FM 2011 - dylemat, proszę o pomoc.

piotreeek95 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.12.2010, 23:36    Pytanie
Elo! Witam wszystkich doświadczonych FM-maniaków. Zastanawiam się nad kupnem Football Managera 2011. Grałem dość dawno w CM 03/04 i ta gra bardzo mnie wciągała. Później zaliczałem epizody w kolejnych managerach. Z różnych przyczyn nie mogłem kontynuować gry w managery, lecz pozostało coś we mnie, co teraz zachęca mnie do kupna nowej gry. Stąd kieruje do was pytanie: czy warto? Doskonale wiem, że jest to kolejne cudo, więc nie zrozumcie źle mojego pytania. Chodzi o to, co zrobić, żeby nie zmarnować kasy. Czy będą pojawiały się jakieś problemy po zainstalowaniu gry i w trakcie jej użytkowania? Co zrobić na samym początku, żeby ewentualnie uniknąć tych trudności? Co zrobić, żeby gra była przyjemna (twarze, herby itp itd)? Miałem sporą przerwę w graniu, więc znów mam status wczesnego początkującego. W związku z tym proszę o wyrozumiałość i o pomoc.

Pozdro!

Zymon Partyzant

0
26.12.2010 00:04    #1
O ile wiem jest masa błędów ( wystawienie na sprzedaz swietnych graczy np.Carlos Tevez na sprzedaz w Man City, Bardzo wysokie kontrakty mlodych zawodnikow i nietylko).Ja juz chyba 3 lata gram w fm2008 i jakos mi sie nieznudzil(no moze czasami troszke).
był - będzie - jest zawsze IKS!

piotreeek95 Partyzant

0
26.12.2010 14:12    #2
Przeglądam Suflera i wyczytuje opinie, że gra jest fatalna, niedopracowana itd. Mnóstwo błędów, crash dumpy. Być może takie opinie wygłaszają ludzie przyzwyczajeni do wcześniejszych wersji. FM 2011 jest taki słaby, że rzeczywiście nie da się w niego, czy może ja źle rozumiem, co wy sądzicie? Co zrobić, żeby unikać tych błędów w grze? Mam dobry sprzęt, oryginalnego windowsa, jeśli się zdecyduje na FM-a to oczywiście orginał. To wystarczy?

Akontipus Partyzant

0
26.12.2010 15:18    #3
No jeszcze musisz sciągnać 2 łatki i hotfixa i uzbroić się w cierpliwość. Gra jest niezła, na pewno lepiej mi się w nią gra niż poprzednią część. Raczej warto ale tylko dla zagorzałych fanów. Jest masa błędów, tych bardziej denerwującyh i tych mniej ale jakos zarwałęm przy niej kilka nocek. pzdr

Sidorf Partyzant

0
26.12.2010 15:21    #4
Mi na ostatnim sejwie przez 2 sezony nie wyskoczył ani jeden błąd. A różnorakie "błędy" w silniku typu słabe wykorzystywanie sytuacji na najnowszej łatce nie mają miejsca. Przynajmniej u mnie. To zależy głównie od taktyki. Np. jak grałem Miedzią Legnica to napastnicy strzelali aż miło podczas gdy grałem Arsenalem to nic im nie wychodziło. Miedzią starałem się ułożyć taktykę a Arsenal wypuściłem tak jak "stał". Co do wyprzedaży to tylko raz zaoferowano mi dobrego gracza. Był nim chyba Suarez z Man C. Niestety nie przyszedł do mojego Feyenoordu bo miał za wysokie oczekiwania finansowe. Widać poziom nie jest szczególnie zaniżony. Więc jeśli nie masz poprzednich wersji polecam ci FM 2011. Szczególnie, że do następnej łatki nie zostało wiele czasu a ostatnio widziałem go przecenionego na Steam'ie. Albo mi się wydawało. Naprawdę bardzo fajnie się gra, tylko szkoda, że nie mam tyle czasu co kiedyś ;]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.12.2010 o godz. 15:22

Gabriel K. Partyzant

0
26.12.2010 19:32    #5
A ja radzę poczekać na FM 2012. W FM 2011 jak się słyszy jest baaardzo dużo błędów, ja sam od siebie dodam, że kupiłem grę za 130 zł i nie mogę w nią grać bo mimo dobrego sprzętu tryby 2D i 3D przycinają plus jeszcze Crashe... :)
Dlaczego 2012? Bo z FM'em jest według mnie tak, iż dobra część wychodzi co dwa lata. Pamiętamy pierwszy, nie najlepszy również z masą błędów FM2005, później był dobry fm 06, następnie do 08 w którego do dziś wielu gra, później 10, którą też się chwali. Tak więc nie łudźmy się, bo z historii wynika, że FM11 jest skazany na porażkę! :)
Tylko dlaczego go zakupiłem? bo Fani już tak mają :)
Better dead than red

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.12.2010 20:10    #6
A ja gorąco polecam FM 2011, od czasu FM 2008 żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Jasne są błędy, ale mi nie utrudniają gry zbytnio, a nowe elementy oraz poprawki powodują, że z wielką przyjemnością rozgrywam karierę Ruchem Chorzów.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.