Finanse - ZAPRASZAM do dyskusji

GloomyRaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2011, 14:50    Pytanie

Witajcie

No mam problem z finansami - nie ogarniam tego! Podjąłem wyzwanie gry Lutonem w Angielskiej Blue Square Bet Premier.
Ciężko jest...
Zawodnicy nie zachwycają (już pomijam że się nie nadają do mojej ulubionej taktyki). Na transfery 0! grosza...
Zaraz będę miał listopad i okrągłe 0 w kasie klubowej... :/ na starcie było, już nie pamiętam, 2-3 miliony zł.

Co zrobić żeby jakoś żyć takim klubem, żeby dorobić się kasy, innych zawodników i awansować?!

Dodam że jak grałem w demo i Chelsea i Realem to stan konta też drastycznie mi malał z miesiąca na miesiąc!! Czy konieczna jast wyprzedaż najdroższych zawodników i załatwienie sobie leszczy?! Przecież w rzeczywistości w Realu czy Chelsea tak im kasa nie ucieka chyba co?!

Może ktoś się podzieli wskazówkami, poradami, może ktoś poda linka do ciekawych artykułów o finansach...

Zapraszam do dyskusji ;)
Blue is the colour!

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
02.11.2011 15:06    #1
Ja zawsze przez cały sezon mam straty, jeśli klub na początku nie ma sporo kasy to jestem na minusie, ale na koniec sezonu gdy dostaję nagrody za miejsce w lidze itp. to wszystko się wyrównuje.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.11.2011 15:15    #2
Człowieku, piszesz, że przez cały sezon w Realu, Chelsea masz straty, ale potem dostajesz na koniec sezonu kasę z prawa do transmisji, zajęte miejsca itd.- w największych klubach zdarza się łącznie nawet i po 200 mln, więc co Cię to obchodzi, ze tracisz po kilka milionów miesięcznie?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.11.2011 o godz. 15:15

Darkness... for me is where I shine

GloomyRaven Partyzant

0
02.11.2011 15:16    #3
tyle że w Blue Square Bet Premier nie widzę w zakładce 'zasady' (ligi) przewidzianych premi za miejsce :/ w pucharach nie mam szans, no i o awans chyba będzie piekielnie ciężko... czy gra takim Lutonem jest tylko dla PRO managerów?! :P
Blue is the colour!

GloomyRaven Partyzant

0
02.11.2011 15:22    #4
samir w sumie to bardziej mi chodzi o realia w BSP ... tam na koniec sezonu dostanę marne grosze a już teraz tracę grube grosz ...
Blue is the colour!

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.11.2011 15:35    #5
Bo trudno oczekiwać, żeby gra w BSP działała na tych samych zasadach, co w Realu. Napisałeś, że gubisz kasę w Chelsea, więc Ci wyjaśniłem, dlaczego nie powinieneś się tym wcale przejmować.

Tu masz kilka dobrych rad, jak poprawić sytuację finansowo małego klubu (temat trochę inny, ale z grubsza rozchodzi się o to samo):

http://www.cmrev(...)asa.html
Darkness... for me is where I shine

GloomyRaven Partyzant

0
02.11.2011 16:33    #6
naczy wzmiankę o realu i chelsea dodałem tak jako inny przykład.. zastanawiam się po prostu czy w FM jest coś nie teges czy przypadkiem gra nie generuje za wysokich wydatków albo za niskich dochodów i to w przypadku dowolnie wybranej ligi i klubu...
Blue is the colour!

Wojtek514 Młody aktywista

0
02.11.2011 22:22    #7
GloomyRaven, niestety z FMem jest coś nie tak i generuje on za małe dochody, przede wszystkim od sponsorów...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
02.11.2011 22:44    #8
Nie gram długo w 12 więc nie wiem jak jest, ale wiem, że w 11 gra generowała ZA NISKIE wydatki, chociażby na podróże. Teraz ma być z tym lepiej.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

rodem Młody aktywista

0
03.11.2011 06:32    #9
Gram w 6 lidze angielskiej i co sezon mam ok 600kPLN strat. Odrabiam sobie w lipcu organizując rozgrywki pucharowe i sparingi z dobrymi zespołami. Wyciągam z tego nawet 1,5mlnPLN więc jest dobrze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution