Ja wytlumacze to inaczej. Spojrz na to z innej strony, co bedzie, jesli zawodnikom bedzie brakowalo takiego atrybutu? Hmmm...bedzie to Reprezentacja Polski!!!!!!! I to nie jest zart, bo bez techniki na odpowiednim poziomie w dzisiejszym futbolu jak widac nic sie nie osiagnie, poza fartownymi awansami do Mistrzostw Swiata.
Zawodnik bez techniki nie potrafi przyjac pilki tak, zeby mu nie oskakiwala za kazdym razem na pare metrow w niewiadomym kierunku, nie potrafi prowadzic krotko pilki na tyle, zeby w momencie braku kontaktu z nia przeciwnik nie odebral jej z latwoscia. Technika jest wazna w pojedynkach jeden na jeden w duzym zageszczeniu pola, kiedy nie ma miejsca na bledy w rodzaju pilka uciekajaca na 10 metrow, bo przeciwnik stoi co 5 metrow. No i brak techniki oznacza gre identyczna jak naszej reprezentacji, czyli zamiast gry po ziemi, kompletnie bezsensowne, spowalniajace gre i pozwalajace sie ustawic przeciwnikowi, niemalze lobowane podania do kolegi stojacego 5 metrow obok. Dzis juz tak nikt nie gra, nawet Andora, dlatego ja osobiscie wybieram zawodnikow z wysokim atrybutem techniki, gdyz jego brak wystarczy mi w wykonaniu Polakow :-).
Post pomocny
Najnowsze posty