gra obrony tracenie bramek

Sami212 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.04.2014, 09:12    #1
Witam gram wisla krakow.Mam wrazenie ze po nowym patchu ciezko cos ugrac. Wedlug prognoz wisla ma zajac 4 miejsce. Uwazam jednak ze stac ja na mistrza. Chce grac na stillica ale ciezko to ustawic obrona gra fatalnie niewazne jak sie ja ustawi wysko czy glebsza defensywa krycie nic nie daje. Nie ma tego przytrzymania pilki tylko zaraz jest panika. Ustawiam utrzymanie sie przy pilce daje waska gra zeby formacje byly blisko siebie to nic nie daje.Mam styl zrownowazony bo im plynniejszy tym gorzej. Nie moge ustawic scisla dyscyplina bo wtedy nie bedzie wykorzystywane atuty stilica czy chrapka. Jakies porady? zapraszam do dyskusjii

180311 Partyzant

0
02.04.2014 09:29    #2
spróbuj trening przed meczowy ustrawić na "ustawianie się w obronie" - po kilku kolejkach powinieneś widzieć postępy.

Sami212 Partyzant

0
02.04.2014 10:02    #3
no tak ale chce tez zeby grali pilka i ja przytrzymywali czyli w treningu przedmeczowym mam dac ofensywa? i na kazdy mecz ustawiac inny trening przedmeczowy? ale to mi sie wydaje ze nie bedzie takiej powtarzalnosci

romantico Partyzant

0
02.04.2014 11:21    #4
[quote="Sami212"]no tak ale chce tez zeby grali pilka i ja przytrzymywali czyli w treningu przedmeczowym mam dac ofensywa? i na kazdy mecz ustawiac inny trening przedmeczowy? ale to mi sie wydaje ze nie bedzie takiej powtarzalnosci[/quote]

W taktyce - ustaw głęboko lub znaczna obrona
Trening : zgranie - wysokie i gra w obronie.

kajn Partyzant

0
02.04.2014 13:21    #5
pokaż jak masz zestawioną parę stoperów - przydzielając kolidujące zadania możesz powodać jakieś luki w obronie

jesli kumasz po angielsku to proponuję świetny poradnik:
http://www.fmsco(...)tml?pg=0

Sami212 Partyzant

0
03.04.2014 14:11    #6
Witam nawet jak daje te same zadanie czy dwoch srodkowych ma np stoper i srodkowy obronca to i tak traca bramki albo tradycyjny obrona i daje te same polecenia dwom srodkowym obroncom to i tak jest lipa. Bawilem sie dawalem krotkie krycie pressing to w ogole nic nie daje

kajn Partyzant

0
03.04.2014 15:42    #7
żeby się obrońcy nie rozjeżdzali i trzymali pozycję dałbym krycie na dystans - przy krótkim kryciu ktoś zawszse złamię linie defensywy
spróbuj krycie na dystans, gra bez wślizgów i pułapka ofsajdowa, można to połączyćz wysuniętą linię defensywną
ale jeśli Twoi zawodnicy mają słaba współpracę i ustawianie to też lipa, bo ogarnięty napastnik nie da im się złapać

Sami212 Partyzant

0
06.04.2014 12:12    #8
Witam cieżka sprawa. W ogole nie ma mowy o jakiejs taktyce nie ma roznicy czy dasz skrzydlowi czy schodzacy napastnicy chce zrobic potege z wisly ma dobry sklad na poczatku stillic gargula chrapek skrzydla tez ok w miare sarki gerier. Brakuje przytrzymania pilki w ogole nie wiadomo co ustawic zeby druzyna grala najgorzje jest grac na wyjezdzie. Nie wiem trzeba chyba grac 5 obroncami ale to tez slabe rozwiazanie bo i tak przeciwnik strzeli i tak

piwlak Partyzant

0
10.04.2014 12:54    #9
Pozwolę się doczepić do tematu- kryje na dystans,linia obrony normalna. Mam problem, ponieważ obrońcy baaaaardzo często dają zagrywać piłki za moją linię obrony. Po prostu stoją w miejscu i patrzą jak piłka jest zagrywana za ich plecy. Macie pomysł jak sobie z tym poradzić? Próbowałem już ustawić głębiej linię obrony, ale wtedy tworzy mi się za duża luka między obroną a pomocą, oraz grać na pułapki ofsajdowe, ale nic to nie zmienia :/

robal15 Młody aktywista

0
10.04.2014 14:02    #10
Mnie się wydaję, że to jest urok nowego patcha. W moim przypadku również nic nie pomaga. W rezultacie powstała taktyka z 5 obrońcami, bardzo głęboką linią obrony, ale i tak dostaję piłki za plecy (mniej). Nie ważne, czy ustawię obronę wysoko na ofsajdy albo cofnę obronę to i tak dwóch przeciwników potrafi rozmontować 3 środkowych obrońców. A najśmieszniejsze jest to, że moja obrona nie może dogonić/upilnować gościa z szybkością i przyspieszeniem 7. Biegnie sobie przez połowę boiska sam na sam i nikt go nie może dogonić:P To tak jakby Crouch zamienił się w Vasella...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.04.2014 o godz. 14:07

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.