Strona

EURO 2012

Lucas. Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.06.2012 09:33    #81
Odpowiedzi na to, czemu nie wszedł Grosicki, raczej nie poznamy nigdy. Może Smuda nie chciał go oszczędzić, nie mam pojęcia. Ale taki zawodnik byłby idealny na te ostatnie pół godziny, w miejsce Obraniaka czy Kuby, którzy w ostatnich minutach człapali po boisku. Do tej pory nie mogę zrozumieć, jak Boenisch może grać w kadrze. Lubię go i cenię, ale po kontuzji jedno, że przytył, a drugie, że rusza się jak mucha w smole. Owszem, pierwsza połowa na pewnym, ostatecznie do przyjęcia poziomie, ale reszta meczu... szkoda komentować. Worek ziemniaków. Zupełne przeciwieństwo Piszczka, który zagrał znakomity mecz, choć czasami dawał się ogrywać Samarasowi. Środek obrony stosunkowo dobrze, Wasilewski walczył, Perquis jeszcze nie w 100% gotowy do gry na takim poziomie. Szkoda tego nieporozumienia ze Szczęsnym (to chyba Wasyl?), ale tak jak przewidywałem- jeden błąd zaważy na wyniku.

Pierwsza połowa była na prawdę znakomita w wykonaniu naszych kopaczy, przycisnęli Greków i widać, że ci nie radzili sobie z szybką wymianą piłek i po prostu stali w miejscu. Oczywiście szkoda niewykorzystanych szans, bo tych było sporo, ale mecz na prawdę na plus. W drugiej połowie ewidentnie było widać zmęczenie całego zespołu i na prawdę nie mam pojęcia, dlaczego ten pacan nikogo świeżego nie wprowadził.

O ja głupi, po cichu liczyłem, że wejdzie Wolski, bo na zmęczonych Greków przydałby się ktoś, komu piłka klei się do nogi. Cóż, ja się cieszę z remisu, choć niedosyt pozostaje. Przed nami bardzo ciężki mecz z Rosją, która wczoraj po prostu zniszczyła Czechów. Nie tracę nadziei i wierzę w to, że mecz z Czechami nie będzie meczem pożegnalnym. Do boju!

DeadMan Partyzant

0
09.06.2012 09:35    #82
1. Gówno Was obchodzi jego ubiór!!!! Jego sprawa do cholery!!!!
2. Smuda po prostu bał się robić zmian. Z jednej strony trudno mu się dziwić, bo jak robił zmiany w sparingach to gra siadała, z drugiej mógł chociaż dać w końcówce szansę Groosickiemu.
3. Boenisch....no comment
4 Obraniak to samo.
Teraz wyobraźcie sobie Arshawina biegającego po tej samej stronie boiska co Boenisch!

Szemek Ekspert

0
09.06.2012 10:43    #83
Kij z tym dresem, jeżeli dobrze się w nim czuje to jego broszka :) Czy Smuda bał się zmian? Takich piłkarzy sobie powołał i powinien nimi grać.

[quote]Dobry trener wygrywa zmianami. Słaby trener nie robi zmian, przykleja się do drużyny i drużyna go albo niesie, albo topi. Alex Ferguson odwraca zmianami mecze, a Smuda nigdy nie robi zmian przed osiemdziesiątą minutą, gdy wynik nie jest pewny. [/quote]
"To tylko Internet k*rwa."

cosnek Młody aktywista

0
09.06.2012 11:19    #84
Już od początku drugiej połowy krzyczałem na Smudę "wprowadź Grosickiego!". Jego decyzji nie rozumiem. Błaszczykowski zdecydowanie najgorszy na boisku, pod koniec pierwszej połowy kompletnie się pogubił, a potem to już cała gra poszła w dół. Szkoda straconej szansy. W meczu z Rosjanami musimy grać, jak Grecy z nami, czyli "obrona Częstochowy" przez cały mecz, a potem wykorzystanie ich zmęczenia pod koniec.
Remis jeszcze nie oznacza jakiejś katastrofy, w końcu Hiszpanie w RPA swój pierwszy mecz przegrali (ze Szwajcarią!!), a potem zdobyli mistrzostwo.

Azi Partyzant

0
09.06.2012 12:06    #85
W pełni się zgadzam z tym że powinien wejść Grosicki. Ale nie za Błasza ale za... Rybusa! Tak, tak, ja wiem, bo też widziałem że Rybus nieźle sobie radził w przodzie, ale... ale bardzo źle radził sobie w tyłach. Nie asekurował boku obrony - nie przypominam sobie żadnego jego odbioru na naszej połowie, za często schodził do środka robiąc miejsce na skrzydle i to się na nas zemściło. Grosicki powinien wejść i zap... zasuwać od jednego pola karnego do drugiego. I co ważniejsze ciągnąć ze sobą obrońcę, asekurować Boenischa. Bramka padła po dośrodkowaniu z naszej lewej strony. A tam go nie było bo musiał asekurować środek (swoją drogą błąd też Polańskiego).
Należało zdjąć Obraniaka - nie radził sobie w tym meczu. Lubie go bo nie raz (choćby w swoim pierwszym meczu z Grecją, tym towarzyskim gdzie strzelił 2 bramki) pokazywał wolę walki, zasuwał po całym boisku, walczył o każdą piłkę. A wczoraj tego nie było. co gorsza nie radził sobie w tłoku pod bramką gości. Tylko nie wiem czy Mierzejewski albo lepiej Wolski poradziliby sobie lepiej. Choć gorzej pewnie też nie. A zmiany mieliśmy ;)

Początek 2 połowy trochę zwiastował późniejsze wydarzenia. Stojąc w strefie kibica pomyślałem po 3-4 minutach 2 części gry, że jeżeli Polacy nie pokażą przewagi fizycznej, albo raczej siłowej, to będą całą połowę kopani po kostkach przez Greków. Tam trzeba było przy walce bark w bark albo przy przepychance przy wolnym wyjechać "przypadkiem", może nie łokciem, ale barkiem w twarz rywalowi, nawet ryzykując żółte kartki. Ale pokazać im że sorry ale na naszym boisku to fikać nam nie będziecie. [Tak, wiem że to brutalne ale to nie jest zabawa dla panienek] Nie było tego i wyszliśmy na frajerów... :(

Grecy niestety dobrze nas rozpracowali :( O ile w pierwszej połowie gnoiliśmy ich tak że miło było na to patrzeć to druga to była masakra! I faktem jest, że z taką grą jak w pierwszych 30 minutach ćwierćfinał to by było absolutne minimum, a można by powalczyć o półfinał. Zobaczyliśmy zupełną metamorfozę ekipy Smudy i nie zgadzam się ze zwalaniem pełnej winy na zawodników, bo:
1. jeżeli zawodnik nie wytrzymuje presji a trener ma zmiany, to czemu nie wprowadza za niego innego?
2. w przypadku załamania kondycyjnego to samo
3. Smuda widzi a nie reaguje - powinien brać teraz winę na siebie a nie zwalać ja na zawodników przed meczem z Ruskimi...

Przed meczem było pełne przekonanie, że jeden punkt i nie będzie źle. Teraz mam przekonanie że mamy -2 punkty i mega ciężki mecz z Ruskimi. Ale nie załamuje się, bo jeżeli zagramy jak w pierwszych 30 minutach, to nie ma zmiłuj żeby Ruscy coś nam zrobili. Oni nie zagrali aż tak wybitnie, to raczej Czesi dali ostro plamę. Cały mecz dopuszczali do sytuacji, dawali sobie wejść na głowę.

Oba mecze mogły się bardzo podobać. I bardzo dobrze! To pokaże że to będą bardzo udane mistrzostwa i może ostatni niezdecydowani wsiądą w samochód i przyjadą zostawić trochę kasy w naszym kraju :) Stadiony wyglądają przepięknie w TV, generalnie oprawa jest na wysokim poziomie. Nawet oznakowanie miast (mieszkam w Warszawie więc wypowiem się na jej temat) jest bardzo dobre. W metrze informacje gdzie i jak się przesiąść na lotnisko/strefę kibica/stadion. Dużo informatorów a nawet takie atrakcje jak plan komunikacji miejskiej do ściągnięcia na telefon po zeskanowaniu kodu z chodnika :) Bardzo fajny pomysł. A samo miasto też wygląda fajnie.
Bura należy się za strefę kibica, gdzie wczoraj tuż przed meczem nie dało się w zasadzie już wcisnąć tak, aby cokolwiek widzieć na telebimach. O kupieniu piwa nie wspomnę. Strefa kibica jest przynajmniej 5 razy za mała! Zainteresowanie przerosło oczekiwania, w metrze wczoraj więcej ludzi jeździło w polskich barwach, niż w normalnych ciuchach. Bardzo zresztą podoba mi się taka integracja :)

Na koniec pieśń:
PZPN, PZPN! Je... - sorry przyzwyczajenie :P

DO BOJU! DO BOJU!! :D

Sidorf Partyzant

0
12.06.2012 22:41    #86
Obrona - dużo lepiej niż z Grecją, szczególnie w drugiej połowie
Pomoc - to samo (Dudka!)
Prawe skrzydło - bardzo dobrze
Boenish - niecelne dośrodkowania/strzały, mógł zachować się lepiej
Lewandowski - ninja, dobrze kryty, ściągał uwagę

Mecz na plus, dobrze się oglądało :)

Szemek Ekspert

0
12.06.2012 22:49    #87
Najlepszy mecz za kadencji Smudy. Brawo, szkoda tylko, że wcześniej nie zaskoczyli, bo można było przy takiej grze ograć Greków.
"To tylko Internet k*rwa."

Sidorf Partyzant

0
12.06.2012 22:56    #88
Ba, była szansa by ograć Rosjan. W drugiej połowie grali jak my z Grekami.

Gieorgij Partyzant

0
12.06.2012 23:13    #89
A jednak kondycyjnie jesteśmy mocni, zabiegaliśmy Rosjan, Arszawin od 80 minuty nie miał ochoty już grać. Jest nadzieja, że z Czechami będzie dobrze (oni w meczu z Rosją i Grecją padali już w 60 minucie spotkania). Żałuje, że tak rzadko graliśmy intensywnym pressingiem, że w pierwszej połowie graliśmy tak asekurancko. Z Rosją można pójść tylko na wymianę ciosów i zobaczyć kto pierwszy padnie. Nie można przechodzić obok takich spotkań. Tutaj tnie się rywala równo z trawą, nie odstawia nogi, ani łokcia. Brawo za drugą połowę, pierwsza mogła być lepsza.

Wściekły Obraniak, widać, że chciał posłać tę ostatnią piłkę wprost na głowę naszego, nie wiem dlaczego, ale mu wierze. Ba, wiem, że on by tę ostatnią piłkę dopieścił, wystarczyło by dołożyć głowę. Polanski przeklinający po polsku, a jak wiadomo, gdy emocje są duże wychodzą korzenie. Perquis walczący, "z dziurą w nodze", z obolałym łokciem ale ani razu się nie zawahał przed włożeniem nogi w potencjalnie niebezpieczne miejsce. Tytoń dający pewność, a nie jak Szczęsny, chaos. Tylko co na tym boisku robił Murawski?
Dziennik czyli blog wielotematyczny

FM12: Legia Warszawa (06.11 - 08.12) | Brighton & Hove Albion (10.12 - 11.13) | Anderlecht Bruksela (11.13 - )

Sebastianus Partyzant

0
13.06.2012 00:04    #90
Murawski - ulubieniec Smudy, i niestety pewnie z Czechami też zagra. Dzisiaj obrona zagrała rewelacyjnie. Cały czas powtarzano, że to nasz najsłabszy punkt, a tu proszę. Tak naprawdę Rosja nie miała żadnej stuprocentowej okazji, strasznie szkoda tego gola z wolnego.
Teraz na Czechy, wszystko zależy od nas!
A tak w ogóle to jak obstawiacie, na Czechy wróci Szczęsny czy zostanie Tytoń? Ja chyba wolałbym jednak Tytonia, zagrał dzisiaj dobrze, więc nie ma powodu go zmieniać.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.