Strona

FAQ i ZASADY

Perez były Minister Literatury

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2006, 10:43    Pytanie
Sufler w bardzo szybkim czasie stał się skarbnicą wiedzy dla setek graczy. Wymieniane są tutaj poglądy, rozwiązywane problemy, wszyscy starają się pomóc sobie wzajemnie. Pamiętajcie, ze Sufler jest tworzony przez Was i dla Was.

Szybki rozwój Suflera niesie za sobą konieczność usystematyzowania tematów, przestrzegania podstawowych zasad, dzięki czemu zarówno Wam - użytkownikom, jak i nam - moderatorom (ekspertom), będzie łatwiej utrzymać porządek. W związku z tym powstało 2 bardzo ważne tematy, z którymi należy się zapoznać przed założeniem nowego wątku czy nawet włączeniem się do toczącej się już dyskusji.

FAQ - http://www.cmrev.com/sufler/faq.html
Znajdziecie tutaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące serii CM/FM (z naciskiem na Football Manager). Jeśli uważacie, że brakuje w FAQ odpowiedzi na istotne pytanie - wpiszcie je w tym temacie!

ZASADY - http://www.cmrev(...)ady.html
W Suflerze pojawiają się dziesiątki tematów dziennie, co nas niezmiernie cieszy! Pamiętajcie jednak, aby przestrzegać podstawowych zasad panujących na naszym forum. Przed założeniem nowego tematu przeczytajcie Zasady. Dowiecie się za jakie tematy/pytania możecie dostać bana (Wróg Ludu), w jaki sposób formułować pytania, aby było na nie łatwo odpowiedzieć. Zapoznacie się z uprawnieniami moderatorów i tematami, które z miejsca będą usuwane.

Jeśli macie pytania, propozycje do FAQ czy własne spostrzeżenia związane z ZASADAMI i FAQ - piszcie tutaj. W tym temacie będziemy informować również o zmianach: nowe odpowiedzi w FAQ, nowe zasady itp.

Nie przestrzeganie zasad (zwłaszcza związanych z piractwem) będzie jednoznaczne z banem dla użytkownika!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEMATY - w ZASADACH znajdziecie kilka informacji związanych z zakładaniem nowego tematu. Starajcie się używać polskich znaków, rozpoczynać temat z dużej litery. Dzięki temu Sufler będzie czytelniejszy, a także łatwiej będzie przeszukiwać archiwa.

W związku z tym, że codziennie w Suflerze pojawia się kilkanaście/kilkadziesiąt tematów mamy dla Was propozycję. Niebawem chcemy wprowadzić kategorie, które pozwoliłyby w szybki sposób zorientować się czego dotyczy temat, a także pomogłyby w wyszukiwaniu archiwalnych wątków. Przykładowy temat:

[Media] Jak pochwalić zawodnika?

Wystarczy, że przed swoim pytaniem w kwadratowym nawiasie wpiszecie kategorię główną, do której pytanie się odnosi. Wpisanie takiej kategorii nawet przed pytaniem "Dziwny problem" pozwoli zorientować się o co chodzi użytkownikowi.

Lista takich kategorii niebawem powstanie, ale nie trudno domyśleć się jakie możemy znaleźć:

[Liga X] - pytania związane z konkretną ligą (gdzie X - nazwa kraju np. Liga Polska]
[Mecz] - pytania związane z meczem
[Media] - pytania związane z mediami
[Skład] - pytania związane ze składem
[Transfery] - pytania związane z transferami
[Trening] - pytania związane z treningiem
[Edytor] - pytania związane z edytorem
[Interfejs] - pytania związane z interfejsem
[Reprezentacja] - pytania związane z reprezentacją kraju

Oczywiście sami możecie wymyślać nowe kategorie (pamiętając, aby traktowały o temacie w ogólny sposób). Dzięki temu powstanie baza pytań związanych na przykład z transferami.

Jeśli ten pomysł przypadnie Wam do gustu niedługo wprowadzimy taki system do użytku.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.11.2007 16:19    #180
W zasadach nic nie pisze o nadgorliwości jeśli już tak mamy się trzymać zasad.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
18.11.2007 16:19    #181
Ylv jak można mieć najpierw spolszczone tak jakbyś wkleił spolszczenie z 2007 a potem mieć normalne...jak tu domniemywać? Przecież nikt mając FM 2008 PL nie wkleja spolszczenia z 2007...
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
18.11.2007 16:22    #182
No tym przecież był cały tamten temat...

rondel Ekspert

0
18.11.2007 16:22    #183
Magic

Ale przecież wyrażnie było widac że gość ma pirata, nie można mieć najpiertw orginalnego FMa PL nie spolszczonego a potam nagle wszystko gitara, należy walczyć z piractwem a nie bronić go, Pucek chciał poprostu doprowadzić do tego żeby gość się pryznał, a że w trakcie nie wytrzymał i powiedział parę słów za dużo... w sumie nie dziwie mu się też bym tak wybuchnął, moim zdaniem nie był to materiał na reakcjonistę i dobre jest to że autor tematu nic nie dostał, choć wiele wskazywało że powinnien dostać
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

Pucek Stachanowiec

0
18.11.2007 16:30    #184
Może trochę zirytował mnie jego nick...Ale Magic nie przyczepił się do moich słów a do nadgorliwości czego:
a) nie ma w zasadach
b) nie wytłumaczył mi o co chodzi - pewnie, że napisałem iż kolo ma pirata ale albo ukradł spolszczenie albo grę - bo sama gra z siebie nie zmnienia spolszczeń.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

rondel Ekspert

0
18.11.2007 16:35    #185
No właśnie i to jest tu w tym wszystkim nie zrozumiałe, Nadgorliwość gdzie???
Po porstu Pucek przejmuje się sprawą piractwa ( ja też ) i poprostu chciał udowodnić koledze że jest piratem, gdzie tu nadgorliwość? a jeżeli nawet czy to jest tu zabronione??
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

0
18.11.2007 16:41    #186
Mam swoją teorię, ale lepiej tutaj nie gadać o tym... OKO patrzy...

rondel Ekspert

0
26.11.2007 20:28    #187
Dziękuję za zdjęcie Bana
Ale musze napisać to, nie piszę tego że się na Was obraziłem czy coś, piszę to po prostu bo martwię się, martwię się tym że sufler jest tak atakowany, że coraz więcej na nim kpiny niż poważnego pisania.
Gdy dostałem Bana było to dla mnie wielkie upokorzenie, dlatego że zostałem zrównany poziomem do tych ludzi którzy według mnie nie powinni mieć wstępu na żadną stronę o tematyce poważniejszej niż żal.pl ( mówię tu o roznosicieli Ciacków itp. )
Czułem się upokorzony bo tak naprawdę zostałem potraktowany jak dziecko neo, zostałem tak samo potraktowany jak Ci właśnie sprzedawcy dóbr natury komputerowej czyli tzw. Cracków.
Rozglądnijcie się, rozglądnijcie się co się dzieje z Suflerem! Gdy zarejestrowałem się na tej stronie tylko obserwowałem ludzkie problemy i pomoc jaka zostaje udzielana potrzebującym, spodobało mi się to i postanowiłem udzielać się na tej stronie, teraz gdy patrzę na te tematy o tematyce kompletnie nie związanej z naszą ukochaną grą to robi mi się naprawdę smutno, robi mi się smutno z tego powodu że zostaje upokarzana moja ukochana strona której poświęcam dłuższy mój czas, o mojej ukochanej grze w którą gram od lat. Trzeba się chyba poważnie zastanowić co zrobić by do takich sytuacji więcej nie dochodziło i nie wiem czy karanie ludzi którym się to nie podoba jest całkiem sprawiedliwe, ja rozumiem że czasami ktoś użyje słów powszechnie uważanych za wulgarne ale to też trzeba zrozumieć że czasami puszczają nerwy gdy się patrzy jak niszczy się tak wspaniałą stronę.
I naprawdę ukazywanie argumentu by wystawić komuś Bana tego że ktoś pomylił się o jedną literkę w zdaniu jest naprawdę nie zrozumiałe, przypominam że klawiatura to nie długopis tu czasami ze względu na chęć szybkiego napisania danego tekstu nie jesteśmy wstanie kontrolować w pełni naszej pisowni.
Zdaję sobie sprawę z tego że grozi mi teraz kolejny Ban, ale nie mogę już więcej patrzyć co dzieje się z tą stroną i mam nadzieję że to zrozumiecie i nie wyskoczycie od razu do mnie z pretensjami jak ja to jestem, naprawdę nie życzę Wam źle wręcz odwrotnie jestem Wam wdzięczny że postaraliście się stworzyć tak wspaniałą stronę.
Z uszanowaniem Rondel

E.A.P. (1809-1849)

9pócek Partyzant

0
26.11.2007 20:36    #188
jeztem z tobom rondlu chociasz durzo napisales nie hce mi sie czytac

rondel Ekspert

0
26.11.2007 20:38    #189
O takich właśnie ludziach mi chodziło...

E.A.P. (1809-1849)

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.