Fatalna gra zespołu w sezonie.

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2008, 16:54    Pytanie
siema!
mam duzy problem z moimi pilkarzami.
otoz prowadze ajax amsterdam. dostalem duzo siana na transfery i kupilem m.in. cardozo z boca juniors, modricia, guilherme i meirelesa. mimo wielu wzmocnien , solidnie przepracowanego okresu przygotowawczego do sezonu i niezlej taktyki pilkarze graja jak amatorzy, a to w jaki sposob traca bramki to juz w ogole wies. tak naprawde nei wiem co zrobic. moze to wina treningu?? przed sezonem cwiczymy: 1 tydzien to trening silowy (sila i aerobik ) potem kolejny tydzien to trening taktyczny( obrona, stale fragmenty i taktyka) a kolejny to techniczny( strzaly panowanei nad pilka i atak) a poem robie trening dla poszczegolnych pozycji (atak skrzydla itd). ale w trakcie sezonu wiekszosc pilkarzy ma 95-100 % kondycje wiec powinno byc ok.
mam zapisane takze 5 taktyk. 4-4-2 na skrzydla, 4-4-2 gra prze srodek, duzo pressingu, 4-2-3-1( takie jak polska na euro) 4-3-3 z 3 napadziorami i 4-3-2-1 z 3 sr. pomocnikami.
nad kazda taktyka dlugo posiedialem i w sparingach z mocnym irywalami moi gracze grali az milo. a tu przychodzi liga europejskie puchaty i wszystko szlag trafia.
czy ktos potrafi mi pomoc??jesli tak to bede baaaaardzo wdzieczny!!
sorry ze sie tak rozpisalem :>
pozdro

krolik123 Partyzant

0
08.07.2008 15:16    #30
powiem wam , ze grajcie swoimi taktykami a nei wymyslonymi przez kogos. mi by taka gra nie sprawiaal przyjemnosci .

Fenix Partyzant

0
08.07.2008 15:42    #31
Mój problem tkwi w tym że moi piłkarze mimo swoich ogromnych umiejętności w ofensywie marnują za dużo sytuacji. Jeśli chodzi o defensywę to rywale zbyt łatwo potrafię rozmontować moją obronę - może nie dużo razy, ale bardzo skutecznie (zresztą znacie FM). Dziwi mnie nieskuteczność moich zawodników bo większość z nich ma bardzo wysokie wykańczanie akcji, wliczając w to pomocników.

krolik123 Partyzant

0
08.07.2008 15:49    #32
fenix ja nie wiem jak ci pomoc ale prowadzac fiorentine tez mialem i taki problem. wiesz co zrobilem?? posadzielm na bodaj 7 meczy na lawe podtsawowych napadziorow(pazzini, guilherme,martins,) a wprowadzilem rezerwowych.( lupoli, vieri) rezerwowi troche sobei postrzelai. a jak wprowadzilem tych podstawowych to gral iaz milo. to byl pewnei przypadek ...a le zadzialal

krolik123 Partyzant

0
11.07.2008 15:36    #33
dziekm iwszystkim ktorzy mi pomogli. dzieki niektorym waszym radom ( no i mojemu geniuszowi :d >;) zdobylem ajaxem podwojna korone!! ufff.. a poczatek sezonu byl taki slaby, ale na szczescie finish kapitalny.

marcin55555 Partyzant

0
11.07.2008 15:40    #34
żle dobrales widocznie taktyke dla swoich pilkarzy,przegrywasz banalne mecze ,wiec musisz zrobic pare zmian w zespole zacznij wygrywac jakies mecze morale pojda do gory.Też zaczalem mecze od porazek ale wyszlem z dna oceanu dobrze dobieraj rozmowy

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.07.2008 o godz. 15:42

Robi2009 Młody aktywista

0
11.07.2008 22:22    #35
Co do rotacji: ja ją stosuję ale w specyficzny sposób - mam dwie "11"-tki: nominalnie silniejszą i słabszą. ta pierwsza gra w meczach euro-pucharowych i w lidze z rywalami do tytułu. Druga gra w krajowym pucharze (czasem dorzucam do niej kilku juniorów) i w mniej ważnych spotkaniach w lidze. Dzięki temu grają prawie wszyscy zawodnicy, żaden nie marudzi, są ze sobą zgrani, tak że nawet ten teoretycznie słabszy skład czasem odniesie efektowne zwycięstwo.
There's nothing to fear except the fear itself

krolik123 Partyzant

0
13.07.2008 14:18    #36
mam jeszce 1 pytanie : gram 27 lig z 10 krajow, czy to nei za duzo jak na mojego kompa? procek 2.2 ghz, pamiec ram 1 giga??

krolik123 Partyzant

0
13.07.2008 14:18    #37
sorry , ozywiscie z 20 krajow

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.07.2008 18:11    #38
Ja tez gram Ajaxem, więc moze Ci pomogę. Przedewszystkim w następnym okienku transferowym kup zawodników, ktorych odrazu mozesz wprowadzic do pierwszego składu. Kupiłes Meirelesa, Cardozo, a to raczej zawodnicy na przyszłosc, do wytrenowania. Poszukaj sobie zawodników, którzy według raportu trenera OBECNE UMIEJĘTNOSCI mają minimialnie dobry. Talenty kupuj dopiero w następnym sezonie. Ja Ajaxem zagrałem jak narazie 8 meczy w lidze z czego wygrałem 7 i jedna porażka. Kupiłem jednego zawodnika doświadczonego ( Hans Vonk) i kilku innych bardziej na wytrenowanie ( Banega, Zarate, Haestad) oraz wypozyczyłem Bendtnera. Może to nie zgodne z tym co pisałem wczeniej do Ciebie , zebys postawił na doświadczenie, ale Ja zrobiłem całkowicie odwrotnie, nawet pozbyłem się kilku zawodników z większym doświadczeniem np. Edgar Davids. Jednak uważałem ze mojemu zepołowi jet potrzebny zastzryk młodej krwi, i to się opłaciło :) Dalej, powinienes grac jedną taktyką, i robic minimalne zmiany taktyczne. Wyszukuj słabe punkty druzyny, i w następnym meczu je zlikwiduj.

Tofu Młody aktywista

0
13.07.2008 18:32    #39
[quote=rumcyk]phenom u mnie barzagli w 3 sezony 100 goli a quaresma 34 asysty w sezonie.bezwzglądnie najlepsza taksa jaka jest...[/quote]

Barzagli w 3 sezony 100 goli? Heh, neiźle jak na OŚ :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.07.2008 o godz. 18:34

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.