Ile trzeba mieć kasy na rozbudowę bazy treningowej?

Lipton92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.06.2010, 19:54    Pytanie
Cześć wszystkim.
W moim klubie mam zadowalającą bazę treningową i podstawowe obiekty młodzieżowe. Na koncie klubowym mamy 750 tys. funtów i stale, z miesiąca na miesiąc zarabiamy. W poprzednim sezonie aż 500 tys. funtów.
Ile muszę mieć pieniędzy, by zarząd rozbudował szkółkę, lub bazę treningową? Przypomnę, że mowa tu o FM 2008. Na razie odmawiają.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.06.2010 20:12    #1
Łatwiej będzie kolegom odpowiedzieć, jak napiszesz w jakiej lidze grasz i jakim klubem, bo kwoty chyba się nieco różnią.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
29.06.2010 22:23    #2
Wydaje mi się, że co najmniej 1,5 - 2 miliona, gdyż żaden zarząd nie będzie wpędzał w długi klubu, żeby rozbudować szkółkę. FM ma dużo wspólnego z rzeczywistością. Pomyśl logicznie ;) Musisz zapewnić stabilizację finansową po rozbudowie obiektów treningowych. Najlepiej pytaj co jakiś czas, gdy przybędzie Ci funduszy.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Lipton92 Partyzant

0
30.06.2010 08:55    #3
No fakt, zapomniałem. To klub Northwich Victoria, jestem beniaminkiem w Coca-Cola Ligue Two.
@Bolson: wiem, że muszę mieć nadwyżkę finansów, ale nie wiem, jak dużą :)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.06.2010 08:59    #4
Nie wiem, czy dalej to funkcjonuje, ale w starszych wersjach FM-a Prezesi mieli też swoje atrybuty (niewidoczne oczywiście), takie jak "Chciwość" (nazwa atrybutu była inna, ale wiadomo, o co chodzi :)) - stąd w różnych klubach potrzebna jest inna kasa, aby szkółka została rozbudowana. Dodatkowo Prezesi mają atrybut "ambicja" - jeżeli jest niski, to nie będzie mu zależało na tym, aby szkółka jego klubu była najlepsza w lidze. Możliwe więc, że mimo posiadania odpowiedniej ilości kasy (wartości, o których napisał Bolson są chyba OK, ale jest to raczej minimum), potrzebne będzie osiągnięcie kilku sukcesów, przez co reputacja klubu wzrośnie, i wtedy szkółka przestanie "pasować" swoją jakością do wielkości klubu.

W mojej ostatniej karierze Lechią Gdańsk Zarząd zgodził się na rozbudowę dopiero po uzbieraniu kilku milionów euro, oraz awansu do LE. Zajęło mi to 4 lata.

Edit - jak na CCL2 masz niezłą infrastrukturę - wątpię, aby zarząd na coś się zgodził zanim awansujesz do wyższej ligi, może nawet do CCC.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2010 o godz. 09:01

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
30.06.2010 09:34    #5
U mnie jakiś miesiąc temu Legia ogłosiła rozbudowę szkółki młodzieżowej. Było podane, że koszt wyniesie około 4 mln złotych.
Ale nie wiem jak to się ma do warunków angielskich.
…(…)…

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.