Gra wielkimi klubami /przygotowanie do sezonu

crimson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.12.2007, 12:08    Pytanie
Witam.
Chciałem zapytać/może nawiązać jakąś dyskusję na temat gry wielkimi klubami. Jak wiadomo FM 2008 to trudna gra. Trudna ze względu przede wszystkim na silnik gry, jakże odmienny od tego w wersji 07.

Obejmując europejską potęgę jak wiadomo mamy do dyspozycji świetnych piłkarzy, grube miliony przeznaczone na transfery (choć ja w Milanie dostałem w pierwszym sezonie 20 + 8 przelałem z płac, więc nie tak dużo :P)
Mamy piłkarzy, trenerów, pieniądze, ale z drugiej strony mamy trudne wyzwania (to nie fm07, gdzie mając skład, mieliśmy w zasadzie wszystko) i oczekiwania zarządu i kibiców, którzy są bardzo wymagający.

Jak to wygląda u was/grających już przez kilka sezonów?
Udaje się poukładać te wszystkie gwiazdy tak, żeby po kilku meczach nie wylecieć na zbity pysk? :P

Drugie pytanie mam takie:
Rozegrałem sparingi przedsezonowe wedle własnego uznania (chyba 7, co 3-4 dni) i mam w trakcie sezonu przed każdym meczem kondycje większości piłkarzy około 95% ...
Czy tak z reguły jest ciężko, czy też mój okres przygotowawczy nie był najlepiej wykorzystany?
Czekam na wasze uwagi
...i wesołych świąt :)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
24.12.2007 12:11    #1
To nie pytanie na sufler ale dzisiaj wigilia wiec może nie zamkną tematu.

Oczywiście wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.12.2007 12:16    #2
Poukładać te gwiazdy się da, ale to ty jesteś menadżerem i to ty musisz zrobić, a nie ktoś inny za ciebie. To jest twoja drużyna i ty jesteś za nią odpowiedzialny. Jeśli ich nie poukładasz, to znaczy, że nie nadajesz się do wielkiego klubu i nie masz czego tam szukać.

Czy dobrze wykorzystałeś okres przygotowywaczy, to się dopiero okaże podczas sezonu jak rozegrasz kilka meczy, wtedy będziesz mógł zrobić podsumowanie okresu przygotowawczego. Myślę jednak, że jeśli dobrze go rozegrałeś (czyli powoli od słabszych drużyn do coraz lepszych) to wszystko pójdzie dobrze. Ja ostatni sparing przed pierwszym meczem ligowym daje z jakimiś słabeuszami, żeby podnieść morale zespołu.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
24.12.2007 12:16    #3
dlaczego nie na sufler? chłopak ma problem i chce go rozwązać..
1) obejmując Manu, zakupiłem 2-3 piłkarzy, którzy od razu wskoczyli do pierwszego składu. Jednak po 3 latach, jedynie Anderson został mi wierny.. wszystich sprzedałem ze niemałą kasę, ale nie narzekam. Najgorzej było z C.R.. ale za 70mln ojro każdy by go sprzedał ;)
2) u mnnie przed każdym mecze jest 100% sił w trakcie sezonu, nie wiem dlaczego masz tak mało

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.12.2007 12:18    #4
To dziwne jeszcze przed chwilą moja odpowiedź była wcześniej niż twoja kuba :P

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
24.12.2007 12:20    #5
Ylv, to sie często zmienia, jeśli odpowiedzi są o tej samej porze wystawione to chyba alfabetycznie leci.. z tego co zauważyłem :P

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
24.12.2007 12:22    #6
Zapraszamy na www.forumcm.net :)

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.12.2007 12:22    #7
może admini przemówią dziś ludzkim głosem :P
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.12.2007 12:25    #8
Jak na sufler?jak nie na sufler!Ja tu zaraz zaloze temat np.kim mam grac bo sie zastanawiam(montpellier w 5 sezonow osiagnęłen wszystko),i jak juz zaczne grac to moglby ktos za mnie wygrac kilka meczy???

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.12.2007 12:26    #9
Sory za drugi post,ale to ciekawa dyskusja mogla by byc wiec jak najbardziej na forum z tym,link dal Pawisco;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.