Duża baza a średnia baza danych,czy udźwignie?

pit9991 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2009, 19:24    Pytanie
Cześć,zauważyłem,że jest kilka podobnych tematów więc chyba nic się nie stanie jak zapytam na suflerze.
Mam kompa Viste intel core 2 (1.66Ghz)
Ram 1gb
i ile mogę lig wybrać przy średniej bazie danych a ile przy dużej?
Drugie pytanie...jak bardzo różni się duża baza danych od średniej?
Czy jeśli wybiorę 10 krajów po jednej lidze to będzie to bardzo odczuwalne dla kompa,czy lepiej brać załóżmy 4 kraje i wszystkie dostępne ligi(chodź ja lubię jak mam najsilniejsze ligi Europejskie MLS).
Za każdą odpowiedź dzięki i Pozdro:)

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.01.2009, 19:26

Bartez Przodownik pracy

0
07.01.2009 19:43    #1
No ja mam 5 krajów po jednej lidze przy dużej db z dość pokaźnym plikiem retain Co prawda w FM 2007 i nieco lepszy sprzęt jak Twój i śmiga dość dobrze a FM 09 dma większe wymogi jak 07. Ale w Twojej sytuacji 10 lig to jak dla mnie za dużo, a 4 kraje i wszysktie liga dla praktycznie to samo.

Użytkownik uznał post za pomocny

thegunner20 Młody aktywista

0
07.01.2009 19:44    #2
ja mam kompa Windows XP Intel Dual Core Duo 1,86 GHz i 2GB RAM i gram na ogromnej bazie na 16 z 4 krajów i jestem w miarę zadowolony... chociaż uważam że na takiej specyfikacji to wszystko mi savie powinno śmigać ale czasami pewne elementy np profil gracza przycina się na 2 sekundy a potem jesst ok.. pewnych rzeczy dłużej się wczytują np mecz zwłaszcza w 3D co może byćw wynikiem bugu choć że łata 9.2 minimalnie to poprawia
duża od średniej moim zdaniem więcej graczy poprostu jak chcesz żeby wszystko śmigało to wybrałbym 4 kraje lub 5 ze wszystkimi dostępnymi ligami.. pzdr

TheStar Partyzant

0
07.01.2009 19:47    #3
Najważniejszym wymaganiem w FM-ie jest Pamięc RAM,procesor i dopiero na końcu karta graficzna.W sumie masz 1GB RAM więc w średniej bazie mógłbyś tak dac z conajmniej 6-8 lig (grywalnych). Przy dużej bazie to 3-5 lig grywalnych... Wtedy gra będzie Ci chodziła bez zarzutów ;).Natomiast zwiększenie ilości lig przy dużej bazie będzie odczuwalne. Generalnie różnica międz dużą bazą danych a średnią bazą danych jest spora.Mówie tutaj o ligach, a nie o krajach...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution