Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

Emeryt Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.11.2014 10:07    #641
[quote="Makaronczterojajeczny"]bardzo słabo chodzi grafika na najwyższych detalach. A radiator tak chłodzi,że można spać z komputerem zamiast termofora.
Po kiego robili te stadiony, jak wstawiają tak krótką migawkę ,że nic nie widać. Wyniki z LM Legią są chore. W pierwszym dwumeczu 18:1 i 88 strzałów.Ale to i tak nic bo ktoś wygrał 20:1. Teraz zobaczymy co w 6 lidze angielskiej[/quote]

Do budowy stadionu Widzewa jeszcze bardzo daleka droga, żadne prace nawet nie ruszyły, tak więc nic dziwnego że nie ma zawartych informacji w FM-ie. Co innego jeżeli chodzi o Tychy, bo tam stadion jest już praktycznie w połowie zbudowany.

Lypton Partyzant

0
05.11.2014 10:19    #642
[quote="Gietz"]Ten atrybut zawsze miał nie do końca odpowiednią nazwę - po angielsku funkcjonuje jako First Touch i opisuje przyjęcie piłk (...)
[/quote]
A czy można sobie samemu w jakiś sposób zmodyfikować tłumaczenie? Jakiś plik .ini czy inne coś. Wizualnie nie mogę się przyzwyczaić do tej zmiany. Ewentualnie wymusić inną kolejność atrybutów niż alfabetyczna.

// Edytowano 6 razy, ostatni raz 05.11.2014 o godz. 10:20

Makaronczterojaj... Partyzant

0
05.11.2014 10:34    #643
Jestem zachwycony nową grą jaką firma SI mi sprezentowała. Do testów zapodałem Harrogate czyli chyba najlepszy zespół grupy północnej szóstej ligi angielskiej. Po siedmiu pierwszych meczach ligowych jestem tak zachwycony, że nie wiem co. Wyniki (w nawiasach rzeczywiste) 5:3(0:0),6:5(2:1),3:2(3:2),2:3(2:2);2:3(1:0),1:2(1:0).Przy tym meczu zatrzymamy się trochę dłużej. Przeciwnik oddał jeden celny strzał i to w 4 minucie. Wtedy już prowadził 2:0 gdyż skuteczność już nie tyle pierwszego strzału ,a drugiego jest w tej grze bardzo wysoka. Na siedem meczy w sześciu przegrywałem już 2:0. Ja oddałem 18 strzałów w tym sześć celnych i miałem 3 setki. Ostatni mecz 1:1(0:0)
Swojaków w tych siedmiu meczach zanotowałem 5, ale za to skuteczność pierwszego strzału wzrosła nieznacznie. W tych siedmiu meczach tylko w jednym pierwszy celny strzał to nie była bramka, a w dwóch, po dwóch strzałach nie było 2:0 dla przeciwnika. Zanotowałem też jedną asystę bramkarza i trzy jedenastki(wszystkie celne) W rzeczywistości ilość bramek na mecz wynosi 2,1 natomiast w tę grę jak na razie 5,2.Gra bramkarza rzeczywiście jest na plus. Tylko dwa razy złapał piłkę lecącą jakieś 3-5 metrów za bramkę i wyszedł z nią na róg. To znaczny postęp, gdyż w poprzedniej wersji robił to przynajmniej 2 razy ale na mecz. Interesujący jest fakt, dlaczego nagle tak drastycznie spadła skuteczność rywala czy też poprawiła się moja gra w obronie, oraz wice versa. Czyżby kolejne „serie” i tajemnicze permutacje ,czyli cztery mecze tak, kolejne tak, a następne znowu inaczej. Na to pytanie niestety nie udzielę na razie odpowiedzi, gdyż tak mnie ten SYFEM zafascynował, ze z radości już mi się odechciało grać. Zrobię sobie dokładne statystyki jak mi się za chce. Nieustający zachwyt budzi we mnie odbijanie się piłki o nogi obrońców w polu karnym i drewno w bramce, oraz cudowne strzały z 25 metrów. Ta gra w niskich ligach jest nie do grania.
Zgodnie z sugestią SI nie ustawiałem specjalnie żadnej taktyki i grałem z automatu.

romantico Partyzant

0
05.11.2014 10:41    #644
[quote="paweldemon"]"Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że FM nie ma bugów. Ma i będzie miał przez poziom złożoności, który teoretycznie posiada ALE śmiem twierdzić że jest zdecydowanie lepiej jak w FM14/12 i trzeba to pisać wprost. FM14 był bublem w który można było grać tylko przez jakiś czas (zamykając jedną powiekę oka, a drugą porządnie mrużąc) - po spędzeniu przy nim większej ilości swego czasu wiedziałem gdzie piłkarz zagra futbolówkę, wiedziałem jak akcja się skończy bądź jak zaraz padnie bramka. Był tak schematyczny, że postanowiłem po prostu zrezygnować z dalszej gry. Nie będę wklejał screenów awesome comebacków (6:0, masa strzałów, do 6:6, 6 strzałów, 6 celnych, 6 bramek), których doświadczyłem czy setek innych dziwnych rzeczy/sytuacji (choćby bramki widmo), które powtarzały się, powtarzały i jeszcze raz powtarzały gdyż na samą myśl aż mnie mdli"
HAHAHAHAHAHAHAHA coś piękego....WIELKI myśliciel i strateg po milionie godzin spędzonych na ustawianiu taktyki....przyznaje, że FM 14 to BUBEL....czekałem na to rok ,ale warto było HAHAHAHAHAHA[/quote]

Za rok taki sam wpis będzie dotyczył FM15. Najlepsze jest fałszowanie rzeczywistości.

Makaronczterojaj... Partyzant

0
05.11.2014 11:01    #645
podbijam

front Partyzant

0
05.11.2014 13:33    #646
Teraz pytanie klucz. Zgodnie z polskim prawem, jako konsument mam 2 tygodnie na zwrot towaru który mnie nieusatysfakcjonował. Gra jest zbugowana, niedorobiona, poraz kolejny zresztą. Chcę zwrócić produkt, do kogo mam z tym się udać? Chcę po prostu zwrotu pieniędzy.

paweldemon Partyzant

0
05.11.2014 13:33    #647
ja jestem po kilkunastu meczach po łatce...nie pisałem wcześniej nic na temat bety...bo nie chciałem jej przechwalać (naprawdę widziałem wiele pozytywnych elementów)...i nie pomyliłem się...jak można po 1 załataniu wszystko spie..olić?? wnioski po tych meczach?? więcej remisów i porażek, po zabójczych stałych fragmentach gry przeciwnika (prawie wszystkie rożne i wolne to kluczowe sytuacje) dziękuję SI, odstawiam i czekam na "powrotną" łatkę...i mam pytanie do graczy...czy jesteście w stanie zdominować przeciwnika?? bo mam wrażenie, że wyrównano statystyki ze strzałami

romantico Partyzant

0
05.11.2014 13:35    #648
Festiwal błędów; pierwsze dwa mecze - tak SI pracuję nad zgłoszonymi błędami:

https(...)youtu.be ( Pierwsza bramka: kuriozum znane z FM14, dodatkowo zachowanie Griffina (AI), II bramka - (0.18) - zachowanie AI i Hyama; na szczęście bramka dla mnie; aż krzyczy z ekranu - gdzie sędzia)

https(...)uI_FWbH8 ( I bramka; zachowanie przede wszystkim Todda (gracz), II bramka - zachowanie obrońców (AI)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 05.11.2014 o godz. 13:37

PavS Partyzant

0
05.11.2014 13:41    #649
Zagrałem sobie dzisiaj w demko i muszę powiedzieć, że wygląda to bardzo słabo, być może demo i beta to nie są gry na tym samym etapie prac i beta prezentuje sie lepiej. Grafika jest fatalna tak samo jak silnik, to już w 14 akcje i ruchy piłkarzy wyglądają dużo realniej, a same modele graczy nie przypominały manekinów. Ekran taktyki też jest beznadziejny, fajnie, ze teraz wraz ze zmianą roli, zmienia się pozycja zawodnika, ale szkoda, ze nie zostawili starego ekranu, który było sporo czytelniejszy.

Pr0fes0r Partyzant

0
05.11.2014 13:51    #650
FM 15 zapowiada się dobrze.

Połowa postujących twierdzi, że beta była lepsza od demo.
Połowa postujących twierdzi, że demo jest lepsze od bety.

IYTS

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.