Witam. Chciałem z kolegą pograć przez sieć w FM'a 2012 ale niestety natknęliśmy się na masę problemów. Na początku zaznaczę, że mamy tę samą wersję FM'a zarejestrowaną i aktualizowaną przez Steama, ponadto obydwaj używamy routerów. Hostować miałem ja (mam netię, a w związku z tym zewnętrzne IP). Czytałem o tym, że używając routera trzeba otworzyć niektóre porty, niestety nigdzie nie znalazłem które dla FM'a 2012. Próbowałem tych dla starszych FM'ów aż do 2011 włącznie i nie działa. Po nieudanych próbach metodą tradycyjną łączyliśmy się przez Hamachi, Tunngle i Remobo. Udawało się nawiązać połączenie, jednak dla gracza dołączającego do gry pojawiał się problem w postaci strasznego spowolnienia jej działania. Praktycznie nie da się grać bo czeka się na przejście do kolejnego okna 10 sekund. Od razu zaznaczę, że prędkość netu nie jest problemem bo ja jako host mam 12 mb, a kolega 5 mb.
Czy ktoś wie jakie porty przekierować dla FM'a 2012?
lub
Czy ktoś zna jakieś sposoby na płynną grę przy użyciu wymienionych programów, lub podobne sprawniejsze programy?
Błagam o pomoc, męczymy się już z tym około miesiąca. Z góry dziękuję
Czy ktoś wie jakie porty przekierować dla FM'a 2012?
lub
Czy ktoś zna jakieś sposoby na płynną grę przy użyciu wymienionych programów, lub podobne sprawniejsze programy?
Błagam o pomoc, męczymy się już z tym około miesiąca. Z góry dziękuję
Najnowsze posty