Doświadczenie managera

pozdi91 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.05.2008, 10:59    Pytanie
Witam, mam pytanie odnośnie opcji wyboru, jaka mamy przy rozpoczynaniu kariery. Bowiem jest możliwość wyboru doświadczenia managera. Dostępne opcje: *automatyczna, *niedzielny piłkarz, *amator, *zawodowiec, *reprezentant kraju.

I w związku z tym mam pytanie jakie sa preferencje dla każdej z tych opcji. Co one ew. dają, umożliwiają itd??

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.05.2008 20:45    #20
Ja tam cie rozumiem Destro chociaż sam Chelsea nie prowadże kariery i raczej tego nie zrobię.

Destro Młody aktywista

0
07.05.2008 20:49    #21
U mnie Real to jest wyjatek ;) Caly czas czekam na chwile, kiedy bede mogl poprowadzic moj drugi ukochany klub - Zawisze Bydgoszcz :D

kubamaly93 Młody aktywista

0
08.05.2008 14:08    #22
[quote=scorpion_TM]Tylko gracze mało ambitni grają Realem Madryt czy Barceloną przez całe sezony. Takie jest moje zdanie (oczywiście z grubsza xD)[/quote]

Oj uwierz, że się mylisz. Każdy zespół wymaga Twojej inwencji taktycznej oraz odpowiedniego zarządzania klubem ( finanse, zawodnicy ). Ktoś może mieć tak rozpracowany klub (np. Barca ), że może nimi osiągać dosłownie wszystko, lecz jeśli nie jest dobrym managerem to tego nie uczyni i bez względu na potęgę klubu może nawet bronić się o utrzymanie etc. Oczywiście masz swoje zdanie, ale Twój tok myślenia jest nieprawidłowy :).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.05.2008 o godz. 14:11

scorpion_TM Młody aktywista

0
08.05.2008 16:18    #23
kuba - po pierwsze napisałem że tak z grubsza wygląda moja myśl, ale widzę że jednak muszę ją rozwinąć. Otóż: gracze którzy jako pierwszy swój klub obierają Real albo inna potęga piłki nie doświadczają prawdziwego uroku tej gry. Oczywiście można grać od razu ManU jeśli jest to Twój ulubiony klub, ale dużo większą frajdą jest granie w słabszym klubie z sukcesami, a dopiero później przenieść sie do wielkiego klubu. To tak znów z grubsza jest. I tak btw. nie mów że mój tok myślenia jest nieprawidłowy ;)

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
08.05.2008 16:48    #24
Pierwsze co robię po odpaleniu gry - wybieram Barcelonę :D
Jednak po to, by posmakować mojej ulubionej drużyny, porobić transfery, jakie powinna zrobić sama Barcelona i rozgryść nową grę. Jednak gdy tylko mi się to znudzi (ie dłużej jak miesiąc) zaczynam grać w mniejszym klubie, tak więc nie zawsze kto akurat gra silnym klubem nie ma ambicji, może grać tylko tymczasowo.

[quote2=kubamaly93]lecz jeśli nie jest dobrym managerem to tego nie uczyni i bez względu na potęgę klubu może nawet bronić się o utrzymanie etc.[/quote2]

Wg mnie tacy ludzie, którzy idą po najmniejszej lini oporu i z uporem maniaka grają dzesiątki sezonów jedną z największych drużyn świata nie grając nigdy słabymi będąc słabymi managerami nie walczą o utrzymanie. Bowiem (wg mnie) są to ludzie, którzy używają regularnie S&L czy tworzą nowych managerów by zrobić transfery. Ludzie, którzy myślą, że są Pro, chociaż grają 4-4-2 bez ustawień indywidualnych. Myślą, że są świetnymi taktykami i robią idealne transfery.

Wiem, bo jak zaczynałem przygodę z CM-em sam taki byłem, a do dzisiaj mam paru kolegów, którzy w tej kwestii się nie zmienili... Jest to dziecinne, ale dla nich w pewnym sensie ważniejsze jest podziwianie swojej osoby, przeglądając listę swoich sukcesów co chwila i cieszą się jak ktoś ich w gazecie pochwali, nie cieszą się samą grą... Dziecinada.

scorpion_TM Młody aktywista

0
08.05.2008 16:53    #25
Radek dokładnie to chciałem napisać. xD

kubamaly93 Młody aktywista

0
08.05.2008 17:30    #26
Dzięki za rozwinięcie :). Osobiście zaczynam grę od drużyn będących w ścisłej czołówce świata, a później z upływem czasu przenoszę się na drużyny średniej klasy, aby wypromować ich zawodników oraz zapisać się w kartach owej drużyny. Każdy ma swoje własne upodobania, dzięki temu FM tak przyciąga graczy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution