Fatalna gra w obronie

xonogek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.04.2008, 11:04    Pytanie
Witam

Ostatnio znow chwycila mnie ochota na FM. Zaczalem grac od nowa Wisla Krakow. Wykorzystujac doswiadczenie juz w pierwszym sezonie siegnalem po mistrzostwo. Potem zaczely sie schody. Otoz nie ma praktycznie meczu w ktorym wyszedl bym na zero z tylu. Gram moja standardowa taktyka: 4-1-3-2 -szeroko rozstawiona 3 pomocnikow z czego 2 bocznych ma strzalki w pole karne przeciwnika.
Posiadam szeroka kadre obroncow (czesc oczywiscie gra w U-21):
Glenn Loovens,Jan Polak, Adam Kokoszka, Mariusz Magiera, Diogo, Mikko Sumusalo, Marcin Baszczynski, Dorian Andronic, Peter Mate, Milorad Zivkovic, Mikael Lustig, Oded Gavish, Timothy Derick. Do tego na def midzie graja: Edin Husic, Djordje Ivelja, Diogo, Dorian Andronic.

Boczni obroncy maja nastawienie ofensywne, na minimum, odbior agresywny, gra przy przeciwniku na wlasnej polowie.
Srodkowi obroncy maja ustawienie najbardziej defensywne, bez swobody taktycznej, gra przy przeciwniku na wlasnej polowie, odbior normalny.
Defensywny pomocnik: ustwienie dosc defensywne, ograniczona swoboda taktyczna, gra przy przeciwniku na wlasnej polowie, odbior agresywny

Wycofalem dla srodkowych obroncow krycie 1vs1 ale to nic nie dalo, zmienialem nastwienie formacji defensywnych, wycofalem pulapki ofsajdowe, cofnalem linie obronna, wlaczylem scisle krycie dla druzyny.

Paradoksalnie moja druzyna ma nastwienie defensywne ogolnie, nastawiona jest na gre z kontry.

Wszystkie moje zabiegi sa na nic a nie chce zmieniac ustawienia na boisku bo podobnym skladem zdobylem 2 miejsce w Uefa na poprzedniej grze. Przed blamazem w poprzednim sezonie ratowal mnie przod a raczej czworka zawodnikow:
Stancu, Putilo, Genghini i Lomski. W tym sezonie forma odnalazl jeszcze Fenin ale klub sprzedal mi Putilo. Bez mocnego tylu nie mozna grac dobrze z przodu. Jeszcze jedno pytanie jak odzyskac napastnikowi forme bo wszystkie moje sztuczki zawodza

pawel987 Młody aktywista

0
05.04.2008 11:07    #1
kazdy zespół ma swoją ulubioną taktyką. ta własnie moze nie być dobra dla tego zespołu. spróbuj zagrać inna taktyko

xonogek Partyzant

0
05.04.2008 11:13    #2
dobra ale jak bym nie gral to i tak bede mial 4 obroncow z tylu a oni odwalaja taka kaszanke ze mi jakis klub z estoni w kwalf do uefa w 2 meczach 3 bramki strzelil, tyle ze ja strzelilem 6

bartex55 Przodownik pracy

0
05.04.2008 11:16    #3
Mógłbyś zapisać taki mecz i wrzucić go na jakiś serwer? Albo chociaż screena pokazać z ustawieniem formacji defensywnej podczas gdy rywal jest przy piłce, bo tak nie wiadomo za bardzo w czym tkwi problem.

pawel987 Młody aktywista

0
05.04.2008 11:18    #4
to zagraj 3 obrońcami i 2 dewensywnymi pomocnikami ja grałem tak man utd i wygrałem lige mistrzów 6:2 w finale z milanem

xonogek Partyzant

0
05.04.2008 11:47    #5
to jest czcze gadanie - myk polega ze caly blok gra slabo - moze zle treningi, zle polecenia, zle ustawienie. Jesli mowisz jakim ustawieniem wygralem lige mistrzow to ja sie tez pochwale: takim ustawieniem z wisla krakow o srednim wieku zawodnikow 22 lata
zajelm II miejsce w pucharze UEFA - wyeliminowalem - aston ville, blackburn, galatasaray, w grupie: alkamar, fiorentine, a z juve 1:1,2:1 przegralem w kwalf do ligi mistrzow

@ jak zamiescic ten mecz ?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.04.2008 o godz. 11:51

bartex55 Przodownik pracy

0
05.04.2008 12:07    #6
Mecz zapisujesz klikając na wynik danego spotkania i wybierając opcję "Zapisz" w lewym dolnym rogu ekranu. Następnie wybierasz lokalizację, wychodzisz z gry i wrzucasz go na serwer (np. http://rapidshare.com).

Użytkownik uznał post za pomocny

xonogek Partyzant

0
05.04.2008 12:16    #7
http://rapid(...)pkm.html

typowy mecz w ktorym nie robilem sztycha a przeciwnik mial za duzo miejsca pod moim polem karnym

omega Młody aktywista

0
05.04.2008 12:18    #8
Czego ty oczekujesz zakladajac taki temat??? Zla taktyka pod wzgledem obrony i tyle... Poszukaj tematu "obrona" czy jakos tak dosc sporo w nim napisalem o ustawieniu graczy odpowiadajacyh za obrone. U mnie w Legii to sie sprawdza idealnie zawsze trace najmniej bramek w lidze i zawsze jest mistrzostwo

irekrog17 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.04.2008 12:27    #9
xonogek - jak chcesz to zagadaj do mnie na gg, to Ci poradzę dobrą taktykę pod obronę (gdy grałem Heerenvenem, przez 11 meczów pod rząd nie straciłem bramki. teraz gram Motorem Lublin, to wygrywam z takimi zespołami jak Polonia Warszawa i tracę mało bramek)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.