Gra na pół gwizdka?

shog Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.11.2009, 20:09    Pytanie
Witam. Otóż zacząłem grę w nowego FM'a Barceloną i mam dość nietypowy problem. Asystent sugeruje mi co jakiś czas, że zespół gra na pół gwizdka ze słabszymi rywalami - i w sumie ma rację. Zwykle wynik meczu to 2:0, 2:1 - bez znaczenia czy gram przeciwko Realowi, czy Sporting Gijon. Takie wyniki w sumie byłyby zadowalające w meczach przeciw lepszym rywalom, ale ze słabeuszami nie są zbyt ciekawe. Nie wiem za bardzo, w jaki sposób mogę temu zaradzić - styl gry mam typowo 'barcelonowy' - szybka gra, dużo bezpośrednich podań. Zawodnicy nie są jakoś szczególnie przemęczeni. Trzeba też zauważyć, że tracę dość dużo bramek i mecze wygrywam zwykle różnicą jednego albo dwóch goli. Co prawda prowadzę w tabeli, jednak ten styl gry odbiega od odgórnie założonego. Gdzie robię jakiś błąd w tych ustawieniach?

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.11.2009 20:33    #1
[quote=shog]Nie wiem za bardzo, w jaki sposób mogę temu zaradzić - styl gry mam typowo 'barcelonowy'; - szybka gra, dużo bezpośrednich podań.[/quote]
Jak dla mnie typowo 'Barcelonowy' styl to raczej krótkie podania w raczej wolnym tempie, tzw. tiki-taka (R.I.P. dla Andresa Montesa).

Użytkownik uznał post za pomocny

Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Kash Przodownik pracy

0
04.11.2009 20:47    #2
Myślę, że słabsza gra ze słabszymi rywalami może wynikać ze słabszej motywacji. W poradach pisze coś w stylu, że czasami warto powiedzieć, że nie jest się zbyt pewnym zwycięstwa, a piłkarze wtedy będą ci chcieli udowodnić jak bardzo się mylisz.

shog Partyzant

0
04.11.2009 20:52    #3
Dodam, że gram taktyką 4-2-3-1 (w obronie 'długodystansowi' Alves i Criscito, na środku Puyol z Pique, w środku pomocy Xavi i Iniesta, ofensywni Jovetic, Silva i Messi, w ataku sam Ibrahimovic). Wypróbuję wasze rady, zobaczymy, jakie będą tego efekty.

Qasqas Partyzant

0
04.11.2009 21:16    #4
Ja się też na tym zastanawiałem. I jak tylko mogę, to w przerwie takich meczów w rozmowie motywacyjnej biorę "teraz nie wolno odpuścić", a przed meczem "oczekuję zwycięstwa". Nie wiem czy to dobra metoda, czy nie, ale... Pomaga ; )

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 04.11.2009 o godz. 21:17

shog Partyzant

0
05.11.2009 19:31    #5
Rzeczywiście, pokombinowałem trochę z motywacją i zmieniłem taktykę (nacisk na kontrolę piłki, krótkie podania, zbalansowałem bardziej ustawienie bocznych obrońców). Dało efekt, strzelają więcej bramek z cieniasami, w dodatku boczni obrońcy zbierają lepsze noty. 4:0 z Almerią, 5:1 z Valladolid, 4:0 z Saragossą - wcześniej mogłem liczyć na maksymalnie 1-2 bramkowe prowadzenie. Dzięki. ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.