Co to za inwestycje ???

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.04.2011, 14:55    Pytanie
Pobrałem sobie z naszej strony plik Niemcy 2050, który umożliwia rozpoczęcie gry w 2050 roku, otwieram go, wybieram sobie Bayern Monachium, zaglądam w finanse i widze że klub z Bawarii osiągnął w zeszłym roku zysk w wysokości 594 mln euro...
-Jakim cudem? - myślę sobie i wchodzę w dochody, patrzę na poprzedni sezon i widze coś takiego:

http://zapod(...)jpg.html

Wie ktoś co to są te dochody z inwestycji i dlaczego jest ich tak dużo ???

Sprawdzałem i Bayern nie ma "dobrego wujka" jako właściciela... wiecie skąd to się wzięło ???

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
04.04.2011 14:57    #1
Podejrzewam, że Prezes klubu ma wysoki współczynnik jednego ze swoich atrybutów, który może za to odpowiadać, ale niestety obecnie nie pamiętam jak się to zwało (może resources).
…(…)…

Dagome Partyzant

0
04.04.2011 15:03    #2
Oto twój prezes:

http://zapod(...)jpg.html

Ja w nim nie widzę nic niezwykłego, lepszych miałem w Charltonie i Leeds po paru latach ale nie dostałem od nich pół miliarda.... raz sie chyba 3 mln w Charltonie zdarzyło jak w budżecie były minusowe sumy.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
04.04.2011 15:32    #3
Bardzo prawdopodobne, że w tym przypadku uaktywnił się jako 'sugar daddy', skoro inne atrybuty nie wskazują na duże ilości pieniędzy.
Pewnie jakowyś nowobogacki z Argentyny, który się dorobił w latach 40-tych XXI wieku na wydobywaniu gazu/ropy z łupków.

Swoją drogą nierealne w świetle przepisów, które mają wejść już od przyszłego sezonu, że klub nie może wydawać więcej niż zarabia i takie "pożyczki" chyba będą niedozwolone...

Dagome Partyzant

0
04.04.2011 15:37    #4
Ale sprawdzałem i w Bayernie nie ma "Sugar Daddy" ( czy dobrego wujka, czy jakkolwiek to się nazywa )...

rainfall248 Młody aktywista

0
04.04.2011 23:08    #5
Może sprzedali stadion?
Mam podobnie, w moim Liverpoolu, tylko, że kwota trochę mniejsza, ok. 160 mln £
A przed sezonem zarząd oznajmił, że budujemy nowy stadion, za kredyt 100 mln £, i chyba (dokładnie nie pamiętam), za pieniądze właśnie ze sprzedaży poprzedniego stadionu.
Sprawdź w Informacje , czy jest planowana przeprowadzka na inny stadion, jeśli tak to moja teoria jest dobra ;)
Klub sprzedał stadion i buduje nowy, ale do momentu przenosin będzie grał na starym ;).

Dagome Partyzant

0
05.04.2011 08:19    #6
Nie, nowego stadionu nie ma w planach a stary był wybudowany 12 lat wcześniej...

elsiete Młody aktywista

0
05.04.2011 09:49    #7
Ja gdzies się spotkałem z czymś takim, tak cos kojarze. Chyba Milanem grałem i generując duże zyski co roku i mając dużo pieniędzy w kasie klubowej zarząd zaczął inwestować. Niestety nie mam tego save'a i nie moge sprawdzic dokładnie

Z jakiegoś angielskiego forum:

"I am currently in my third season with Man City, and I've been spending alot of money, about £250 mil so far.

Everytime my bank balance goes under £40 mil or so the Chairman invests money to bring it back to that level. I've had about £100 mil so far.

My question is, does this ever end? I want to make a big purchase in the next window, but it will put me about 30-40 mil in the red, and I need to be sure the Chairman will invest more to put me back in the black."

serek1989 Partyzant

0
07.04.2011 04:05    #8
Kiedyś na próbę w FM 10 dodałem sobie przez edytor FMRTE 2mld Euro. wtedy po paru dniach była wiadomość "zarząd inwestuje w przyszłość" czy jakoś tak. Z konta ubył 1mld, ale później były duże wpływy z inwestycji. Podejrzewam ,że właśnie coś podobnego miało miejsce w Twoim Bayernie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.04.2011 o godz. 04:06

PDrasta Młody aktywista

0
07.04.2011 15:22    #9
może prezes to hazardzista? :)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.