Hatem Ben Arfa i gra skrzydłowego

Kroki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.12.2012, 12:54    #1
Witam.. tak to znowu ja, z pytaniem odnośnie gry...
W FM13 ustawiam Hatema jako skrzydłowego lub schodzącego napastnika.. zalecam aby dośrodkowywał.. grał przy lini bocznej .. no ale nie idzie..
Gdy dostaje podanie, zaraz oddaje komuś innemu.. nie pójdzie sam, nie wrzuci, nie zagra bezpośredniego podania..

Z kolei drugi który gra skrzydłowego.. wsparcie.. ma ustawione zadania takie aby wykonywał wrzutki.. troche mu ograniczyłem pole manewru, no ale cóż biegnie sobie.. ścina do środka.. po czym oddaje lekki strzał i nici z całej akcji..

Jeszcze mam pytanie.. jak by ustawić napastnika, mam w pierwszej 11 Dembę Ba.. Chciałbym aby co nieco więcej piłek leciało do niego.. a najlepiej wrzucanych mu na wolne pole lub na główke

Pozdrawiam

Maaarox Partyzant

0
28.12.2012 13:31    #2
ODŚWIEŻAM

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.12.2012 13:43    #3
odświeżasz po pół godziny? Uderzam w ścianę :(

@Kroki
daj temu Hatemowi żeby był rozgrywającym w ustawieniach zespołu, daj mniejszą swobodę taktyczną i żeby wrzucał 'z linii końcowej' ew. 'z pola' na 'środek'. Wszystko to w ustawieniach piłkarza.
Daj znać czy pomogło.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2012 o godz. 13:45

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 14:23    #4
Teraz dużo się kiwa.. z resztą nie widzę go na skrzydle a gdzie ? Zaraz za napastnikiem.. choć ustawione ma gra przy linii

0
28.12.2012 14:43    #5
Hmm a dałeś żeby grał jako skrzydłowy?
A może przez przypadek zostawiłeś 'schodzący napastnik'? Ciekawa sytuacja.
Gra przy linii ustawiona?

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 14:43    #6
Nie mogę coś z edytować..

Zdążyłem rozegrać jeszcze 2 mecze i ... ani jednej asysty przez skrzydłowych.. Hatem Ben Arfa strzelił 2 gole ale nic po za tym.. zawodnicy schodzą do środka i oddają strzały.. A założenia są zupełnie inne

0
28.12.2012 14:49    #7
To zmniejsz im strzały z dystansu? albo po prostu daj wysunięty rozgrywający jako rolę piłkarza i 'atak' jako jego . U mojego Ashleya Younga działa w 2 meczach MŚ ma 3(?) asysty :)

BTW jeśli rywal nie pozwala to mądry gracz nie będzie się cisnął specjalnie po skrzydle jak może wymanewrować rywala wbiegając w środek :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2012 o godz. 14:51

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 14:53    #8
Hmm spróbuję.. z kolei mój napastnik ma mizerny wynik z bramkami.. Trochę nie wiem jak go ustawić.

tts0 Partyzant

0
28.12.2012 15:08    #9
Panowie, daremne Wasze trudy. Hatem Ben Arfa to typowy schodzący napastnik. Zapewne jednym z jego ulubionych zagrań jest "schodzi do środka", także same ustawienia taktyczne nic nie pomogą, gdyż granie skrzydłowego jest wbrew naturze zawodnika. Proponuję oduczyć go tego zagrania, a następnie nauczyć "gra przy linii bocznej" i będzie śmigał aż miło. A jeśli mija się to z Twoją koncepcją i nie masz czasu na zmienianie zachowań zawodnika, to radzę go sprzedać i na jego miejsce kupić klasycznego skrzydłowego. Np. Aaron Lennon - w 13 zazwyczaj dostępny po ok. 1 sezonie. Na lewej zaś dobrze radzi sobie Leighton Baines - dostępny "od ręki";)
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Kroki Partyzant

0
28.12.2012 15:12    #10
Hmm zatem Hatema trzeba ustawiać jako schodzącego napastnika.. bo Newcastle bez niego sobie nie wyobrażam.. Hmm ale zaraz zaraz.. on grał już tym stylem.. z opcją atak i niestety ale nic z tego nie wyszło.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.