FM, a pierwokup

Vision Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.08.2009, 20:03    Pytanie
Mam takie małe pytanko. Zacznę od tego, że szukajka nic nie wskazała. Przechodząc do sedna, jest to proste, może głupie pytanie. Czy po wypożyczeniu piłkarza/w trakcie wypożyczenia, jest jakaś możliwość pierwokupu? Nie chodzi mi tu o kluby filialne, tylko po prostu wypożyczenie, np. Grosicki z Legii do Jagiellonii.

PS. Jeżeli to nie temat na sufler, to bardzo przepraszam. To samo jeżeli jest zła nazwa. Starałem dobrać się ją jak najlepiej.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.08.2009 20:05    #1
Oczywiście. Przy składaniu oferty wypożyczenia masz coś takiego jak "przyszłe opłaty".

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.08.2009 o godz. 20:06

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.08.2009 20:07    #2
Podczas wypożyczania piłkarza masz opcje "przyszłe opłaty" która odpowiada za kwotę za jaką możesz wykupić piłkarza z tego klubu.

Chwile się spóźniłem ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.08.2009 o godz. 20:08

Użytkownik uznał post za pomocny

Vision Partyzant

0
26.08.2009 20:16    #3
Więc, jeżeli w przyszłych opłatach wybiorę dajmy na to 1mln E i po zakończeniu wypożyczenia złożę ofertę równą właśnie ten 1mln, to oferta jest automatycznie akceptowana, a ja mogę już rozmawiać z piłkarzem. Tak?

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
26.08.2009 20:19    #4
Tak

Vision Partyzant

0
26.08.2009 20:22    #5
O. Bardzo dziękuję wszystkim za wyczerpujące (albo i nie ;) odpowiedzi. Nie będę żałował 'pomógł', bo rzeczywiście pomogliście. Pucek też mi pomógł, ale nie dam Ci 'plusa', bo nie mogę. Pewnie dlatego, że jesteś w gabinecie. Można zamknąć ;)

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.08.2009 20:31    #6
[quote=Vision]Więc, jeżeli w przyszłych opłatach wybiorę dajmy na to 1mln E i po zakończeniu wypożyczenia złożę ofertę równą właśnie ten 1mln, to oferta jest automatycznie akceptowana, a ja mogę już rozmawiać z piłkarzem. Tak?[/quote]

[quote=Adrianek14]Tak[/quote]

Wydaje mi się, że nie jest to do końca prawdą, ponieważ tego zawodnika nie wykupisz po zakończeniu wypożyczenia za tę określoną kwotę. Można go wykupić tylko (i wyłącznie) w trakcie wypożyczenia, tzn. po zakończeniu okresu w twoim klubie (czytaj po zakończeniu wypożyczenia) wszelkie klauzule zawarte w wypożyczeniu zostają anulowane.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.08.2009 o godz. 20:32

Jesteśmy tu aby pomagać...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.08.2009 20:35    #7
Dokładnie tak, trzeba działać w trakcie wypożyczenia zawodnika. Inaczej wszystkie zobowiązania tracą swoją wartość.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.08.2009 22:46    #8
Na kilka dni przed końcem wypożyczenia dostajesz wiadomość o możliwości wykupu zawodnika (o ile jest taka opcja zawarta w umowie).

Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.08.2009 10:37    #9
Ale ja osobiście powiem że tego się nie stosuje, bo w 08 jeżeli kogoś można wypożyczyć to kluby są przychylne żeby go sprzedać bez tej klauzuli. Nie jest to opłacalne z marketingowego punktu widzenia. A jeżeli np. chodzi o graczy będących już w grze z klauzulą to zazwyczaj klub żąda sporo mniej niż jej w niej zawarte, przynajmniej na początku gry.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.