Dopracujmy taktykę

MsrLysy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.04.2008, 18:26    Pytanie
Mam problem, skończyłem mój 1 sezon w fm2008 ( grałem ManU ) i jestem lekko rozczarowany. W premiership zająłem 3 lokatę, w pucharze Anglii i ligi przegrałem w finale a w LM odpadłem w 1/4 z Sevilla. Moj problem to mecze na wyjeździe, wszystko jest ok jeśli gram u siebie ( 3:0 z Arsenalem, 4:0 z Realem Madryt, 1:0 z Sevilla-gdyby nie Palop było by 5:0, 2:0 z Chelsea ) ale na wyjeździe klęska całkowita.Dlatego mam prośbę o wskazanie błędów w mojej taktyce.

http://rapid(...)tac.html

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.04.2008, 18:27

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.04.2008 18:56    #1
hmmm ciekawa nazwa pliku... problem tkwi możę niekoniecznie w taktyce ale w motywacji powinieneś byc mniej wymagający w meczach wyjazdowych ale skoro juz do tego stopnia doszło to wystarczy się przełamac
PS:Też mam problem na wyjazdach (w Motorze) głównie dlatego nie awansowałem.

MsrLysy Partyzant

0
19.04.2008 19:08    #2
Ciężko być nie wymagający w meczach wyjazdowych skoro to przez nie nic nie wygrałem. W premiership na wyjezdzie z L`poo, Chelsea, Arsenal nie wygrałem żadnego meczu. Na terenach neutralnych też sobie nie radze. Najgorzej sprawuje sie obrona i środek pola, u siebie grają fenomenalnie ale na wyjazdach zanikają.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
19.04.2008 19:13    #3
Wyjazd to nie dom. Graj bardziej defensywnie. Z kontry, szeroko. No i oczywiście bez lekceważenia przeciwnika.

MsrLysy Partyzant

0
19.04.2008 19:25    #4
Nic z tego, wtedy mam może 3-4 akcje ofensywne na mecz, natomiast przeciwnik spokojnie rozgrywa sobie akcje w środku pola;/

Sunnade Partyzant

0
19.04.2008 21:19    #5
Graj czterema obroncami z czego boczni maja włączać sie w akcje ofensywne. Pomocnicy ze strzałkami na koniec wzdłuż skrzydeł. Jeden def. pomocnik, dwóch ofensywnych w środku i jeden napastnik, snajper taki który strzela wszystko, mowa tu o Aguero, Villi itd. To taktyka 24 dostepna na www.fmsite.pl

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.04.2008 o godz. 21:20

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.04.2008 21:51    #6
ja tam nie ważne czy dom czy wyjazd zawsze gram tak samo, ofensywnie, szeroko i skutek jest taki że w pierwszym sezonie A.C Fiorentina zdobyłem majstra ;) to zależy od rozmowy, przeciwnika i rangi spotkania
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

omega Młody aktywista

0
20.04.2008 10:21    #7
ogolnie strsznie duzo bledow;]
Zacznijmy od ogolnych spraw:
w momencie posiadania pilki grasz 5 napastnikami (2 napastnikow 2 skrzydlowych i 1 srdokowy pomocnik) Kto ma rozgrywac? Obroncy? 1 pomocnik ktory ma biec na ofensywego?
Kompletnie nie masz ustawionych polecen indywidualnych (nie opisze tego bo byloby to zbyt dlugo) Wszyscy Twoi zawodnicy maja duza swobode taktyczna (nawet srodkowi obroncy!!!)
Wszyscy!! maja nastawienie ofensywne!!! (nawet srodkowi obroncy!!!)
Ustawiles ze masz grac skrzydlami ale jak zawodnicy maja to robic skoro juz skrzydlowi sa napastnikami (strzalki w przod)
Grasz podaniami krotkimi wiec tempo powinno byc powolne
Po co napastnicy maja suwaki na podania prostopadle dosrodkowania na mieszane?
tego typu bledow jest dosyc sporo
Bez sensu grac scislym kryciem przez cala druzyne! Wylacz to obronca a zostaw tylko napastnikom i srodkowym pomocnikom
Wylacz wszystkie strzalki
Ogolnie mozna mowic i mowic i tak sie wszystkiego nie napisze Moim zdaniem bardzo dziwna taktyka choc nia nie gralem;] Ale wiem ze w FM 08 trzeba postawic duzy nacisk na taktyke w kazdym calu

Użytkownik uznał post za pomocny

MsrLysy Partyzant

0
20.04.2008 15:41    #8
Omega- pozmieniałem, posprawdzałem, pomyślałem-zobaczymy co z tego wyniknie. Dzieki za pomoc;]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2008 o godz. 15:41

hidalgo4 Młody aktywista

0
20.04.2008 18:37    #9
ja gram Barca od zawsze i z realem czy valencia, gram na wyjazdach def lub norma tempo szybkie co smieszne podania krotkie stosunkowo niska swoboda, ustawienia idywidualne prawie jak zalecane tylko DM bardziej ofe gram 4-1-0-3-2 wiec niby nie ma komu rozgrywac ale DM kryje cale pole(moj glowny zawodnik)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution