czy w fmie da się zmienić kolory atrybutów?

towarzysz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.08.2010, 12:43    Pytanie
chcę zmienić skórkę na standardową. ale chciałbym kolory atrybutów u piłkarzy mieć jak w skórce steklo. da się tak zrobić?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
02.08.2010 13:53    #1
Oczywiście.

Żeby nie spamować podpowiem gdzie. Znajdź folder C:Documents and Settings\_user_Moje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2010skins\_nazwa-skina_settings (lub inny jeśli nie korzystasz z domyślnego folderu), tam jest plik "_nazwa-skina_ settings.xml" W Steklo X kolorki zaczynają się od linijki 22, pod komentarzem "". Teraz wystarczy skopiować je i wkleić do wybranego skina.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

towarzysz Partyzant

0
02.08.2010 14:18    #2
[quote=Pomstiborius]W Steklo X kolorki zaczynają się od linijki 22, pod komentarzem "".[/quote]

jakim komentarzem?

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.08.2010 14:55    #3
spróbuj tym, tylko, że to do 09 jest -> http://www.cmrev(...)+Changer
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

0
02.08.2010 15:12    #4
[quote=towarzysz]jakim komentarzem?[/quote]

No tak, skrypt uciął... Komentarz jest treści "profile attribute colours" i jest ujęty w znaczniki, których niestety nie wkleję tutaj, bo je ucina... Mimo to powinieneś poznać. Po prostu poszukaj tego tekstu, pod nim zaczynają się kolory, na przykład:

[quote]colour name="low attribute" red="240" green="240" blue="240"[/quote]
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

towarzysz Partyzant

0
02.08.2010 15:50    #5
[quote2=Pomstiborius][quote=towarzysz]jakim komentarzem?[/quote]

No tak, skrypt uciął... Komentarz jest treści "profile attribute colours" i jest ujęty w znaczniki, których niestety nie wkleję tutaj, bo je ucina... Mimo to powinieneś poznać. Po prostu poszukaj tego tekstu, pod nim zaczynają się kolory, na przykład:

[quote]colour name="low attribute" red="240" green="240" blue="240"[/quote][/quote2]

skopiowałem
[quote]

[/quote]

i gdzie mam to wkleić?

towarzysz Partyzant

0
02.08.2010 15:51    #6
to skopiowałem:

nie idzie sie skopiować. ale skopiowałem numery kolorów i gdzie mam je wkleić?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.08.2010 o godz. 15:52

0
02.08.2010 17:13    #7
W analogicznym pliku docelowej skórki (czyli tej w której chcesz zmienić kolory).

towarzysz Partyzant

0
02.08.2010 17:53    #8
[quote=Pomstiborius]W analogicznym pliku docelowej skórki (czyli tej w której chcesz zmienić kolory).[/quote]

w domyślnej. gdzie ona jest?

0
02.08.2010 18:39    #9
Jeśli chcesz edytować domyślną, to rozpakuj za pomocą Resource Archivera plik skins.fmf (jest w podfolderze data w folderze z grą), znajdź odpowiedni folder (jeśli grasz na domyślnym ciemnym skinie, to folder "fm2010 dark". Następnie wchodzisz do folderu "settings" i edytujesz plik "fm2010 dark settings.xml". Następnie musisz spakować całość znowu do pliku skins.fmf i cieszyć się grą.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.