Dużo traconych bramek

Lubie_Placki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.05.2013, 21:37    #1
Witam, otóż zacząłem sobie ostatnio grać Atletico Madryt w FMa 13. Gram ustawieniem 4-2-3-1. Zarówno w Lidze BBVA jak i Europejskiej wygrywam mecze, ale martwi mnie duża ilość bramek traconych w spotkaniach. W zdecydowanej większości meczów tracę 2 bramki, czasami jedną, a wygrana z czystym kontem to bardzo rzadkie zjawisko. Może bilans jak na 9 meczy w lidze nie jest zły (20 strzelonych, 12 straconych), ale w porównaniu do Barcelony (32 strzelone, 5 straconych) nie wypadam dobrze, a wcale nie jestem bardzo dużo gorszym zespołem pod względem zawodników. No i tutaj rodzi się pytanie, jakie zastosować możliwe zmiany w taktyce, aby tracić mniej bramek ;)

lancos3-11 Partyzant

0
10.05.2013 22:04    #2
Przede wszystkim nie polecam grać intensywnym pressnigiem. Tak dobre drużyny jak teamy z BBVA wyjdą z pressingu bez problemu, a twoi gracze się zmęczą. Sprawdź, czy nie ma między pomocą a obroną zbyt dużej luki. Zwracaj również uwagę na szczegóły np. szerokość boiska i szybkość napastnika rywala. Z napadziorem przeciwnika wygląda to tak. Jeśli ma słabą szybkość, ale super główki to wysuń obronę. A jeśli odwrotnie to cofnij obronę. Przy wysokim napastniku trzeba jednak uważać, gdyż to może być klasyczny odgrywający, grający na piekielnie szybkich OPP/OPŚ/OPL. Czyli tak jak mówię. Każdy szczegół zadbany będzie i się wyniki poprawią:)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.05.2013 22:15    #3
Ustaw DP i przed kazdym meczem ustalaj zeby kryl lepszego z napastnikow scislym kryciem ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution