Football Manager 2009 a 2010 - pytanie

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.02.2010, 22:29    Pytanie
Mam pytanie... otóż Football Manager 2009 ma identyczne wymagania co 2010 i jak to jest mozliwe ze 09 chodzi mi na 6 ligach i na sredniej bazie danych bez problemu przy PC 3.2 Ghz 512 RAM-u a FM 10 po wybraniu 1 ligi zacina sie podczas grania... dlaczego tak jest???
(L)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
21.02.2010 19:55    #10
zacina się czyli staje w miejscu i nic dalej, czy działa wolniej?

patche, chłop poinstalował?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
21.02.2010 20:20    #11
to zalezy... raz włączę pogram z godzine i dopiero wtedy sie zatnie ale po chwili sie odwiesza i gram dalej... tylko ze znow po kilku minutach sie zawiesza i juz kaplica w gre wchodzi tylko reset PC...

Patch 10.2.0 jest zainstalowany...
(L)

Kleyo Ekspert

0
21.02.2010 20:28    #12
[quote=rysa]Niestety FM jest grą wyjątkową, wyjątkową w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Kupując grę nigdy nie dostajesz gotowego produktu, jednym się tnie, innym wiesza, innym nie chce odpalić, a jak już się odpali do jest cholernie zabugowana, bez łatek nie ma co grać, a i tak po każdej znowu jest coś nie tak. Ogólnie to jest jakaś parodia żeby w 21 wieku tak lecieć w ch... z graczami...
[/quote]
Gadasz jak potłuczony. Mi FM zawsze działa dobrze i nigdy nie mam jakichś wielkich problemów z bugami. Jednak jak ktoś każdą porażkę tłumaczy bugiem itp. itd. to może mu się wydawać, że jest nadmiar bugów. To tylko wam się wydaje, że zrobienie takiej gry jest ot takie proste, a każdy znaleziony bug może być naprawiony w 5 minut. Kiedyś też wydawało mi się to łatwiejsze, ale ostatnio gdy widzę, jakie to wszystko skomplikowane to rozumiem twórców. Najbardziej mnie rozwala twierdzenie, że skoro planuja zrobić 3 patche to jest dużo bugów. Tymczasem SI podjęło decyzję o 3 patchach, jeszcze przed premierą.

E: Kleyo, kultura wypowiedzi to podstawa ;). Kola.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.02.2010 o godz. 20:34

"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

rysa Partyzant

0
22.02.2010 01:41    #13

[quote2=kleyo7][quote=rysa]Niestety FM jest grą wyjątkową, wyjątkową w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Kupując grę nigdy nie dostajesz gotowego produktu, jednym się tnie, innym wiesza, innym nie chce odpalić, a jak już się odpali do jest cholernie zabugowana, bez łatek nie ma co grać, a i tak po każdej znowu jest coś nie tak. Ogólnie to jest jakaś parodia żeby w 21 wieku tak lecieć w ch... z graczami...
[/quote]
Gadasz jak potłuczony. Mi FM zawsze działa dobrze i nigdy nie mam jakichś wielkich problemów z bugami. Jednak jak ktoś każdą porażkę tłumaczy bugiem itp. itd. to może mu się wydawać, że jest nadmiar bugów. To tylko wam się wydaje, że zrobienie takiej gry jest ot takie proste, a każdy znaleziony bug może być naprawiony w 5 minut. Kiedyś też wydawało mi się to łatwiejsze, ale ostatnio gdy widzę, jakie to wszystko skomplikowane to rozumiem twórców. Najbardziej mnie rozwala twierdzenie, że skoro planuja zrobić 3 patche to jest dużo bugów. Tymczasem SI podjęło decyzję o 3 patchach, jeszcze przed premierą.

E: Kleyo, kultura wypowiedzi to podstawa ;). Kola.
[/quote2]
Nie gadam jak potłuczony bo taka jest prawda, i nie tłumacze porażek, idzie mi całkiem dobrze więc nie mam czego tłumaczyć, chodzi mi o to że płacąc za gre 100 zeta oczekuje dopracowanego produktu, od wydania każdej wersji mają rok na zrobienie nowej a i tak dostaje gre która bez patcha do grania raczej nadaje się średnio, zdaje też sobie sprawe że zrobienie gry jest trudne, ale człowieku oni chyba się na tym znają, w końcu troche doświadczenia mają, mają też ludzi od testów. Gdyby gra była dopracowana wystarczył by jeden patch z aktualizacją po okienku transferowym, więc 3 patche zapowiedziane czy nie norma nie są. Jak już pisałem wcześniej pomimo tych wad uwielbiam FM-a bo jest najlepszy, nie zmienia to faktu że często trzeba czekać na co najmniej dwa patche żeby grać normalnie.

Kleyo Ekspert

0
22.02.2010 09:07    #14
Jestem testerem, więc wiem jak to wygląda i wiem, że decyzja o 3 patchach zapadła przed premierą gry, wcale nie z powodu jakieś dużej liczby bugów. Nawet gdy jest jakiś błąd znaleziony, to nie zawsze da się go ot tak od razu naprawić, to wszystko bardzo skomplikowane i rozumiem narzekanie, jeśli są bugi uniemożliwiające grę, ale teraz jest dużo lepiej niż w poprzednich latach.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

0
22.02.2010 17:25    #15
panowie nie kłóćcie sie tylko pomyślmy co tu poradzic zebym mogl pograć...;(
(L)

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.02.2010 18:06    #16
Rozdzielczość itp. zmieniałeś?

0
22.02.2010 19:41    #17
[quote=MagnificoManager]Rozdzielczość itp. zmieniałeś?[/quote]

tak ale bez żadnych postępów....
(L)

0
23.04.2010 13:18    #18
czy zły zasilacz moze byc powodem zacinania FM 2010?
(L)

parachutes Młody aktywista

0
23.04.2010 13:46    #19
a Ty znowu zaczynasz z tym zasilaczem? :D

Zasilacz pośrednio może powodować zawieszanie, jeśli występują braki energii (zapotrzebowanie CPU, GPU i innych podzespołów jest większe niż dostarczane). Nagłe spadki napięcia mogą powodować niestabilną pracę, ale raczej by się wtedy zawieszał na stałe, albo wyłączał/blokował. Ale wydaje mi się, że bardziej możliwe są błędy związane z procesorem lub kartą graficzną (lub pamięcią RAM). Albo płyta główna jest źle dobrana? Nie znam się na tym, tak tylko strzelam. Nie wydaje mi się po prostu by to była bezpośrednio wina zasilacza. No chyba, że sprzęt sam składałeś i źle pobór prądu obliczyłeś. Może się coś odlutowało przy karcie graficznej, może kość RAM się poluzowała? No, dobra, bo naprawdę zaczynam bajki wymyślać :D Ale wydaje mi się, że Twój przypadek jest bardziej skomplikowany niż "zrób format" albo "przeinstaluj grę". Aha, jeszcze naprędce wymyśliłem, że może masz uszkodzony dysk (bad sektory czy coś). Defragmentowałeś? Spróbuj.

A najlepiej podrzuć linka do tamtego tematu, każdy doradzający Ci będzie mógł przeczytać co już robiłeś i jak się namęczyłeś :P Chyba, że Cię z kimś pomyliłem!
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution