Finanse klubu

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.04.2011, 18:48    Pytanie
Witam!
Mógłby mi ktoś wyjaśnić sytuację na screenie? Miałem sporego dołka finansowego- kilkadziesiąt milionów na minusie. Dzięki wygraniu LM i ligi hiszpańskiej, a także kasie z transmisji uzyskałem kilkaset TYSIĘCY na plusie + 15% zysków ze sprzedaży graczy na transfery. Kliknąłem spację, przetworzyło się i wyskoczyła mi informacja, że Real jest najbogatszym klubem na świecie. Wejście w finanse i stan konta = 170 mln € i 75% na transfery. Mam wobec tego kilka pytań:
1- Skąd blisko 165 mln € pojawiło się na moim koncie?
2- Skoro jestem taki bogaty, to dlaczego zyski z transferów do budżetu transferowego to 75%, a nie 100%?
3- dlaczego będąc takim bogatym nie dostałem jeszcze kasy na transfery (jest 1 lipca?

P.S. Nikogo nie sprzedawałem, nie przyszło mi też żadne info o jakiejkolwiek wpłacie kasy na moje konto.
Darkness... for me is where I shine

ronaldek1 Młody aktywista

0
10.04.2011 18:50    #1
Kase na transfery dostajesz przy tym gdzie piszesz jaką będziesz miał pozycje w lidze
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

0
10.04.2011 19:06    #2
[quote=ronaldek1]Kase na transfery dostajesz przy tym gdzie piszesz jaką będziesz miał pozycje w lidze[/quote]
Ok, masz rację dostałem 110 mln €. Ale nadal nie wiem dlaczego mam tylko 75%$ zysków ze sprzedaży do transferów, mimo że przy stanie konta 40 mln € mieałem 100%. Nawet, jak proszę zarząd o zwiększenie tego procentu to bardzo niechętnie zwiększają do 90%, bo nie chcą narażać stabilności klubowych finansów. A przecież klub ma obecnie najlepszą sytuację finansową od początku moich "rządów".

ronaldek1 Młody aktywista

0
10.04.2011 19:13    #3
Może długi muszą zapłacić?
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

0
10.04.2011 19:23    #4
Jedyne długi jakie ma mój klub, to te, które są już na starcie kariery. A wtedy % wynosi 100%. Powiedziałbym nawet, że moje długi się zmniejszyły, bo część została spłacona przez cały sezon.

LucasLFC Partyzant

0
10.04.2011 21:21    #5
Negocjuj o zwiększenie % z transferów, a co do terminu otrzymania kasy na transfery mnie również to dobijało w Hiszpańskiej lidze, to normalne u nich po prostu później przychodzi kasa. Sam normalnie rozpoczynałbym działanie już w czerwcu, a tak jestem uzależniony od zarządu.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.04.2011 o godz. 21:23

0
10.04.2011 22:32    #6
LucasLFC- No właśnie. Angielskie kluby już się wzmacniają, a ja nie mogę nic zrobić, bo mimo że mam 170 mln € na koncie, to muszę czekać 2 miechy na kasę. Jak tak dalej pójdzie, to sprzątną mi sprzed nosa wszystkich najlepszych graczy- Hazard już w Szachtarze, Ramsey na wypożyczeniu w Brimingham, Douglas Costa w Palermo, Vrsaljko też już ma kilka propozycji. A wszystkimi tymi graczami bardzo poważnie się interesowałem i nie mogłem nic zrobić,bo mam 170 tys € na transfery (póki co). A co do prośby do zarządu o zwiększenie % dochodów z transferów do budżetu transferowego, to max. mi się udało uzyskać 90%:/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.04.2011 o godz. 22:32

LucasLFC Partyzant

0
11.04.2011 10:24    #7
no to stopniowo musisz prosić zarząd o tą kasę, a co do terminu otrzymywania to nic nie poradzisz taki już urok La Liga, a możesz oczywiście pójść na emeryturę i ponownie dodać się do Realu Madryt i prawdopodobnie będziesz miał już kasę na transfery, ale nie jest moim zdaniem warte psucia sobie osiągnięć kariery na danym menadzerze.

0
11.04.2011 13:50    #8
A jeszcze jedno małe pytanie. jeśli sprzedam zawodnika przed otrzymaniem kasy za transfery to zysk z jego sprzedaży zostanie doliczony do budżetu transferowego na przyszły sezon?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.