FM11 przygotowanie do meczu

AllanKSG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.10.2010, 19:23    Pytanie
Witam.
Bardzo prosze kogoś z rewolucjonistów o stworzenie poradnika dotyczącego nowej opcji w football manager czyli sekwencji dotyczącej przygotowania przedmeczowego ponieważ kompletnie nie moge sie w tym połapać. Dokładniej chodzi mi o to na jakich obciążeniach powinno być to ustawione? jakie polecenia na jakie aspekty zgrania wpływają (np zgranie zespołu wpływa na mentalnośc na podania, a poruszanie sie w defensywie na szerokość czy coś innego bo nie wiem kompletnie o co w tym biega)? czy jeśli mam wszyskie kreski wypełnione czy wtedy trzeba dalej zajmować sie tymi przygotowaniami czy moge wtedy dać obciążenia na zero? Jeśli zmieniam coś w taktyce to przygotowania meczowe na czym powinny sie opierać i jakie obciążenia są odpowiednie? Bardzo prosze o taki poradnik

ksgdamian Partyzant

0
22.10.2010 19:35    #1
moim zdaniem powinieneś się spodziewać tego dopiero po wydaniu pełnej wersji

AllanKSG Partyzant

0
22.10.2010 19:48    #2
a czemu po wydaniu pełnej skoro demko wszystko zawiera i można spokojnie już teraz taki poradnik stworzyć?

ksgdamian Partyzant

0
22.10.2010 19:51    #3
Bo moim zdaniem ludzie chcą teraz zobaczyć jak się gra w FM 11

AllanKSG Partyzant

0
22.10.2010 19:53    #4
to było pytanie retoryczne więc jak nie możesz mi pomóc to nie odpowiadaj ;)

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
0
22.10.2010 19:57    #5
[quote=AllanKSG]Witam.
Bardzo prosze kogoś z rewolucjonistów o stworzenie poradnika dotyczącego nowej opcji w football manager czyli sekwencji dotyczącej przygotowania przedmeczowego ponieważ kompletnie nie moge sie w tym połapać. Dokładniej chodzi mi o to na jakich obciążeniach powinno być to ustawione? jakie polecenia na jakie aspekty zgrania wpływają (np zgranie zespołu wpływa na mentalnośc na podania, a poruszanie sie w defensywie na szerokość czy coś innego bo nie wiem kompletnie o co w tym biega)? czy jeśli mam wszyskie kreski wypełnione czy wtedy trzeba dalej zajmować sie tymi przygotowaniami czy moge wtedy dać obciążenia na zero? Jeśli zmieniam coś w taktyce to przygotowania meczowe na czym powinny sie opierać i jakie obciążenia są odpowiednie? Bardzo prosze o taki poradnik [/quote]

Sądzę, że taki poradnik powstanie, póki co dałbym trochę nam pograć, dopiero co wyszło demo ;) Musimy się nim nacieszyć i rozpoznać, co na co wpływa, itd.

Macias Partyzant

0
30.10.2010 20:48    #6
Może nie dotyczy to bezpośrednio przygotowania do meczu, ale nie warto było zakładać nowego tematu. Chodzi o kreator stałych fragmentów gry.

Na jednym ekranie taktycznym ustalamy np. rzuty rożne zarówno z lewej, jak i prawej strony... Jeżeli ustawię, że zawodnik X nabiega na krótki słupek przy rzucie rożnym z lewej strony, to jak będzie w przypadku rożnego z prawej strony? Bo na ekranie wychodzi tak, jakby w takim przypadku miał nabiegać na... długi słupek. Trochę mylący dla mnie widok jeżeli rzuty rożne z dwóch stron podlegają jednemu rozwiązaniu taktycznemu...

Rozgryzł to ktoś?

hidalgo4 Młody aktywista

0
31.10.2010 13:33    #7
[quote=Macias]Może nie dotyczy to bezpośrednio przygotowania do meczu, ale nie warto było zakładać nowego tematu. Chodzi o kreator stałych fragmentów gry.

Na jednym ekranie taktycznym ustalamy np. rzuty rożne zarówno z lewej, jak i prawej strony... Jeżeli ustawię, że zawodnik X nabiega na krótki słupek przy rzucie rożnym z lewej strony, to jak będzie w przypadku rożnego z prawej strony? Bo na ekranie wychodzi tak, jakby w takim przypadku miał nabiegać na... długi słupek. Trochę mylący dla mnie widok jeżeli rzuty rożne z dwóch stron podlegają jednemu rozwiązaniu taktycznemu...

Rozgryzł to ktoś?[/quote]

z tego co zauwazlyem to dzila jak w lustrzaym odbicu czyli zawodnik ten co ma atakowas Dlugi nadal go bedzie atakowal niezaleznie od strony wykonywanej rzutu roznego

Macias Partyzant

0
02.11.2010 13:41    #8
Chyba racja, choć fajniej byłoby podzielić to na lewą stronę i prawą, estetyczniej i można by więcej modyfikacji wprowadzać.

Jarna Partyzant

0
02.11.2010 20:06    #9
Mógłby ktoś z was mi wytłumaczyć dokładniej na czym polega przygotowanie do meczu ??
Jakoś nie mogę tego zrozumieć. Rozumiem w miarę, że mam wybrać 3 taktyki ( w tym 1 taka bazową na której oprę cały sezon ).
Jednak czemu przed każdym meczem mam wybierać na co mają zwracać uwagę zawodnicy podczas treningu ( zgranie, ustawienie w ofensywie czy defensywie itp. ).

Troszeczkę tego nie rozumiem. Czy ktoś mógłby mi to tak na chłopski rozum wytłumaczyć ?? Przepraszam od razu za kolokwializm :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam Jarna.

P.S - postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten jest o podobnej treści :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution