Co się z nimi stało?

Sn4k3 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
10.08.2012, 21:41    Pytanie
Jestem niemalże zrozpaczony. Gram klubem Barnet, aktualnie w angielskiej League One.
Otóż problem jest następujący: 30 spotkań ligowych sezonu 2012/2013 moja drużyna rozegrała bardzo poprawnie, wygrywając czasem bardzo efektownie a nieraz po prostu szczęśliwie. Oczywiście porażki też się zdarzały, podobnie jak remisy. Norma. Niestety, ostatnich pięć spotkań ligowych to istny kosmos. Po 30 meczach byłem najlepiej broniącą drużyną ligii a w tych pięciu kolejnych spotkaniach straciłem 19 (!) bramek, strzelając tylko dwie. Próbowałem zmienić taktykę, zwoływałem zebrania zespołu, pocieszałem zawodników po cięgach typu 1:7... wszystko na nic. Nie wiem co robić ani co może być przyczyną zaistniałej sytuacji. Barnet po prostu gra totalny piach. Ktoś ma jakieś rady?

Egomaniac Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2012 08:40    #1
Jeśli grałeś ciągle tymi samymi graczami to jest na pewno po prostu przemęczenie materiału. Daj zawodnikom odpoczynek.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

Sn4k3 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
11.08.2012 13:14    #2
Szczerze mówiąc to nie da się grać ciągle tym samym składem jeśli gra się w lidze angielskiej. Mam dwie, w miarę równe "jedenastki" więc to co napisałeś nie jest powodem moich problemów meczowych.

chinczol Młody aktywista

Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2012 14:01    #3
Rotuj składem, dawaj szanse tym którzy grają najmniej, motywuj ich do lepszej gry, wtedy bedą dawali z siebie wszystko aby pokazać Ci że należy na nich stawiać. Zmieniaj i modyfikuj taktyke! Nie graj cały sezon tylko jedną. Po serii np 2 słabszych spotkań, zmień taktyke, sprawdź jak bd się sprawować i graj nią aż do przegranej lub remisu, potem spowrotem wróć do tej głównej. Monitoruj morale zawodników. Dbaj aby ciągle były na bardzo wysokim poziomie (najlepiej na znakomitym) Kiedy masz serie słabych spotkań, zwołaj zebranie zespołu, opierdziel ich. Po słabych występach ukarz swoich grajków, lecz po bardzo dobrych nie chwal ich w indywidualnych rozmowach, bo w wielu przypadkach konczy się to tym że dany piłkarz spocznie na laurach i nastepny mecz zagra piach. Pokaż że Ty jesteś liderem w tej drużynie. W rozmowach motywacyjnych przed meczem stosój sprawdzony trick, mianowicie, przed meczem gdzie jestes faworytem, mów że "spodziewasz sie porażki" lub "to nie będzie łatwy mecz" wtedy zespół nie będzie myślał że mecz jest wygrany jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. Kiedy ogólna rozmowa motywacyjna przed meczem nie przynosi rezultatów, rozmawiaj indywidualnie, asertywnie, że wierzysz w umiejętności. Morale odgrywaja w FM12 chyba jeszcze wieksze znaczenie, niż taktyka.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.