gra przeciw słabszym zespołom

MeehoweCK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.04.2011, 21:19    Pytanie
Gram Nowinami, w piątym sezonie gram już w 1. lidze i jestem liderem rozgrywek. Wyniki z zespołami mojego poziomu i lepszymi ode mnie są bez zarzutu (pokonałem Legię w ćwierćfinale PP), ale mam bardzo poważny problem w meczachi, w których moi piłkarze przewyższają przeciwnika umiejętnościami. W poprzednich edycjach FM również miałem problem z grą przeciw słabeuszom, ale problem ten polegał raczej na tym, że moi piłkarze "walili głową w mur", a mecz kończył się wynikiem 0:0. Teraz jest inaczej. To przeciwnik ma przewagę (czasem bardzo wyraźną) i skrzętnie ją wykorzystuje (zdarzyło mi się przegrać jako lider 0:6 z drużyną, z którą każdy inny wygrywał). Gdzie Waszym zdaniem leży przyczyna? W mobilizacji? Taktyce? Jak Wy radzicie sobie w meczach przeciwko słabszym drużynom?

xxxDymaxxx Partyzant

0
12.04.2011 21:45    #1
podobny problem był chyba gdzieś poruszany...
Przed takimi meczami wymagaj więcej od swoich zawodników,mów wprost, czego od nich oczekujesz, wystaw kilku zmienników w pierwszym składzie, ustaw płynny styl gry.

MeehoweCK Partyzant

0
13.04.2011 00:40    #2
Płynnym stylem gry gram zawsze. Wystawienie zmienników raczej też nic nie daje, bo znowu przeciwko jakimś outsiderom dostałem 0:5. Trochę to nie przystoi liderowi. Nie mam pojęcia co zmienić...

dybciox Partyzant

0
13.04.2011 15:31    #3
Zmień taktykę na bardziej defensywną i graj z kontrataku lub dopasowuj ją do przeciwnika. Być może masz indywidualne krycie źle ustawione.
Oglądnij mecz i wychwyć słabsze momenty - edytuj taktykę na bieżąco podczas meczu. Zawsze możesz przejść na jednodniowy urlop przed meczem - dobry asystent może lepiej ustawić drużynę :P

xxxDymaxxx Partyzant

0
13.04.2011 19:56    #4
jak masz save'a sprzed tego meczu to zapodaj, jak będę miał czas(najwcześniej piątek) to zobaczę co i jak i może znajdę jakieś błędy w taktyce/ustawieniu

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution