idzie mogła zyskać dodatkowe środki od sponsorów, dostawałaby lepsze oferty sponsorskie, rosło by jej szybciej grono kibiców - jasne, jest to i teraz ale często losowo. Grając słabszym klubem w mieście o dużym potencjale kibicowskim - mój wzór to Lipsk i Sachsen Leipzig - grając nimi należę do najbiedniejszych klubów, a wyniki są rewelacyjne. W rzeczywistości kilku lokalnych sponsorów już by się znalazło, żeby "ściepić się" na pensje dla lepszych grajków
3. Większy i uproszczony wpływ na zachowanie piłkarzy - tak żeby nie trzeba stosować prze-kosmicznych kombinacji w stylu "swoboda na 0, strzały 0" po to by mój nierozgarnięty skrzydłowy podawał do kolegi który wychodzi na 100 zamiast walić jak w rugby 3 m nad poprzeczką. A tak rozmowa - wskazanie błędów w ostatnim meczu które nas jako managera raziły i obietnica poprawy.
4. Polepszenie zachowania się piłkarzy oraz większy wpływ na nich. Ciekawe byłoby zrobienie tego jako "kreatora akcji" - coś jak stałe fragmenty gry, w trakcie których pokazujemy graczom co i w jakiej chwili mają robić - bo mnie niejednokrotnie krew zalewa jak napastnik cofa się (niby żeby nie spalić) i daje dobiec skrzydłowemu do linii, tylko że jak dośrodkowanie idzie to on dopiero wbiega (nie podążał równomiernie za akcją) i często gęsto nie nadąża. Albo majstersztyk - OŚP i NŚ stoją obok siebie i "trzymają się za ręce" zamiast rozrywać obronę przeciwnika rozbiegnięciem się
![;) ;)](/upload/emots/mrugniecie.gif)
Kreator pozwoliłby nam na stworzenie "firmowych akcji" i dawałoby nam to sporą satysfakcję.
5. Optymalizacja pod nowy sprzęt - wydaje mi się, że FM słabo wykorzystuje moc kilku rdzeni oraz dużej ilości RAM. Przy moich 4 rdzeniach (Athlon X4 630) i 4 gb pamięci procka wykorzystuje w stresowych sytuacjach tak gdzieś z 15-20 % a ramu góra 2-2.5 GB.
O wykorzystaniu 64 bitów to nawet nie wspominam. Tu najwięcej liczę na programistów SI i swoją drogą ciekawi mnie czy Wam też gdzieś tyle procent mocy kompa wykorzystuje FM ??
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.07.2011 o godz. 12:17
Najnowsze posty