Gra z kontry

Sammson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.04.2013, 19:52    #1
Hej

Ustawiłem zespół w 4-1-4-1 Awansowałem do ligi europy dlatego chcę zagrać z kontry ale dysponuje słabym składem więc postawiłem na sztywny styl gry i defensywne nastawienie. 4 obrońców odpowiadających za defensywę, 1 rygiel defensywny, 2 środkowych pomocników z zadaniem wsparcia, 2 skrzydłowych z zadaniem ataku i jeden cofnięty napastnik z zadaniem wsparcia.

Gra miała wyglądać tak jak większość meczy przeciwko barcelonie albo np. mecz chcelsea z atletico w superpucharze europy. Drużyna jest cofnięta, gra wąsko, przejmuje piłkę, rusza z kontrą itd.

Niestety u mnie działa tylko faza obrony, tracę bardzo mało goli i jedyny problem mam z dośrodkowaniami których nie potrafią przeciąć prawie 2 metrowi obrońcy ale zgaduje, że jest to wina gry. Zespół jest słaby jak na LE ale kluczowe atrybuty u większości zawodników to 13-15 czasami więcej ale nigdy mniej więc powinni poradzić sobie z grą tym bardziej, że mam silnego pomocnika z kreatywnością, podaniami, techniką i decyzjami wytrenowanymi na 15 więc ma kto rozpoczynać akcje ale jednak przechodzenie z obrony do ataku nie istnieje z dwóch powodów z którymi nie potrafię sobie poradzić:

- kiedy jeden zawodnik przejmie piłkę inni od razu biegną na połowę przeciwnika a zawodnik z piłką może tylko patrzeć na plecy pozostałych a chciałbym, żeby obok niego był ktoś kto dostanie piłę trochę pobiegnie, poda itd. bo teraz akcjom zdecydowanie brakuje płynności.
- skrzydłowi grają okropnie, przede wszystkim nie stwarzają sobie okazji do dośrodkowań i ciągle zdają się być odcięci od podań, patrzyłem na ich umiejętności, którą nogą grają itd. ale i tak nic nie działa jak ich ustawić, żeby posyłali dośrodkowania?

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.04.2013 22:05    #2
Wydaje mi się, że w Twojej drużynie są dysproporcje między ilością zawodników atakujących, a broniących. Ja zmieniłbym nastawienie na kontratak, postawiłbym na płynny styl gry, oraz przydzielił bocznym obrońcom funkcję wsparcia, albo automatyczne, wtedy mogliby wspierać skrzydłowych, samym skrzydłowym przydzieliłbym funkcję wsparcia, ustawił jednego ze środkowych pomocników jako pomocnika odbierającego piłkę z funkcją wsparcia, dalej kreatywnego pomocnika jako wysuniętego rozgrywającego z funkcją wsparcia lub ataku, natomiast napastnikowi dałbym zadania wyłącznie ataku i ustawił jako odgrywającego, lisa pola karnego, albo klasyczną dziesiątkę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.